M-am jucat o lună cu iPhone 8 Plus

0

Acum o lună am reușit să sparg ecranul unui Galaxy S8+ și cei de la Orange mi-au sărit în ajutor până rezolv problema și mi-au dat un iPhone 8 Plus în teste.

Ținând cont de faptul că până acum am folosit Samsung, deci sistem Android, în review-ul acesta voi face multe comparații între S8+ și 8 plus, dar și între Android și iOS.

Trebuie să recunosc că la început a fost un mic război între mine și softul lui de operare pentru că mi se părea de pe altă planetă. Partea bună e că m-am adaptat destul de ușor în primele zile. Cu toate astea au rămas lucruri care mi-au lipsit și voi vorbi despre ele în a doua parte a articolului.

Acum să vorbim despre lucrurile bune:

M-a suprins calitatea bateriei pentru că am tot văzut oameni care se plâng de asta și nu știu dacă era vorba de modelele anterioare sau despre iPhone 8. Cert e că plecam de acasă pentru o zi întreagă cu ea încarcată pe la 95-100% și niciodată nu am avut nevoie de baterie externă.

Camera foto are rezultate foarte bune și n-am văzut vreo diferență notabilă față de S8+ul de la Samsung. În ceea ce privește filmarea, trebuie să recunosc că iPhone-ul nu m-a impresionat deloc și dacă ar fi să aleg, acesta nu este telefonul pe care l-ași folosi pentru clipuri video. O să las la sfârșitul articolului mai multe fotografii pe care le-am realizat cu telefonul și pe care le-am urcat pe facebook sau pe instagram. 

Are difuzor stereo și, alături de ecranul care este destul de mare, poți face binging liniștit doar cu telefonul sau să te uiți la documentare/tutoriale pe YouTube.

Telefonul rezistă la apă și îmi place design-ul lui. L-am folosit, desigur, cu o husă ca să nu risc atât de mult să se spargă dacă îl scap pe jos, dar spre bucuria mea n-am reușit performanța asta.

Lucrurile mai puțin bune sunt:

Mi-au lipsit chat head-urile de la messenger și mi s-a părut puțin ciudat că nu pot vorbi acolo și să urmăresc clipuri pe YouTube în același timp și mi-ar fi plăcut să tin apăsat lung pe WI-fi ca să intru în setări de unde să selectez altă rețea.

Scanerul de amprentă nu funcționează prea bine dacă ai degetul ud sau umed și asta s-ar putea să fie destul de enervant mai ales iarna când ninge, dar poți debloca telefonul foarte ușor folosind codul în situațiile de genul, deci nu consider asta ca un minus sau ceva deranjant. Sau poți alege să nu folosești telefonul pe stradă și să fii atent la drum.

N-are jack pentru căști 🙁

Dacă ar fi să comparăm prețurile, acestea sunt foarte apropiate, iar dacă vrei să alegi între S8+ și iPhone 8 plus cred că elementul de diferențiere rămâne afinitatea ta pentru un brand sau disponibilitatea de a schimba e la iOS la Android sau invers.

În momentul în care am scris articolul, prețurile aratau așa: iPhone 8 plus 499 dolari la abonament, respectiv 869 la liber și Samsung Galaxy S8+ 449 dolari la abonament, respectiv 779 la liber.

iPhone 8 plus

 

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.