Trei studii despre tehnologie care s-ar putea să te intereseze

0

Tehnologia în sănătate a devenit o normalitate, dar impactul ei în viața românilor este o surpriză plăcută, dezvăluită la iCEEhealth. Din studiu m-a impresionat faptul că 70% dintre români au declarat că folosesc tehnologia în sănătate sub diferite forme, pentru a se informa, pentru a intra în legătură cu medicul sau pentru a-și monitoriza boala sau cei de care au grijă ca și aparținători.

Îmi place faptul că oamenii recurg la tehnologie ca să comunice cu medici specializați și nu pentru a căuta răspunsuri la probleme grave pe diferite forumuri sau ca să-și facă singuri tratamentul. Mi se pare foarte utilă posibilitatea de a adresa întrebări suplimentare unui doctor după consult în cazul în care realizezi că ai uitat să menționezi ceva sau la scurt timp după vizită apare un simptom nou. Desigur că există și varianta unui apel telefonic, dar sunt sigur că mulți dintre noi au o oarecare reticență de a da acel apel și s-ar simți mai confortabil să scrie un mail sau să adreseze întrebarea pe o platformă a unui cabinet privat unde ai legatură directă cu medicul tău.

Puteți citi întreg studiul pe ehealthromania.

Pe de altă parte, tehnologia folosită în scopul greșit poate dăuna grav mai ales copiilor și adolescenților.

Nu pot spune că sunt în totalitate de acord cu acest studiu deoarece vorbește și despre violența din jocurile video, dar la TV sunt difuzate în proporție de mai mult de 50% filme și programe care conțin acte de violență. Consider că fiecare copil poate înțelege că acel tip de violență este întâlnit doar în filme și jocuri video și nu va acționa la fel și în viața reală, dar asta ține foarte mult de educația primită.

De acord sunt cu faptul că prea mult timp petrecut în fața unui calculator la vârste fragede are de cele mai multe ori un impact negativ asupra dezvoltării.

Puteți citi mai multe în Adevărul.

Tot în Adevărul am citit și despre un studiu care spune că 80% dintre smartphone-uri vor dispune de o formă de inteligență artificială până în 2023. Acum nu știu despre voi, dar eu nu mi-am făcut curaj până acum nici să folosesc Bixby, dar inteligența artificială e mult mai mult decât atât. Se referă și la tastatura care poate perfecționa autocorrectul de exemplu, dar și la galeriile foto capabile să creeze albume foto pe categorii gen locații, portrete, natură etc.

Mai multe despre studiu aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.