În ultimul timp mă gândesc tot mai des la cum ar arăta casa visurilor mele. Din moment ce petrecem atât de mult timp în casă și am descoperit că work from home mi se potrivește mănușă, este clar pentru mine că spațiul în care îmi desfășor activitatea trebuie să fie unul primitor, relaxant și cât mai puțin încărcat.
Deși mă entuziasmează ideea de a da iama în magazine și de a cumpăra mobila care mi se pare mie frumoasă, deseori îmi e teamă că poate o să aleg ceva nepotrivit, care poate într-un an sau doi își va pierde șarmul, ori care nu va răspunde nevoilor mele. Spre exemplu, multe biblioteci găsite de mine prin magazinele de mobilă sunt albe, însă puține au rafturile înguste de care am eu nevoie, astfel încât să nu rămână mult spațiu irosit.
Doar că grijile mele pot dispărea cu ajutorul unor click-uri, fiindcă am privilegiul să trăiesc într-o eră în care tehnologia te poate scoate din impas. Cei de la Biano au venit cu ideea genială de a te lăsa să îți creezi propriul spațiu și să îl poți admira în forma sa finală, înainte de a achiziționa ceva. M-am jucat puțin în Biano Studio și iată ce a ieșit:

Colțul pentru citit
În viitoarea noastră casă îmi doresc să am un colț pentru citit doar al meu. Deși am avut mereu o bibliotecă burdușită de cărți, decorațiuni și jucării, simt tot mai mult nevoia de un spațiu special amenajat pentru pasiunea mea.
Îmi doresc o bibliotecă mare, cu multe rafturi, poate chiar pe tot peretele, cu rafturi înguste încât să încapă toate cărțile pe care le am deja, plus cele pe care le voi avea în viitor. Spun asta pentru că pentru mine cărțile sunt și obiecte de colecție, la care țin foarte mult și îmi place să le admir.
Mi-ar mai plăcea un balansoar, ori un fotoliu. O măsuță pe care să îmi pun ceaiul cu lapte, biscuiții și semnul de carte, dar și un coș în care să pot ține o pătură pufoasă pentru anotimpul rece.
Ce am creat eu cu ajutorul studio.biano.ro este o cameră specială pentru citit, însă cred că m-aș mulțumi și cu un balcon astfel amenajat, doar să am loc să pun cărțile și un scaun comod pe care să stau să citesc.

Locul unde luăm masa
Locul de luat masa mi-l imaginez mult mai elegant, decorat pentru acele momente speciale, în care scoți vesela bună și nu doar răsfoiești cărțile de bucate. Fie că e vorba de un dining room în adevăratul sens al cuvântului, ori despre un colț amenajat în bucătărie sau living, mi-ar plăcea o masă mare, din lemn masiv (sau măcar blatul din lemn) și cu scaune confortabile.
O comodă ar ascunde perfect toate seturile de pahare, farfurii și șervețele pentru luat masa, precum și decorațiuni precum șfeșnice, lumânări parfumate și vaze de flori.
Stilul industrial cred că se potrivește cel mai bine cu zona de dining, așa că m-am folosit de el atât în alegerea mobilei, cât și pe partea de decorațiuni. Tapetul boem și covorul auriu sunt două pete de culoare menite să potolească puțin aerul sobru pe care îl conferă mobila prin culoarea și masivitatea sa.
Cât de ușor poți decora casa visurilor tale
De ceva timp cochetez cu ideea de a urma un curs de design interior. Nu pentru a profesa în domeniu, ci pentru a-mi face mai bine o idee despre amenajarea unei case, însă trebuie să recunosc că sunt destul de costisitoare.
Am testat diverse jocuri și portaluri online cu ajutorul cărora puteam alege mobilier și decora o cameră virtuală, însă niciodată nu am fost mulțumită de rezultatul final. Mobila disponibilă nu se potrivea cu ce îmi imaginam, ori programul era prea complicat de utilizat.
Din fericire, instrumentul Biano Studio răspunde la toate cerințele mele. Pot adăuga mobilă pe care o pot achiziționa ulterior, iar modul de utilizare este extrem de ușor. Mi-a plăcut enorm să mă joc cu texturi, culori și dimensiuni. Totul a fost intuitiv și proiectele deja disponibile pe platformă mi-au servit ca inspirație.
Cel mai mare avantaj pe care Biano Studio îl oferă este acela că îți arată dacă ceea ce crezi că s-ar potrivi în casa ta, s-ar potrivi și cu restul elementelor. Spre exemplu, eu îmi doream inițial un șezlong sau chiar o canapea în colțul pentru citit, însă tot încercând diverse piese de mobilier, mi-am dat seama că un balansoar ar fi mult mai potrivit. De asemenea, adăugasem la un moment dat și un covor deschis la culoare, dar am realizat apoi că era prea încărcat.
Un alt lucru interesant pe care l-am descoperit este că nu trebuie să vânez colecții de mobilier. M-am folosit de filtre și astfel am ales piese care păreau potrivite cu stilul industrial dorit de mine pentru zona de dining și astfel am găsit atât masa, scaunele, cât și lustra și suporturile pentru lumânări. Cu siguranță voi ține cont de aceste lucruri și la momentul când va trebui să mă apuc de amenajarea casei.
Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2021.
Fotografia pentru articol a fost realizată în Canva.