LocuriCaru' cu Bere - celebra berărie din centrul capitalei

Caru’ cu Bere – celebra berărie din centrul capitalei

Când ajungi în Centrul Vechi este aproape imposibil să nu treci pe lângă Caru’ cu Bere. Este unul dintre cele mai emblematice localuri din centrul capitalei, fiind popular pentru generații întregi de români, dar și străini care vin pentru prima oară în România și își doresc să deguste preparate tradiționale.

Atmosferă

Atmosfera este breathtaking, iar acest lucru nu poate fi spus despre orice loc din centru. Localul este cunoscut mai degrabă ca berărie, însă a fost inaugurată ca restaurant abia în anul 1899. A fost construită în stilul Art Noveau și este una dintre clădirile emblematice ale Bucureștiului.

Imobilul este compus din două corpuri, primul fiind format din pivniță, parter, mezanin, două etaje și o mansardă. Sala din interior unde se poate servi masa are 7 metri înălțime și este decorată în stil gotic, atrăgând astfel privirile tuturor. Dacă aveți prieteni care vin pentru prima oară în țara noastră, acesta este locul unde trebuie să îi duceți pentru o experiență de neuitat.

Atmosfera obținută prin decor și arhitectura excepțională, transformă Caru cu Bere într-un palat desprins parcă din poveștile cu prinți și prințese. Pregătiți-vă așadar aparatele de fotografiat, pofta de mâncare și rezervați-vă o masă la fastuosul restaurant.

Prețuri și servire

Pentru un loc care din poze pare exclusivist, află că prețurile sunt foarte bune. Poți mânca o masă sățioasă cu 50 de lei, iar porțiile sunt mari. Poți, de asemenea, investi mai mulți bani în masa ta, însă trebuie să știi că îți poți permite să mănânci aici și cu un buget mai mic.

Meniul este vast, iar pe lângă preparatele cu specific românesc, puteți servi și paste, ori orice alte preparate ați găsi în general în restaurante. Cu toate astea, îți recomandăm să mergi pe tradițional, mai ales când te afli într-o astfel de locație cu istorie.

Servirea este ireproșabilă, angajații sunt profesioniști, iar loc la mese găsești mai mereu, deoarece capacitatea este generoasă. Însă trebuie să te înarmezi cu răbdare, deoarece prepararea mâncării calde și savuroase durează.

Adresă – Caru’ cu bere este localizat pe Strada Stavropoleos nr. 5, București, în Centrul Vechi.

Program – zilnic între orele 08.00 și 00.00, excepție fiind zilele de vineri și sâmbătă, când se prelungește cu două ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

The King’s Man: Începutul (2021) – cronică de film

Studiourile 20th Century Fox lansează filmul The King's Man/The King's Man: Începutul, pelicula în care aflăm în sfârșit povestea...

Spider-Man: No Way Home (2021) – cronică de film

Am fost să vedem filmul Spider-Man: No Way Home/ Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă și ne-a plăcut! Am așteptat...

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același...

Intercontinental își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest

Începând cu luna ianuarie 2022, hotelul Intercontinental din capitală își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest. Odată cu noua...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!