De ce să folosești prezervative? (P)

0

Dacă știai că prezervativul se folosește doar atunci când vrei să eviți o eventuală sarcină nedorită trebuie să îți spun că ai ai dreptate, dar acesta este doar unul dintre rolurile pe care îl joacă în relația intimă dintre doi oameni. Cel mai important rol fiind acela de a te proteja de BTS (boli cu transmitere sexuală).

Desigur că într-o relație stabilă formată din parteneri care au încredere unul în celălalt se pot folosi și alte metode de contracepție, dar la începutul relației sau pentru aventurile ocazionale, folosirea prezervativului este singura variantă pe care o ai ca să te protejezi de BTS și alte probleme.prezervativeTrebuie să iei în calcul și faptul că aceste boli, de cele mai multe ori, nu sunt vizibile cu ochiul liber și poate nici persoana care este infectată nu este conștientă de existența lor. Tocmai din acest motiv nu trebuie să ai încredere în cuvântul cuiva pentru că până la urmă este vorba de sănătatea ta și cu asta nu te joci. Better safe than sorry.

Nu trebuie să îți fie frică sau jenă să te duci la farmacie să cumperi, dar cum suntem în secolul 21, poți comanda prezervativele direct de pe internet și acestea vor ajunge la tine într-un colet ambalat discret care nu face referire la conținutul său.

Brandurile pe care le folosiți nu contează așa de mult atâta timp cât sunt aprobate. De exemplu, cele mai mai cunoscute sunt Durex, dar sunt și altele cum ar fi Pasante noi apărute pe piața din România, dar asta nu le face mai puțin bune din punct de vedere calitativ.

Poate că vă întrebați de ce scriu despre prezervative, dar consider că încă este un subiect despre care nu se vorbește îndeajuns de mult și folosirea lor nu este încurajată așa cum ar trebui să fie. Acest lucru se datorează și absenței educației sexuale în școli și faptului că părinții nu discută deschis cu copiii.

Așa că mă voi folosi de încheierea acestui articol ca să vă spun că e ok să vă întrebați părinții dacă aveți nelămuriri legate de subiectele de genul, iar pentru părinți, e bine să vorbiți cu copiii despre metodele de contracepție și riscul relațiilor intime chiar dacă aceștia nu au încă 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.