Darkest Hour – Ziua Decisivă (2018) | Cronică de film

0

Introducere | Darkest Hour – Ziua Decisivă

Filmul mi se pare că a venit foarte bine în contextul politic actual din țara noastră și, deși nu-l putem compara pe Churchill cu vreun actor politic din prezent, cred că sunt multe care țin de modul în care un politician ar trebui să se comporte și din care mulți ar avea de învățat.

ziua decisiva

Rezumat | Darkest Hour – Ziua Decisivă

Acțiunea se petrece la începutul celui de-al doilea război mondial, moment în care Marea Britanie avea de luat o decizie care avea să schimbe soarta acestuia. Forțele naziste păreau de neoprit, iar omul care trebuia să ia acea decizie a fost Winston Churchill.

Opinii | Darkest Hour – Ziua Decisivă

Fiind fotograf, n-am cum să nu încep cu câteva laude direcționate spre echipa de filmare care a produs acest film. Sunto grămadă de cadre pur și simplu geniale care mi-au captat toată atenția și n-am putut să-mi iau ochii de la ecranul din sala de cinema. Detaliile arhitecturale sunt foarte bine puse în evidență și nici cadrele menite să pună accentul pe o singură persoană sau pe dialogul dintre două nu se lasă mai prejos.

Îmi place că fimul a reușit să mă ducă în atmosfera aia din lumea politică în care fiecare luptă pentru bucățica lui și se fac jocuri de culise, mai ales atunci când vine vorba de a alege un prim ministru.

Nu aș putea găsi părți proaste în filmul acesta din perspectiva cuiva care l-a văzut pentru poveste și, încă o dată, cadrele alea sunt pur și simplu geniale!

Regizor: Joe Wright.
Actori principali: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas.
Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 19 ianuarie 2018 si este distribuit de Ro Image 2000.

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.