FilmeCrimele din Osage County: Bani însângerați (2023) | Cronică de film

Crimele din Osage County: Bani însângerați (2023) | Cronică de film

Am rezistat 3 ore și jumătate la noul film semnat de Martin Scorsese, Crimele din Osage County: Bani însângerați. Nu îmi vine să cred că spun asta, dar nu am simțit că am petrecut atâta timp în sala de cinema.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Acțiunea filmului se plasează la început de secol XX, într-o perioadă în care descoperirea petrolului a îmbogățit membrii tribului Osage, care locuiau în ceea ce avea să devină mai târziu statele Missouri, Kansas și Nebraska din S.U.A. Posibilitatea de a se îmbogăți peste noapte a atras și persoane rău intenționate, al căror scop era alungarea oamenilor din Osage, ori chiar anihilarea lor.

Povestea o are în centru pe o femeie din tribul Osage, Mollie Burkhart, care realizează că ultimele decese s-au petrecut în circumstanțe suspecte, dar cu toate acestea, nimeni nu demarează o anchetă. Începe astfel o cursă periculoasă pentru aflarea adevărului, pe fundalul rămășitelor din Vestul Sălbatic.

- Advertisement -

Filmul este inspirat din fapte reale și există și o carte intitulată Crimele din Osage, scrisă de David Grann, premiată cu premiul Edgar în anul 2018.

Crimele din Osage County

Distribuție

Crimele din Osage County: Bani însângerați beneficiază de o distribuție senzațională, avându-i ca protagoniști pe Leornado DiCaprio și Robert De Niro. Alături de ei, îi avem pe Lily Gladstone, Jesse Plemons, Cara Jade Myers, Janae Collins, Jillian Dion și mulți alții.

Din punctul meu de vedere, Lily Gladstone face o treabă excelentă în rolul lui Mollie Burkhart, iar pentru mine, ea a fost adevăratul star al acestui film.

Opinie personală

Crimele din Osage County: Bani însângerați este un film complex, încadrat în mai multe genuri precum dramă, thriller, crimă, dar și mister și western. Pe scurt, abordează multe teme interesante și cu siguranță vei găsi ceva să îți placă.

Eu l-am privit ca pe o biografie a unei familii manipulate și trădate, în paralel cu o poveste de iubire tragică. Deși tribul Osage a fost unul înstărit, fiind format din unii dintre cei mai bogați oameni din lume de la acea vreme, simpla culoare a pielii lor i-a transformat în dușmani în ochii albilor invidioși pe avuția nativi americanilor.

Este un film despre familie, sacrificiu și tradiții care se pierd. Au fost câteva scene destul de lungi cu ceremoniile specifice tribului Osage, însă acelea au făcut întreaga poveste și mai interesantă.

- Advertisement -

Ce mi-a plăcut cel mai mult la acest film a fost finalul. Din păcate nu pot da detalii căci ar fi spoiler, dar pot spune că nu mi-a plăcut neapărat ce s-a întâmplat, ci cum a fost pus în scenă.

Trailer Crimele din Osage County: Bani însângerați

Crimele din Osage County: Bani însângerați este un film cu o durată de 3 ore și jumătate, așa că pregătește-te pentru o incursiune în istorie plină de suspans, pentru care nu îți va ajunge o singură porție de popcorn. În pofida lungimii atipice, nu este deloc lent, Martin Scorsese reușind să capteze cititorul cu fiecare scenă. Merită să îl vezi la cinema, dacă reziști. 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Băieți răi: Pe viață și pe moarte | Cronică de film

Am fost la IMAX la Cinema City să vedem Băieți răi: Pe viață şi pe moarte, cel de-al patru...

BMW X3: o călătorie prin inovație și stil în lumea SUV-urilor Premium

BMW X3 a devenit un nume emblematic în lumea SUV-urilor compacte de lux încă de la debutul său în...

Connect-R a câștigat Red Bull SoundClash 2024

Joia aceasta, Connect-R și Șuie Paparude s-au duelat la Red Bull SoundClash 2024, iar publicul a decis favoritul prin...

Furiosa: Saga Mad Max (2024) | Cronică de film

Am fost la IMAX Cinema City să vedem Furiosa: Saga Mad Max, prequel al filmului Mad Max: Fury Road...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!