HDD și SSD | Ce să alegi pentru calculatorul sau laptopul tău

0

În realitate, între HDD și SSD nu se dă o luptă prea mare pentru că Hard Disk Drive-ul este atât de diferit de Solid State Drive încât nu e vorba de concurență ci mai degrabă de două tehnologii diferite de stocare a datelor care se completează una pe alta.

Principala diferență dintre HDD și SSD este că SSD-ul are viteze mult mai mari decât HDD-ul. De asemenea, SSD-ul nu are părți care să se miște în componența sa și, în timp ce orice șoc poate distruge datele de pe un HDD, SSD-urile nu au nici o problemă cu acidentările ușoare.

HDD și SSD
foto: salut-it.ro

Beneficiile unui HDD

  • preț mai mic față de SSD;
  • capacități mult mai mari de stocare;

Beneficiile unui SSD

  • acces mult mai rapid la informațiile de pe el;
  • nu are părți care se mișcă în interiorul lui și rezistă la mici șocuri fără probleme;
  • nu face zgomot;

În concluzie, dacă vrei un sistem care să răspundă foarte rapid la comenzi, dar să ai și spațiu de stocare mare, cea mai bună variantă este să folosești un SSD pentru sistemul de operare, jocuri și programe, iar ca variantă pentru stocare HDD-uri.

În oferta magazinelor online există acum SSD-uri care pornesc de la 100 de lei pentru 120 de GB, spațiu suficient pentru sistemul de operare. Cu toate astea, recomandarea mea este cumpărarea unui SSD de 240 de GB în cazul în care, pe lângă sistemul de operare vrei să instalezi și câteva jocuri. Vezi aici prețuri actualizate. 

P.S. nu uita să faci back-up pe un HDD extern pentru informațiile pe care n-ai vrea să le pierzi. (poze de familie, etc.)

Avatar
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.