FilmeMaleficent: Suverana Răului (2019) | Cronică de film

Maleficent: Suverana Răului (2019) | Cronică de film

La cinci ani de la premiera primului film, personajul Maleficent revine pe marile ecrane cu cea de-a doua parte, Maleficent: Suverana Răului. Pentru aceste filme, Disney a optat pentru o abordare modernă a poveștii Frumoasei Adormite care fusese inițial ecranizată în anul 1959. Nu este pentru prima oară când Disney lansează live actions, cel mai recent exemplu fiind remake-ul Lion King de anul acesta.

Plot Maleficent: Suverana Răului

Maleficent: Suverana Răului debutează cu scena deja consacrată cu Aurora în pădure înconjurată de zâne și creaturi de poveste. Ea este acum Regina regatului Moors și trebuie să își îndeplinească responsbailitățile de conducătoare. Când aude propunerea Prințului Philip de unire a regatelor prin căsătorie aceasta este extrem de fericită, dar nu uită că are nevoie și de bincuvântarea nașei ei, Maleficent.

Regina regatului Ulstead (aka. Mama lui Philip) dorește să le invite la masă pe Aurora și Maleficent pentru a le cunoaște și pentru a le primi în sânul familiei. De aici lucrurile degenerează deoarece Aurora insistă ca ea și nașa ei să apară cât de normal este posibil în condițiile în care una dintre ele are aripi de dragon și coarne care se observă de la zeci de metri depărtare. Deși Aurora din film este foarte diferită de cea din povestea Frumoasei adormite, fiind o prințesă mult mai implicată în poveste, aceasta nu se dezice de la comportamentul de păpușică îndrăgostită. În fond, Diaval și Ingrith sunt singurele personaje care chiar își calculează fiecare mișcare și nu se comportă de parcă totul este roz și pufos.

- Advertisement -

Probabil cea mai mare dezvăluire a filmului este legată de originile lui Maleficent. Dacă ați văzut trailerul știți deja despre ce este vorba, dar dacă nu, vă recomand să ziceți pas și să vedeți direct filmul. Eu una nu mă așteptam să aflu că Maleficent nu este atât de singură pe cât credeam și asta este tot ce vă voi dezvăui despre acest subiect.

Vorbim de un film Disney deci ne așteptăm la multe culori, dorința tuturor de a face o nuntă pompoasă și un final fericit. Cu toate acestea, în cele aproape două ore nu vei simți vreo clipă că te afli la proiecția unui film al cărui public țintă este mult mai tânăr decât tine. Filmul reușește să capteze atenția, să surprindă și să te facă să aștepți cu sufletul la gură soarta personajului favorit: Maleficent.

Distribuție Maleficent: Suverana Răului

Pe lângă superba Angelina Jolie, distribuția acestui film este compusă din Elle Fanning în rolul Aurorei, Harris Dickinson ca Prințul Philip și Michelle Pfeiffer în rolul Reginei Ingrith. Surprizele acestui film sunt Sam Riley (da, acel actor din 12 Years a Slave) în rolul lui Diaval și Ed Skrein (pe care cu siguranță vi-l amintiți din filmul Alita: Battle Angel) interpretând rolul lui Borra. M-am bucurat să văd personaje noi, dar trebuie să recunosc că tot Maleficent este în centrul atenției și pur și simplu îți este imposibil să îți iei ochii de la ea.

Opinie personală

Spre deosebire de alte filme Disney, ambele părți din Maleficent te fac să ții partea antagonistului. Acest lucru nu cred că se întâmplă datorită interpretării excepționale a Angelinei Jolie, ci pur și simplu fiindcă producția se bazează mai mult pe povestea și caracterul personajului negativ. În plus de asta, costumul, machiajul și modul în care ea este pusă în evidență te face să cam uiți că există și alte personaje în film.

Dacă mai mereu eram obișnuiți ca prințesa să fie întotdeauna în centrul atenției și cea mai frumoasă, în cazul acestui film îți este imposibil să nu ții cu Maleficent. Îi înțelegi comportamentul și alegerile, iar pe parcurs chiar îți pare rău că ceilalți nu o acceptă exact așa cum este.

Încă din trailer este inserată o scenă în care Maleficent își pierde cumpătul și este percepută de celelalte personaje drept întruchiparea răului și o ființă căreia îi este imposibil să se controleze. În realitate, cred că orice mamă ar fi reacționat exact ca ea. Maleficent este doar overprotective cu Aurora, pe care a crescut-o ca pe propria fiică și este normal să aibă îndoieli în privința altor oameni.

- Advertisement -

În concluzie, recomand filmul chiar și acelora dintre voi care nu sunt fani Disney sau Angelina Jolie. Filmul e bun și îmi place că în ultimii ani tot apar perosnaje negative pe care ajungem să le îndrăgim (precum Loki de exemplu). Trebuie să menționez că dacă nu ați văzut primul film s-ar putea să fiți puțin confuzi, dar veți înțelege oricum ce se petrece. Cât despre legăturile cu povestea originală, consider că cele mai mari diferențe se regăsesc în dezvoltarea personajelor, acestea fiind mult mai vocale și mai hotărâte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat (2024) | Cronică de film

Vânătorii de fantome s-au întors cu o nouă misiune! Am fost la Cinema City să vedem cu ce creaturi...

Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem biopic-ul momentului, Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse. Filmul spune povestea...

Godzilla x Kong: Noul Imperiu (2024) | Cronică de film

Am fost la IMAX ca să vedem Godzilla x Kong: Noul imperiu și trebuie să vă spun că filmul...

Băieții buni ajung în rai (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Băieții buni ajung în rai, un film în regia lui Radu Potcoavă...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!