Publicitate Locurile de joaca - un must have (P)

Locurile de joaca – un must have (P)

-

Locurile de joaca moderne sunt ultimul must have in materie de amenajari locuri de joaca exterior si de interior. Intr-o lume urbanizata, digitalizata si supraponderala, ele promoveaza sanatatea, dezvoltarea copilariei si sociabilitatea intr-o comunitate atunci cand avem nevoie mai mult ca niciodata de acest lucru, iar acestea reusesc sa o faca in moduri pe care nu le-am mai vazut pana acum.

Locurile de joaca combina aventura, varietatea, designul si o ofera o altfel de atmosfera sociala, ceea ce le asigura copiiilor de diverse varste locuri de joaca cu o seria de beneficii. De multe ori tematice si, de obicei, potrivite pentru toate varstele si abilitatile, locurile de joaca atrag atat oamenii din comunitatea locala cat si turistii care sunt in vizita cu familia.

Avand in vedere toate beneficiile pe care astfel de locuri de joaca e ofera, pe langa posibilitatea pe care le-o ofera celor mici de a se reuni pentru o recreare activa si sanatoasa. Activitatile care stimuleaza simturile copilului sau jocul senzorial sunt esentiale pentru dezvoltarea cognitiva si creativitatea acestuia.

Cercetarile arata ca provocarea si riscurile sunt importante pentru copii, ajutandu-i sa invete sa sa socializeze cu ceilalti copiii de varsta lor, sa fie in egala masura si independenti, insa in tot acest proces sa fie si in siguranta. Copiii nu trebuie „cocolositi” si din ce in ce mai multi adulti incep sa inteleaga de ce nu ar trebui sa faca acest lucru. Pentru noi, aceasta inseamna introducerea unei aventuri adecvate varstei, cu standarde stricte de siguranta construite.

Locurile de joaca - un must have

Daca exista o eroare comuna pe care o puteam vedea in locurile de joaca de altadata, in special in scoli este aceea ca nu existau destule elemente pentru copii sa se joace. Spre exemplu, un Loc De Joaca Padurea Fermecata dispune de o serie de elemente de care se poate folosi un copil pentru a se juca. Dispune de tobogane, scarite care sa il ajute sa le urce, tobogane simple sau spiralate, care vor duce distractia la un cu totul alt nivel. Un astfel de loc de joaca este unul de care cei mici nu se vor plictisi prea repede si unde vor astepta cu nerabdare sa se intoarca cat ma repede.

Echipamentele de la locurile de joaca de exterior implica o multitudine de idei si activitati pentru dezvoltarea fizica si mentala a copiiilor, plus ca ofera un cadru in care copiii isi pot consuma energia, isi pot verifica abilitatile, si asta in aer liber, in mediul inconjurator. Locurile de joaca si parcurile in aer liber sunt platforme de invatare incandescente, care raspund nevoilor fizice, mentale, cognitive, lingvistice, emotionale si sociale ale copiilor. Locurile de joaca de exterior ofera copiilor spatiu perfect  in care sa isi petreaca timpul liber, sa aiba libertate, aer curat si timp pentru a-si desfasura activitatile preferate.

Atunci cand afara este extrem de cald sau de frig, ingrijorarea pentru conditiile meteorologice predominante este evidenta in jocul pentru copii in aer liber. Indiferent de anotimp,oricum,  copiii vor sa se joace in afara. Desi avem ca alternativa locurile de joaca de interior, copiii nu ar lipsi de la locurile de joaca exterioare nici macar atunci cand afara este un ger naprasnic. Si asta deoarece acestea sunt instinctiv un mediu natural de invatare pentru copii si sunt acel loc in care majoritatea copiilor se simt in largul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest news

Frozen 2 (Regatul de gheață 2) – Cronică de film | 2019

Frozen 2 sau Regatul de gheață 2 este continuarea a unuia dintre cele mai cunoscute filme produse...

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care readuce în atenția publicului îndrăgita familie de groază formată din...

Maleficent: Suverana Răului (2019) | Cronică de film

La cinci ani de la premiera primului film, personajul Maleficent revine pe marile ecrane cu cea de-a doua parte,...

Subcarpați și Vița de Vie – primul egal din istoria Red Bull SoundClash

Am asistat la ceea ce pentru mine a fost unul dintre cele mai bune concerte ale anului. Subcarpați și Vița...
- Advertisement -

Joker (2019) – Cum a început totul | Cronică de film

Cel mai așteptat film al anului, Joker, apare în sfârșit în cinematografe! Anul acesta îl vedem pe actorul Joaquin...

Cronică de film: MO – film românesc (2019)

MO este un lungmetraj românesc și abordează un subiect sensibil, cel al abuzului. Este un subiect de actualitate și...

Must read

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care...

S-ar putea sa iti placaRELATED
Articole recomandate