5 lucruri despre Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina

0

Saptamana trecuta am fost in vizita la Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina si m-am intors de acolo cu foarte multe informatii, insa m-am gandit sa scriu un articol usor de citit si voi include informatiile pe care mi-as fi dorit sa le fi stiut.

1. Apa care rezulta in urma procesarii si filtrarii ajunge in Dambovita. Se pare ca aceasta nu este apa care ajunge la robinetele din casele noastre pentru ca inca nu exista un sistem atat de avansat in Romania in momentul de fata incat sa permita filtrarea apei la un nivel la care ar fi buna pentru consum.

2. Namolul care rezulta din procesarea si filtrarea apei este un foarte bun ingrasamant pentru agricultura. Dupa ce Apa Nova a preluat administrarea Statiei de Epurare a Apelor Uzate Glina, au fost facute demersurile necesare ca acest namol sa fie folosit in agricultura. Se pare ca, desi namolul acesta chiar este bogat in nutrienti pentur agriculutura, este nevoie de foarta multa birocratie pentru a putea face ceva bun.

3. Desi prima etapa de modernizare a reusit sa faca o diferenta foarte mare, cea de-a doua etapa de modernizare isi propune sa transforme statia de epurare intr-una mult mai moderna care va avea posibilitatea de a filtra si procesa apa rezultand in transformarea acesteia in apa potabila. 

4. Colectia de trofee este impresionanta, au fost gasite in canalizare tot felul de obiecte ciudate, dar poate cele mai ciudate dintre ele sunt acestea de mai jos:

apa nova

5. In cifre, Apa Nova inseamna 1800 de angajati, 2507 km de conducte de apa si o retea de colectare si transport a apelor uzate si pluviale cu o lungime totala de 3287,78 km. De asemenea, include si trei statii de productie a apei potabile – Crivina, Rosu, Arcuda.

Poate ceea ce se intampla la Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina nu inseamna foarte mult pentru voi, dar traim intr-o lume in care lucrurile se intampla mult prea repede si avem nevoie de astfel de solutii eco pentru a reusi sa ne folosim cat mai mult de resurse inainte ca acestea sa se termine sau sa ajunga la un pret mult prea mare pentru a ni le mai permite.

Am facut si un clip in cazul in care vreti sa vedeti si cateva imagini cu Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina:

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.