Locuri dARe by Samsung transformă lucrările Alinei Marinescu prin realitatea...

dARe by Samsung transformă lucrările Alinei Marinescu prin realitatea augmentată

-

Cea de-a 11-a ediție a One Night Gallery a adus lucrările Alinei Marinescu în grădina Palatului Primăverii unde, alături de aplicația dARe by Samsung, acestea au prins viață pe ecranele telefoanele tuturor celor prezenți la eveniment.

Aventura noastră cu realitatea augmentată a continuat și în această seară unde am descoperit măști augmentate, experiențe new media, dar și un ecran uriaș capabil să te transforme într-o creație de artă cu ajutorul inteligenței artificiale, prin transfer de stil artistic.

marius calin dare samsung

Evenimentul a început în jurul orei 20:00 și a continuat până după miezul nopții adunând din ce în ce mai mulți participanți curioși de efectele speciale și de ceea ce se întâmpla în grădina Palatului Primăverii.

Așa cum spuneam la începutul articolului, lucrările Alinei Marinescu au putut fi scanate și transformate prin intermediul aplicației dARe by Samsung în adevărate noi experiențe ale realității augmentate care au îmbinat arta și tehnologia într-o armonie care ne-a provocat creativitatea și imaginația.

Înainte de a trece mai departe voiam să vă spunem că am salvat pe contul nostru de Instagram în imagini și stories o parte din experiența de aseară.

expozitia alinei marinescu prin dare by samsung

Una dintre temele expoziției a fost strâns legată de sentimentele și trăirile noastre deoarece, cu ajutorul aplicației #dARebySamsung, prin realitatea augmentată și desenele Alinei Marinescu puteai vedea cum depresia acționează asupra corpului și a minții, dar și cum prietenia transformă o discuție aparent banală într-un întreg univers.

Pe lângă acestea, desenul care ilustra altruismul a fost transpus așa de bine în realitatea augmentată încât se observa cum avea un puternic impact emoțional asupra privitorilor.

Desenul reprezintă două personaje, unul ilustrat în alb negru și celălalt în culoare. Prin intermediul realității augmentate cu toții am văzut cum culoarea trecea dintr-un personaj în celălalt creând o imagine mentală a altruismului foarte pronunțată și pe care cu siguranță nu o voi uita prea curând.

De asemenea, un alt punct de atracție important al evenimentului în jurul căruia s-au strâns foarte mulți oameni a fost tabloul care îl reprezenta pe Cătălin Georgescu. Prin intermediul aplicației puteai să-i asculți discursul și aflai că acesta a fost prea ocupat ca să vină la eveniment și a decis să-și trimită avatarul în loc. Ce mi-ar fi plăcut să pot face și eu asta în facultate la examene.

Concluzia la care am ajuns după acest eveniment, dar și după cel despre care vorbesc mai jos, este că realitatea augmentată (AR) reușește să deschidă noi orizonturi în ceea ce privește îmbinarea artei cu tehnologia și mă aștept ca pe viitor să avem parte de mai multe astfel de evenimente.

Tot prin intermediul dARe by Samsung și One Night Gallery a fost augmentat și Podul Aurel Vlaicu care a devenit cea mai mare galerie de artă stradală din România. De asemenea, în seara deschiderii am avut parte și de un concert în realitate augmentata susținut de trupa Moonlight Breakfast, iar despre aceste două experiențe am scris aici.


dARe by Samsung este partenerul evenimentelor urbane, culturale și facilitează experiențele augmentate ca cele despre care v-am vorbit în acest articol,

De reținut este faptul că aplicația nu este limitată doar pentru telefoanele Samsung, aceasta este disponibilă atât în Google Play (link), cât și în App Store (link).

Marius
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest news

Frozen 2 (Regatul de gheață 2) – Cronică de film | 2019

Frozen 2 sau Regatul de gheață 2 este continuarea a unuia dintre cele mai cunoscute filme produse...

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care readuce în atenția publicului îndrăgita familie de groază formată din...

Maleficent: Suverana Răului (2019) | Cronică de film

La cinci ani de la premiera primului film, personajul Maleficent revine pe marile ecrane cu cea de-a doua parte,...

Subcarpați și Vița de Vie – primul egal din istoria Red Bull SoundClash

Am asistat la ceea ce pentru mine a fost unul dintre cele mai bune concerte ale anului. Subcarpați și Vița...
- Advertisement -

Joker (2019) – Cum a început totul | Cronică de film

Cel mai așteptat film al anului, Joker, apare în sfârșit în cinematografe! Anul acesta îl vedem pe actorul Joaquin...

Cronică de film: MO – film românesc (2019)

MO este un lungmetraj românesc și abordează un subiect sensibil, cel al abuzului. Este un subiect de actualitate și...

Must read

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care...

S-ar putea sa iti placaRELATED
Articole recomandate