FilmeBăieții buni ajung în rai (2024) | Cronică de film

Băieții buni ajung în rai (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Băieții buni ajung în rai, un film în regia lui Radu Potcoavă care îi aduce în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache și Cosmina Stratan în rolurile lui Dan și a Laurei.

O să încep prin a spune că a fost un film bun, cu mai puține elemente de comedie decât mă așteptam, dar care a oferit un echilibru bun între situații serioase și comicul de situație. Așadar, consider că una dintre marile calități a filmului este chiar această adaptabilitate de a naviga cu succes între diferite tonuri și emoții. În timp ce unele secvențe pot tulburătoare, altele sunt amuzante sau reconfortante.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

După ce moare într-un tragic accident de mașină, Dan ajunge în paradis unde vremea e caldă și berea mereu rece. Așteptând să vadă dacă locul său este în rai sau iad, Dan descoperă că nu este singur în acest paradis. Laura, dragostea din adolescență a acestuia este și ea aici.

- Advertisement -
Băieții buni ajung în rai (2024) | Cronică de film

Opinie personală

Filmul reușește să abordeze un moment greu din viață, mai exact acela când aceasta se termină, cu o notă ușoară de comedie pe alocuri. Deși catalogat comedie dramă, nu este genul de film la care vei râde pe toată durata acestuia, ci mai degrabă comicul de situație și replicile atent gândite te vor face să râzi.

Abordând acest subiect din perspectiva lui Dan, un bărbat de 41 de ani care își așteaptă judecata pe o plajă aparent pustie aflăm despre regretele pe care le are cu privire la viața sa pe pământ, deciziile pe care le-a luat, dar și cele pe care NU le-a luat.

După ce Dan trece prin diferite stări în primele lui zile în paradis descoperă că acolo se află și Laura, marea iubire a vieții sale căreia nu i-a recunoscut niciodată acest lucru.

Fără a intra în detalii pentru a nu de spoilere, Băieții buni ajung în rai reușește să surprindă natural trăiri pe care doi oameni le-ar putea avea atunci când sunt puși într-o ipostază asemănătoare și cu siguranță va reuși să te pună pe gânduri astfel încât să evaluezi puțin mai bine ce faci cu viața ta și modul în care deciziile pe care le iei îți pot influența viitorul.


Filmul, produs de We are basca, are premiera pe 22 martie 2024 și este distribuit de Forum Film România.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat (2024) | Cronică de film

Vânătorii de fantome s-au întors cu o nouă misiune! Am fost la Cinema City să vedem cu ce creaturi...

Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem biopic-ul momentului, Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse. Filmul spune povestea...

Godzilla x Kong: Noul Imperiu (2024) | Cronică de film

Am fost la IMAX ca să vedem Godzilla x Kong: Noul imperiu și trebuie să vă spun că filmul...

Gheara de fier | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Gheara de fier, un film despre una dintre cele mai populare familii...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!