Articole Ce se ascunde în spatele privirii? – limbajul nonverbal

Ce se ascunde în spatele privirii? – limbajul nonverbal

-

-

Ochii sunt oglinda sufletului nu? ei bine, atunci ce se ascunde în spatele privirii? În articolul de mai jos vorbim despre cum ochii ascund o gamă largă de sentimente și vom desluși câteva dintre semnificațiile diferitelor tipuri de a privi.

Veți observa că nimic nu este așa de simplu atunci când vorbim de limbajul nonverbal și că o singură privire aruncată spre stânga poate ascunde o grămadă de semnificații.

O privire directă poate avea mai multe semnificații. Aceasta poate însemna fie onestitate, intimitate, interes, încredere în sine, fie amenințare.

Privirea agresivă este acea privire continuă și insistentă, marcată de duritate și care invadează.

Privirea agitată se recunoaște după mișcarea rapidă a ochilor în diferite părți, iar in spatele ei se ascunde, pe de-o parte, o persoană instabilă, dezinteresată, lipsită de răbdare, iar, pe de altă parte, o persoană energică și curioasă.

Privirea încruntată denotă concentrare, dar și încordare, rigiditate sau tensiune. Contactul intermitent și scurt al privirilor simbolizează o profundă lipsă de prietenie.

Privirea ațintită în sus semnifică o încercare de a ne aminti ceva, pe când privirea îndreptată în jos reliefează tristețe, modestie, timiditate, dar poate fi și marca ascunderii unor emoții.

Privirea într-o parte sau a nu privi pe cineva denotă răceală sau o lipsă de interes, iar evitarea privirii înseamnă ascunderea unor sentimente, vinovăție sau lipsă de confort.

Pupilele dilatate evidențiază emoții puternice. Ele se dilată, de obicei, atunci când privim ceva plăcut, față de care avem o atitudine de sinceritate. Pupilele se micșorează, însă, ca manifestare a neplăcerii și a nesincerității.

Putem spune că în spatele privirilor se află o cu totul o altă lume pe care puțini o înțeleg, iar cei care o fac vor avea întotdeauna un avantaj față de ceilalți, sperăm noi că în sens pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!