Știri din tehnologie | #1

0

În urma câtorva sugestii și a faptului că încerc să țin articolele de pe site cât mai scurte, de astăzi încep o nouă serie de articole numită știri din tehnologie prin care voi încerca să vă țin la curent cu noile gadget-uri apărute, aplicații, dar și cu schimbările din telecom.

Săptămâna aceasta voi începe cu 3 știri, urmând ca odată cu articolul cu numărul doi să aleg undeva între 5 și 10 subiecte/lansări despre care să vorbim.

Review-urile de tip Hands on vor rămâne neschimbate și vor fi postate în continuare în categoria dedicată.

Acestea fiind zise, primul articol din această serie începe aici:

samsung j6

Samsung prezintă noul Galaxy J6, telefon care dispune de o cameră principală de 13MP și una frontală de 8MP. Pe lângă asta, memlria de 3GB, procesorul Octa Corte de 1.6Ghz și bateria de 3,000mAh promit performanțe bune cu o autonomie de cel puțin o zi. Telefonul va fi disponibil în România începând cu luna iulie. Specificațiile complete le puteți vedea aici.


Motorola lansează dispozitivele Moto G6, telefon care vine cu o cameră principală de 13MP și una frontală de 8MP. Acesta va fi disponibil în 3 variante diferite cu prețuri cuprinse între 899 lei și 1399 lei. Mai multe detalii despre telefoane găsiți aici. Ar mai fi de spus faptul că, în România, telefoanele vor fi disponibile în varianta de culoare dark indigo.


Fundația Oranga lansează aplicația voci pentru mâini

”Persoanele surde înregistrate pot solicita servicii de interpretare prin trimiterea unui apel către toți interpreții disponibili pe platformă, urmând ca primul interpret care acceptă apelul să între în legătură audio-video cu solicitantul, oferindu-se astfel posibilitatea de a interpreta la distanță.

Beneficiarul are posibilitatea de a alege una din situațiile de interpretare predefinite (spre exemplu, „bancă”, „poștă”, „farmacie” etc.) pentru a oferi o informație în plus interpretului care ar urma să preia solicitarea. Interpretul în cauză va vizualiza, pe lângă informația privind contextul de interpretare, și numele de utilizator al persoanei.” – De pe site-ul aplicației.

Această aplicație poate fi accesată pe http://www.vocipentrumaini.ro/ sau descărcată gratuit din App Store și Google Play și este la dispoziția oricărei persoane cu deficiențe de auz.

Avatar
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.