Samsung Galaxy A9 și cele 4 camere ale sale

0

De curând a fost lansat Samsung Galaxy A9 și probabil mulți dintre voi ați auzit că acest smartphone vine echipat cu 4 camere foto. Ei bine, cu siguranță v-ați pus întrebarea de ce?

În loc de un articol de prezentare generală a telefonului, o să vă povestesc din perspectiva mea de fotograf, de ce aceste patru camere sunt folositoare.

Samsung galaxy a9

Detaliile tehnice ale celor patru camere sunt:

  • 24 MP, f/1.7, PDAF
  • 8 MP, f/2.4, 12mm (ultrawide)
  • 10 MP f/2.4, (telephoto), 2x optical zoom
  • 5 MP, f/2.2, depth sensor

Ei bine, camera principală, în cazul de față cea de 24 de MP este de tip clasic. Pe aceasta o întâlniți la orice telefon mobil și diferența dintre generală între ele este dată de calitate și pixeli. 24 MP sunt mai mult decât suficienți pentru a printa chiar și un panou de publicitate outdoor așa că din punct de vedere tehnic Galaxy A9 nu va dezamăgi cu această cameră atunci când vine vorba de rezoluție.

În general camerele foto principale dezamăgesc din cauza faptului că nu ai opțiunea de a da zoom optic, adică acel tip de zoom care nu scade calitatea fotografiei. Uneori ai în fața ta un subiect pe care nu-l poți cuprinde în totalitate cu camera principală sau subiectul e prea departe și zoom-ul optic nu ar ajuta prea mult.

Tocmai din acest motiv, Galaxy A9 vine cu o cameră wide pentru a te ajuta să cuprinzi subiectul fotografiei tale mai ușor. Fie că e vorba de un grup mare de oameni sau de o clădire foarte înaltă.

Pe lângă această camera adaugă una cu 2x zoom optic care te ajută să aduci subiectul mai aproape. Să spunem că vrei să fotografiezi o veveriță în parc și dacă te-ai apropia prea mult s-ar speria. Prima variantă ar fi să dai zoom digital, dar vei pierde prea mult din calitate, iar varianta pe care o aduce Galaxy A9 este să apeși un buton prin intermediul căruia să muți camera de pe cea principală pe cea cu 2x zoom pentru a fotografia veverița mai de aproape fără a scurta distanța dintre tine și ea. Desigur, calitatea nu va fi exact ca în cazul camerei principale, dar va fi cu mult mai bună decât să dai zoom direct din camera principală.

Camera de 5MP este folosită pentru a oferi acel efect de fundal în cazul portretelor, denumit bookeh de fotografi. Aceasta lucrează alături de camera principală pentru a separa mai bine subiectul de fundal și a realiza o fotografie cât mai plăcută din punct de vedere vizual.

La evenimentul de lansare, Cristian Vasile a zis un lucru foarte bun și atât de clar și concis încât țin să-l menționez și eu aici. ”Cu Galaxy A9 plus e ca și cum ai avea un DSLR cu trei obiective montate pe el în același timp.”

Tot ce trebuie să faci ca să treci de la unul la altul este să apeși un buton.

Desigur, n-am ajuns la nivelul în care un telefon poate bate un DSLR când vine vorba de calitate și cred că suntem încă departe de asta. Când vine vorba de aparatură foto de câteva mii de euro (uneori chiar zeci de mii) nici nu pea ar fi ok să comparăm rezultatele cu un telefon de câteva sute de euro care, pe lângă fotografii, face și multe alte lucruri.

Galaxy A9 este disponibil în magazinele din România în versiunile Bubblegum Pink, Lemonade Blue și Caviar Black.

P.S. urmează să revin și cu detalii legate de preț și link-uri. 

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.