Cheescake-urile – o alta forma de consum a branzeturilor

0

Sunt o mare iubitoare a branzeturilor, fie ca vorbim despre branza feta, cas, telemea, crema de branza, savurata pur si simplu sau in diverse retete. Si daca mai punem la socoteala ca in prezent branza se foloseste si in numeroase tipuri de retete torturi, atunci cu siguranta niciodata nu va lipsi din meniul meu. Ma declar o impatimita a cheesecake-urilor, asadar am decis sa va prezint doua retete care nu sunt pretentioase deloc si sunt foarte gustoase si usor de realizat. Iar elementul surpriza din aceste doua torturi il reprezinta laptele condensat, un ingredient care in ultimul timp este nelipsit din bucataria gospodinelor.

Reteta 1 – Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata

Crusta: 250 gr biscuiti integrali, 1 lingura cacao, 100 gr unt si 2 linguri lapte.
Crema de ciocolata: 150 gr ciocolata neagra, 150 gr lapte condensat si 25 gr unt.
Crema de branza: 400 gr crema de branza, 200 gr lapte condensat, 2 oua, 1 lingura suc de lamaie si 1 praf de sare.
Pentru décor: smantana pentru frisca, bomboane de ciocolata sau fructe
Timp de preparare: 40 min.
Timp de coacere: 1 ora

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie maruntim biscuitii. Topim untul, il racim putin si impreuna cu laptele si lingurita de cacao incepem sa amestecam biscuitii pana vom obtine un aluat cu o compozitie maleabila. Tapetam tava cu hartie de copt, punem biscuitii in tava si apasam bine pe intreaga suprafata a tavii, inclusiv pe lateralele tavii. Punem tava la frigider si ne ocupam de crema tortului.

Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele condensat la foc mic pana se creaza un amestec omogen pe care il il turnam peste crusta din frigider. Il punem iarasi la frigider la rece.

Cu ajutorul unui mixer amestecam crema de branza impreuna cu laptele condensat timp de 2-3 minute. Adaugam ouale pe rand mixand in continuare. Adaugam sarea si sucul de lamaie si continuam sa amestecam pana se omogenizeaza. Turnam aceasta crema peste ciocolata apoi introducem prajitura la cuptor pentru o ora. Cand este gata oprim cuptorul si lasam cheesecake-ul inca 2 ore in cuptor cu usa usor intredeschisa. Il punem apoi la frigider pentru minim 6 ore.

Pentru décor, amestecam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana cand devine un amestec spumos. Turnam compozitia peste cheesecake apoi o decoram cu bomboane de ciocolata sau fructe, dupa preferinta.

Reteta 2 – Cheesecake cu lapte condensat

Ingrediente blat: 250 gr. biscuiti, 100 gr. de unt, 1 lingura cacao.
Crema de branza: 200 gr. smantana, 200 gr. branza, 200 gr.lapte condensat, 3 oua, 4 mandarine, vanilie.
Pentru decor: gem de zmeura sau capsuni
Timp de preparare: 40 min.
Timp de coacere: 1 ora

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie maruntim biscuitii. Topim untul, il racim putin si impreuna cu laptele si lingurita de cacao incepem sa amestecam biscuitii pana vom obtine un aluat cu o compozitie maleabila. Daca vi se pare compozitia prea tare puteti adauga o lingura, doua de lapte. Tapetam tava cu hartie de copt, punem biscuitii in tava si apasam bine pe intreaga suprafata a tavii, inclusiv pe lateralele acesteia. Punem apoi tava la frigider pentru a se intari blatul.

Urmatorul pas este de a prepara crema de branza. Cu ajutorul unui mixer amestecam smantana, branza si laptele condensat circa 2 minute. Adaugam treptat ouale, unul cate unul, apoi, sucul de la mandarine si vanilia. Turnam intreaga compozitie peste blatul de biscuiti apoi introducem prajitura in cuptorul preincalzit la 150 grade, pentru o ora. Cand este gata, oprim cuptorul si o lasam asa pentru inca 2 ore. Ulterior, este de recomandat sa tineti tortul la rece pentru inca 6 ore.

Sper ca v-au fost de folos retetele mele si ca le veti incerca curand.

Un mic pont: daca sunteti adepta laptelui condensat indulcit caramelizat (dulce de leche) puteti oricand sa modificati retetele. Cu siguranta rezultatul va fi unul delicios.

Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.