Repatriere decedati Belgia (P)

0

Procedurile de transport funerar international sunt un serviciu pe care il ofera firmele funerare atunci cand exista decese ce au survenit peste hotare. Acest tip de servicii presupun transport in conditii excelente atat din punct de vedere igienic, sanitar, estetic cat si legal. In astfel de cazuri, exista o serie de reguli de respectat si diverse variante dintre care puteti alege in vederea returnarii acasa a persoanei decedate trecute in nefiinta. Exista trei variante de transport in vederea procesului de repatriere, respectiv pe cale terestra, aeriana sau daca se doreste incinerare, se poate opta pentru repatrierea cenusii. Desi majoritatea familiilor opteaza pentru transportul terestru, deoarece este mai rapid si totodata mai ieftin, firmele de pompe funebre va pun la dispozitie si varianta de repatriere pe cale aeriana. In caz de repatriere decedati Belgia, firmele funerare dispun de contracte incheiate cu companiile aeriene care se pot ocupa in cazul in care exista o astfel de solicitare.

Pasi ce trebuie urmati in vederea repatrierii sunt urmatorii:

  • Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva si, daca se doreste, si la Consulatul Romaniei;
  • Daca Ambasada sau Consulatul Romaniei au fost anuntate despre deces, acestea informeaza Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, cu obligatia de a anunta familia despre decesul cetateanului roman;
  • Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea elibera un certificat de deces romanesc, realizabil doar in baza certificatului de deces eliberat initial de autoritatile locale din tara respectiva si altor documente prevazute de legislatia romana;
  • Daca decesului nu s-a inregistrat la Ambasada sau Consulat, atunci certificatul de deces romanesc va fi eliberat de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a documentelor prevazute de legislatia romana.

Repatrierea cetatenilor romani este un proces destul de des intalnit, care insa presupune o serie de proceduri care cer destul de mult timp. Avand o experienta destul de vasta in acest domeniu, firmele funerare se pot ocupa mult mai repede de intocmirea tuturor actelor ce tin de procedura de repatriere.

Toate procedurile se vor efectua conform normelor legislative din tara in care a survenit decesul si in conditii optime atat din punct de vedere legal cat si igienic. Firmele funerare se recomanda, de asemenea, si prin faptul ca sunt la dispozitia clientilor non stop pentru a le oferi toate informatiile de care necesita. Desi exista multe familii care aleg sa se ocupe singure de procedurile complicate in caz de deces precum este repatrierea, datorita lipsurilor de natura financiara, aflati insa ca firmele dispun de o serie de pachete economice astfel incat fiecare familie sa poate beneficia de servicii conform bugetului avut. Repatrierea este o procedura destul de complicata, mai ales daca nu ati mai fost intr-o astfel de situatie si nu dispuneti de cunostiintele necesare in acest domeniu. Exista o serie de documente de intocmit, numeroase avize de scos, iar aceste lucruri dureaza. Firmele funerare insa dispun de experienta si cunostiinte in acest domeniu, astfel incat totul se va desfasura mult mai rapid si mai usor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care majoritatea familiilor aleg sa incheie contracte cu acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.