Locuri Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

-

-

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu și înalt de 42 de metri, turnul a fost construit inițial pentru pompierii români, pentru intervenții.

În prezent, Foișorul de foc nu își mai îndeplinește funcția de bază, aceea de turn de apă, dar cu toate astea, este un monument important al capitalei, servind acum ca muzeu. Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în interiorul turnului, află că îl poți vizita. Amplasat la intersecția dintre strada Traian și Bulevardul Ferdinand, înaltul turn oferă o panoramă impresionantă asupra orașului și un bun motiv de programare a unei vizite în acest loc cu totul special și inedit, foarte diferit de orice alt monument din capitală.

Foișorul de foc

Curiozități despre Foișorul de foc

  • Monumentul a fost proiectat de către arhitectul George Mandrea, iar planul inițial de construcție prevedea un rezervor de apă, dar și spații pentru trupele de pompieri la parter.
  • Este cel de-al doilea foișor construit în capitală, după Turnul Colței, care măsura 50 de metri. Acesta a fost dărâmat însă în 1888.
  • În anul 1960, Foișorul de foc a fost propus ca muzeu, iar după trei ani a avut loc și inaugurarea acestuia ca spațiu de vizitat și explorat.
  • Turnul și-a păstrat forma și dimensiunile inițiale, funcționând în zilele noastre ca Muzeul Național al Pompierilor Români.
  • A funcționat ca foișor de foc până în 1935, an în care Bucureștiul se bucura de o evoluție arhitecturală și tehnologică, fiind construite clădiri de tip turn și erau înființate primele linii telefonice.

Informații utile despre vizita la muzeul pompierilor

Program de vizitate

Acesta este de luni până vineri, în intervalul 08.00-16.00, iar în weekend este deschis doar pentru grupuri.

Tarife

Un bilet întreg costă 6 lei, în timp ce elevii, studenții, preșcolarii și pensionarii beneficiază de reduceri. De asemenea, se percep taxe pentru ghidaj, filmare și fotografiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!