LocuriFoișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu și înalt de 42 de metri, turnul a fost construit inițial pentru pompierii români, pentru intervenții.

În prezent, Foișorul de foc nu își mai îndeplinește funcția de bază, aceea de turn de apă, dar cu toate astea, este un monument important al capitalei, servind acum ca muzeu. Așadar, dacă te-ai întrebat vreodată ce se ascunde în interiorul turnului, află că îl poți vizita. Amplasat la intersecția dintre strada Traian și Bulevardul Ferdinand, înaltul turn oferă o panoramă impresionantă asupra orașului și un bun motiv de programare a unei vizite în acest loc cu totul special și inedit, foarte diferit de orice alt monument din capitală.

Foișorul de foc

Curiozități despre Foișorul de foc

  • Monumentul a fost proiectat de către arhitectul George Mandrea, iar planul inițial de construcție prevedea un rezervor de apă, dar și spații pentru trupele de pompieri la parter.
  • Este cel de-al doilea foișor construit în capitală, după Turnul Colței, care măsura 50 de metri. Acesta a fost dărâmat însă în 1888.
  • În anul 1960, Foișorul de foc a fost propus ca muzeu, iar după trei ani a avut loc și inaugurarea acestuia ca spațiu de vizitat și explorat.
  • Turnul și-a păstrat forma și dimensiunile inițiale, funcționând în zilele noastre ca Muzeul Național al Pompierilor Români.
  • A funcționat ca foișor de foc până în 1935, an în care Bucureștiul se bucura de o evoluție arhitecturală și tehnologică, fiind construite clădiri de tip turn și erau înființate primele linii telefonice.

Informații utile despre vizita la muzeul pompierilor

Program de vizitate

Acesta este de luni până vineri, în intervalul 08.00-16.00, iar în weekend este deschis doar pentru grupuri.

- Advertisement -

Tarife

Un bilet întreg costă 6 lei, în timp ce elevii, studenții, preșcolarii și pensionarii beneficiază de reduceri. De asemenea, se percep taxe pentru ghidaj, filmare și fotografiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Ulciorul la copii (orjeletul): cauze, manifestări, prevenție și tratament

Ulciorul, cunoscut medical ca orjelet, este o afecțiune oculară comună întâlnită adesea la copii. Această problemă, caracterizată prin apariția...

Miami Bici 2 (2023) | Cronică de film

Am văzut Miami Bici 2 la Cinema City, filmul cu Matei Dima și Codin Maticiuc, regizat de Jesús del...

Napoleon (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să urmărim cel mai așteptat film al anului: Napoleon. O să confirm din start...

Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem ecranizarea cărții Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, prequel al trilogiei Jocurile Foamei,...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!