Aparate pentru sport acasa (P)

0

Aparatele de fitness benefice pentru utilizarea acasa sunt o categorie vasta de produse care se bucura de un real succes. Incepand cu simplele si ieftinele gantere si terminand cu scumpele biciclete eliptice sau benzi de alergare, aparatele de fitness ofera o sansa in plus de a avea grija de corpul nostru in intimitatea locuintei pentru a ne tonifia musculatura departe de aglomeratia din salile de antrenament.

Aparate pentru sport acasa

Astfel, orice persoana poate exersa ce-si doreste in linistea casei, un argument important in special pentru persoanele care se rusineaza cu conditia lor fizica. Inainte de a alege unul sau mai multe produse, trebuie subliniat un aspect adeseori ignorat: daca alegerea unui aparat de fitness pare usoara, utilizarea corecta este ceva mai complicata. Daca doriti sa exersati acasa, nu ignorati faptul ca, atunci cand sunt folosite gresit si fara supraveghea unui instructor, pot provoca accidente foarte grave.

Visul oricarui amator de fitness este cu siguranta sa aiba un aparat multifunctional deoaree acesta ofera cea mai complexa combinatie de exercitii posibile oferita de un singur aparat. Mai mare, mai greu si mult mai scump decat aparatele de fitness mecanice, acesta este insa si mult mai versatil. Cele mai simple aparate multifunctionale ofera putine moduri de lucru care nu necesita si utilizarea unor gantere, haltere sau alte greutati separate, nefiind practic decat niste banci reglabile ceva mai complexe. Pe masura ce pretentiile cresc insa, veti gasi modele din ce in ce mai complexe, care ofera bara orizontala cu greutati mari pentru spate, triceps sau biceps, bara orizontala joasa pentru picioare si abdomene, manere extensibile laterale pentru brate, scaun mobil pentru picioare si altele, asadar posibilitatile sunt infinite, insa desigur si diferite ca pret.

Deoarece aceste aparate folosesc greutati care pot depasi chiar si 100 de kilograme, este recomandat sa alegeti o varianta tinand cont de acest aspect deoarece acestea pot provoca uneori accidente foarte grave. Sunt recomandate modelele cu schelet din otel, scripeti din metal sau fibra de carbon cu rulmenti dubli, cabluri din otel care suporta sarcini de peste 500 de kilograme, sisteme de amortizare si sisteme de securizare a greutatilor.

Banca multifunctionala este iarasi un aparat excelent pentru toate activitatile sportive, din pacate aceasta este adeseori si prea mare pentru un apartament obisnuit deoarece necesita mult spatiu atat pentru ea cat si pentru zona de siguranta din jur. Insa, daca aveti spatiul necesar, se merita investitia. Cele mai simple banci reglabile nu ofera prea mult, insa suprafata lor plana poate fi folosita pentru ridicarea verticala unei haltere din pozitia culcat pe spate (exercitiu bun pentru brate si pectorali), ridicarea laterala a unor gantere din pozitia culcat pe spate (pentru triceps, biceps si pectorali) si pentru alte activitati care nu necesita greutati (intinderi, flexari).

O astfel de banca buna va oferi un spatar care se poate ridica pana la 90 de grade, un suport pentru prinderea gleznelor si un suport pentru haltere, aceasta devenind astfel mult mai utila deoarece poate fi folosita pentru atat pentru abdomene (cu sau fara greutati tinute la piept), cat si pentru ridicari in picioare (utile pentru coapse si gambe, cu sau fara greutati tinute la piept) sau alte tipuri e exercitii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.