FilmeBabylon | cronică de film

Babylon | cronică de film

Am fost la IMAX Cinema City să vedem Babylon, filmul despre care se va vorbi mult timp de acum încolo. Cu o distribuție de excepție și o coloană sonoră impresionantă, filmul reușește să te cucerească fără echivoc în cele 3 ore ale sale.

Babylon | cronică de film

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Filmul începe prin a-l prezenta pe Manny Torres, un tânăr imigrant din Mexic, care ajută la transportarea unor bunuri importante către conacul directorului Kinoscope Studios, pentru animarea unei petreceri colosale. La petrecere, Manny o cunoaște pe Nellie LaRoy, o tânără ambițioasă care se visează pe marile ecrane.

Cei doi se înțeleg imediat, destăinuindu-și că își doresc cu ardoare să facă o schimbare în lune, ceva măreț. Amândoi muncesc din greu pentru dorințele lor și ajung să se reîntâlnească în diverse ipostaze, însă pe lângă evoluția personajelor avem în prim-plan și evoluția filmelor.

Un punct culminant al cinematografiei acoperit și în film face referire la tranziția de la filme mute la sunet. După cum probabil știi deja, sunetul nu a fost agreat de majoritatea regizorilor la început, crezând că e vorba doar de un trend trecător. Însă în scurt timp cinematograful sonor a atras publicul de toate vârstele și clasele sociale, iar odată cu el și pe oamenii din industrie, dornici să creeze fără să mai fie limitați de inexistența sonorului.

Filmul Babylon reușește să capteze cum arăta Hollywood-ului înainte ca noi să ne naștem și ce artiști au reușit să supraviețuiască boom-ului creat de sonor. Pe scurt, este o poveste despre visuri mărețe, evoluția cinematografiei și parcursul actorilor din perioada de început a Hollywood-ului.

Opinie personală

În cele trei ore ale sale, personajele din Babylon nu se sfiesc să fie directe, necruțătoare, efervescente și fără de pudoare. Este o poveste spusă fără perdea, așa că dacă mergi cu familia la film poate nu e cea potrivită alegere.

Este un film savuros, la care vei râde, vei rămâne surprins, iar anumite scene s-ar putea să ți se pară chiar grotești. Însă tot acest amalgam descrie probabil perfect acea perioadă. Pe scurt, este o poveste despre visuri mărețe, cinematografie, ascensiunea și decăderea artiștilor.

Distribuție

În filmul Babylon îi vei putea urmări în rolurile principale pe Brad Pitt, Margot Robbie și Diego Calva, alături de Jean Smart, Max Minghella, Tobey Maguire, Li Jun Li, Olivia Wilde, Phoebe Tonkin și mulți alți actori.

Trailer Babylon

Babylon este produsă de Paramount Pictures și distribuită în țara noastră de Ro Image. Pelicula poate fi vizionată în ecran normal sau IMAX. Personal, recomand să urmărești filmul la IMAX pentru a te bucura de o experiență completă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

SAGA Festival reintroduce Payment Plan: află cum poți lua bilete în rate

SAGA Festival pregătește cea de-a treia ediție, ce va avea loc între 23-25 iunie la Romaero Băneasa, un eveniment...

Un bărbat pe nume Otto

Am fost la Cinema City să vedem Un bărbat pe nume Otto, ecranizarea romanului Un bărbat pe nume Ove,...

Avatar: Calea apei | cronică de film

Avatar: Calea apei continuă povestea primului Avatar din 2009 și reprezintă o experiență cinematografică desăvârșită atunci când vine vorba...

În ce locații din București a fost filmat serialul Wednesday de pe Netflix

Pe 23 noiembrie a avut loc premiera serialului Wednesday, o nouă producție Netflix, regizată de Tim Burton. Serialul se...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!