Locuri de fotografiat în București recomandate de Alex Gâlmeanu

0

Săptămâna trecută am fost într-o tură foto prin București alături de Alex Gâlmeanu și cei de la Huawei. Plimbarea a avut ca scop descoperirea unor locuri din oraș care îmbină noul cu vechiul și crează, astfel, imagini vibrante și pline de istorie pentru conturile de Instagram ale celor care vizitează capitala.

Prima oprire a fost la unul dintre cele mai vechi hoteluri din București, Grand Hotel du Boulevard. Acesta era locul preferat al lui Constantin Brâncuși, iar restaurantul său era frecventat des de Octavian Goga și Mihail Sadoveanu.

Ca obiectiv instagramabil, putem spune despre Grand Hotel du Boulevard că oferă o perspectivă unică atunci când este fotografiat cu un telefon foto pe modul ultra wide sau cu un obiectiv wide. Fotografie pe care n-am realizat-o pentru că i-am lăsat și pe ceilalți să se joace cu telefoanele de test că eu deja am strâns destul de multe fotografii din București cu Huawei P30 Pro.

De asemenea, am făcut o scurtă oprire și lângă TNB pentru a recrea una dintre fotografiile lui Alex Gâlmeanu. Trebuie să recunosc faptul că patternul din stânga ar prinde bine în orice fel de fotografie, dar modul în care cele două clădiri se intersectează cu cerul dă un plus acesteia. Cu toate astea, o să mă mai joc cu editarea fotografiei și poate va ajunge și pe Instagramul meu la un moment dat.

Locuri de fotografiat în București recomandate de Alex Gâlmeanu
foto: Marius Călin

Plimbarea a continuat cu o oprire la statuia lui Mihai Viteazul de la Universitate. Puțini cunosc faptul că aceasta a fost percepută ca o manifestație de independență a României față de guvernele imperiale de la Viena și Istambul.

statuia lui mihai viteazul
foto: Marius Călin

Următoarea oprire a fost în fața Bisericii Colțea, cel mai vechi edificiu din capitală, având în spate o istorie de peste 300 de ani. Aceasta a fost avariată serios de cutremure și bombardamente, dar de fiecare dată a fost refăcută, ultima reconstrucție fiind realizată chiar în anul 2006 când a fost reconstruită cea de-a doua turlă prăbușită în urma cutremurului din 1940.

biserica coltea
foto: Marius Călin

Ar mai fi de spus și faptul că traseul dintre aceste obiective aflate la distanțe destul de mici unele de altele reprezintă locuri foarte interesante de fotografiat și tot ceea ce trebuie să faceți pentru a obține fotografii unice este să căutați unghiuri și perspective care n-au mai fost încercate până acum.

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.