Tată bogat, tată sărac – educație financiară în familie

0

Tată bogat, tată sărac, de Robert Kyosaki este una dintre acele cărți de unde poți afla informații despre educația financiară.

Cu ajutorul lui Kyosaki și a cărții acestuia, poți afla cum poți să ai o viață independența, să ai o afacere sigură și să ai o siguranță financiară pentru tot restul vieții. Poți afla modul în care Kyosaki a reușit să facă aceste lucruri, chiar dacă, inițial, a trecut prin numeroase eșecuri.

Tată bogat, tată sărac - educație financiară în familie
sursă foto: YouTube – ConcepteCreative

Cartea Tată bogat, tată sărac îți va schimbă perspectiva asupra banilor și asupra modului în care privești educația financiară și vei află anumite metode cu ajutorul cărora poți ajunge de la faliment la succes, de la un om al străzii la un mare afacerist sau chiar la unul dintre cei mai bogați oameni din Hawaii.

Subiectul cărții este legat de ceea ce tatăl său consideră că este un mod de viață sănătos. Și anume să pui accentul pe școală, pe facultate, că mai apoi să ajungi să ai un loc de muncă bine plătit. Pe de altă parte, cel care este considerat de către Kyosaki tată bogat, este tatăl prietenului sau, care a renunțat la școală după 8 clase, însă a învățat foarte multe din experiențele de care a avut parte de-a lungul vieții.

Kyosaki promovează ideea că educația financiară nu se învață în școli, acolo fiind construit doar un drum spre viitoarea carieră. Și, așa cum părinții nu au avut contact cu ceea ce înseamnă o educație finanaciară eficientă, nu vor știi să îi învețe nici pe copii. De aceea, cartea Tată bogat, tată sărac este potrivită atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Atunci când mergi pe construirea unei cariere, un salariu mare nu poate fi cea mai bună varianta. Este mult mai important însă, să ajungem să deținem toate informațiile și cunoștințele necesare pentru a câștigă banii.

Cu ajutorul cărții lui Kyosaki, oricine poate află care este cel mai bun mod de a câștigă bani și ce înseamnă cei doi termeni economici: activ și pasiv, dar și ce trebuie făcut ca un anumit lucru sau o acțiune să ducă la creșterea venitului.

Cu ajutorul acestor termeni, oricine poate descoperi de ce trebuie investit în lucruri active, căci acestea te vor ajută să câștigi bani pe termen lung, pe când, dacă ajungi să investești în lucruri pasive, fie vei avea bani cât să supraviețuiești, fie viață ta se va înrăutăți o dată cu trecerea timpului.

Kyosaki ne recomandă, cu ajutorul cărții sale, că nu modul în care cheltuim banii este important, ci cum să faci să îți crești propriul venit și ce trebuie să faci cu resursele financiare.

Tatăl sărac și oamenii considerăți de Kyosaki săraci, sunt cei care muncesc în permanentă pentru bani și care cred că o creștere a salariului le va rezolva problemele. Aceste lucruri nu sunt deloc așa, iar tatăl bogat și oamenii care vor ajunge bogați, sunt aceia care reușesc să strângă o suma de bani și să o investească astfel încât să își crească în permanentă veniturile.

Comandă cartea de pe librariadelfin.ro

Tatăl sărac și oamenii considerăți de Kyosaki săraci, sunt cei care muncesc în permanentă pentru bani și care cred că o creștere a salariului le va rezolva problemele. Aceste lucruri nu sunt deloc așa, iar tatăl bogat și oamenii care vor ajunge bogați, sunt aceia care reușesc să strângă o sumă de bani și să o investească astfel încât să își crească în permanență veniturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.