FilmeFiica Regelui din mlaștină (2023) | Cronică de film

Fiica Regelui din mlaștină (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City la premiera filmului Fiica Regelui din mlaștină (The Marsh King’s Daughter), ecranizare a romanului omonim semnat de Karen Dionne și publicat în 2017.

Regia filmului este semnată de Neil Burger, care s-a ocupat și de pelicule precum Divergent, sau Limitless, iar scenariul este realizat de Mark L. Smith și Elle Smith.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Povestea debutează cu Helena, o fetiță de 10 ani care crește într-un ținut mlăștinos alături de părinții ei, departe de orice urmă de civilizație. Alături de tatăl ei, învață să vâneze și să supraviețuiască în natură, însă metodele părintelui sunt cel puțin ciudate, spre extreme. Pe mama sa, o vedem drept o femeie sensibilă, retrasă care pare să poarte cu ea un secret sumbru.

- Advertisement -

Marea dezvăluire are loc destul de rapid, spectatorii aflând că de fapt mama Helenei a fost răpită și ținută captivă în căsuța din mlaștină, unde a dat naștere fetiței. Pe scurt, se face o trecere de la extaz la agonie pentru protagonistă, copila nereușind să înțeleagă ce se petrece. Odată cu vârsta, începe să înțeleagă, însă tot se confruntă cu probleme de adaptare și teama că cineva, din întuneric, o pândește.

Distribuție

Filmul se concentrează pe relația dintre tată și fiică, iar cast-ul nu este unul copleșitor ca număr. În rolurile principale îi avem pe Daisy Ridley și Ben Mendelsohn. Alături de ei îi întâlnim pe Gil Birmingham, Brooklynn Prince, Caren Pistorius, Garrett Hedlung și Joey Carson.

Opinie personală

Fiica Regelui din mlaștină este o dramă thriller care m-a surprins plăcut. A reușit să mă țină în suspans și să mă facă să mă tem pentru majoritatea personajelor pe parcursul vizionării. Mi-ar fi plăcut să citesc cartea înainte, chiar dacă ar fi însemnat să îmi iau spoiler, dar sunt sigură că aș fi sesizat mai multe detalii în plot și aș fi putut analiza atenția la detalii.

Mi-a mai plăcut fiindcă nu au lungit povestea, fiind un film de aproximativ o oră și 40 de minute, iar tot acest timp am urmărit evoluția relației toxice dintre tată și fiică, fără detalii irelevante.

Trailer Fiica Regelui din mlaștină

Filmul are premiera în cinematografe în data de 3 noiembrie și este adus la noi în țară de InterComFilm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Ulciorul la copii (orjeletul): cauze, manifestări, prevenție și tratament

Ulciorul, cunoscut medical ca orjelet, este o afecțiune oculară comună întâlnită adesea la copii. Această problemă, caracterizată prin apariția...

Miami Bici 2 (2023) | Cronică de film

Am văzut Miami Bici 2 la Cinema City, filmul cu Matei Dima și Codin Maticiuc, regizat de Jesús del...

Napoleon (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să urmărim cel mai așteptat film al anului: Napoleon. O să confirm din start...

Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem ecranizarea cărții Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, prequel al trilogiei Jocurile Foamei,...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!