Știri din tehnologie – septembrie 2018

0

Samsung Electronics a lansat noul televizor Q900R QLED 8K ce include și funcția 8K AI Upscaling. Acesta este disponibil în patru variante(65″, 75″, 82″ și 85″). Samsung QLED 8K TV va avea mai multe îmbunătățiri 8K-ready, inclusiv rezoluție Real 8K, Q HDR 8K și Procesor Quantum 8K, pentru a afişa imagini reale la calitate 8K. Acesta va fi disponibil în magazine începând cu sfârșitul lunii septembrie.


Începând cu anul școlar 2018-2019, toți elevii deficienți de vedere pot învăța istoria României după metode adaptate unui învățământ modern, incluziv, în format digital și interactiv ori senzorial. Astfel, elevii din toate cele 7 școli speciale pentru deficienți de vedere din țară (București, Cluj-Napoca Timișoara, Arad, Târgu Frumos și Buzău) și toți elevii cu deficiențe de vedere încadrați în învățământul de masă vor beneficia de materia accesibilizată prin proiectul Istoria prin sunet și atingere de către Asociația Tandem.

*Valoarea proiectului se ridică la 47.000 de euro, din care 40.000 au fost caștigați prin fondul de finanțare «Lumea prin Culoare Sunet» al Fundației Orange.


Samsung, alături de Allianz Global Assistance, introduce Samsung Mobile Care, noua metodă de asigurare a telefoanelor Samsung pentru daune accidentale. Samsung Mobile Care asigură acoperirea daunelor pentru dispozitivele mobile Samsung, oferind siguranță și protecție în cazul situațiilor neprevăzute.


Motorola a anuntat, in cadrul IFA 2018, extinderea gamei sale cu un nou dispozitiv, Motorola One.

Acesta este un smartphone Android One, ecran Max Vision HD + 19:9 de 5,9”, camera duală de 13mp și frontală de 8mp


Lenovo lansează două laptopuri noi, Yoga S730 și Legion Y530.

Yoga S730 – un laptop premium echipat cu o baterie a cărei durată de viață ajunge la 10 ore, încărcare rapidă, sistem de sunet Dolby Atmos și procesor Intel Core i7 de generația a 8-a.

Legion Y530 cu placă video NVIDIA GeForce GTX 1060, un laptop perfect pentru gamerii care își doresc mobilitate.


Canon a lansat un aparat foto Mirrorless ca replică pentru lansările Nikon de luna trecută. Acesta a intrat deja în lista celor de la F64, dar deocamndată nu este pe stoc.


GoPro lansează GoPro Hero 7 Black și pare să fie un adevărat game changer pentru sporturile extreme din ce am văzut în clipul de prezentare. Acestea este disponibil în precomandă la F64.


Samsung Electronics a anunțat noul smartphone Galaxy A7. Acesta are o cameră principală triplă, un design elegant și caracteristici esențiale pentru viața de zi cu zi.

În România, Galaxy A7 va fi disponibil în magazine începând cu prima săptămână din luna octombrie, în culorile albastru, negru şi auriu.


Înainte de încheiere vă recomand acest articol despre cum să faci fotografii reușite cu Samsung Galaxy Note 9.


A fost lansat FIFA 2019. Acesta este dezvoltat de EA România și EA Vancouver și aduce numeroaste noutăți printre care UEFA Champions League, Europa League și Supercupa Europei. Jocul este disponibil pentru  PS4, XBOX One, Nintendo Switch, PC, XBOX 360 și PS3


Motorola sărbătorește astăzi 90 de ani de la înființare. La data de 25 septembrie 1928, frații Paul și Joseph Galbin au fondat Galvin Manufacturing Corporation, companie care la acel moment avea doar un singur produs și cinci angajați. Aceasta a devenit Motorola doar după câțiva ani de la înființare. Asta așa ca să știți de unde vine numele brandului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.