FilmeJocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023) | Cronică de film

Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem ecranizarea cărții Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, prequel al trilogiei Jocurile Foamei, scrisă de Suzanne Collins.

Știm cu toții ce se întâmplă în Jocurile Foamei și ce fan-base s-a creat în jurul filmelor. În fapt, seria a setat tonul pentru adaptarea romanelor distopice pentru cinematografe și este în continuare una dintre cele mai bune ecranizări.

Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023)

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Dacă în Jocurile Foamei avem acțiune și suspans inspirat din capodopera Battle Royale, în Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare vorbim de un origin story al personajului negativ, președintele Snow, din perioada în care jocurile nu erau atât de populare.

- Advertisement -

Acțiunea filmului se petrece în timpul celei de-a zecea ediții a Jocurilor Foamei, prima ediție în care creatorii au realizat că they need to step up their game dacă își doresc ca oamenii să privească. Aici intervin pentru prima oară mentorii, studenți eminenți ai Academiei din Panem, printre care se numără și Coriolanus Snow, moștenitor al casei Snow.

Coriolanus devine mentorul tributului feminin din Districtul 12, Lucy Gray Baird, o tânără care captează atenția publicului prin faptul că la momentul extragerii începe să cânte, de parcă ar fi o artistă în turneu, nu o tânără trimisă la moarte. Intrarea grandioasă a lui Lucy Gray în Jocurile Foamei îi conferă lui Snow încrederea că are o șansă de câștig și astfel începe lupta lor pentru supraviețuire.

Distribuție film

Pentru că suntem cu zeci de ediții în urma seriei originale, cast-ul este total diferit față de Jocurile Foamei. În rolurile principale îi avem pe Tom Blyth în rolul lui Coriolanus Snow și Rachel Zegler în rolul lui Lucy Gray Baird. Li se alătură Viola Davis, Hunter Schafer, Peter Dinklage și mulți alții.

Opinie personală

Am mers la film pregătită și cu informațiile încă proaspete în minte. În weekend-ul înaintea premierei am citit cartea și am fost foarte entuziasmată de această ecranizare. Pot spune de pe acum că filmul nu a dezamăgit. Este la același nivel de suspans cu Jocurile Foamei? Nu, însă nici nu are nevoie, fiindcă de această dată accentul este pus pe dezvoltarea personajelor și a jocurilor în sine.

Citisem articole care susțineau că acest film reprezintă o reală provocare, fiindcă romanul are peste 500 de pagini, iar unele voci susțineau că s-ar fi pretat mai bine o mini-serie. Cu toate acestea, au reușit să includă cele mai importante elemente din carte în film, respectând cronologia și atenția la detalii.

Cartea și filmul sunt împărțite în 3 părți: Mentorul, Premiul și Apărătorul Păcii. Aceste părți prezintă parcursul lui Coriolanus Snow pe parcursul Jocurilor Foamei și de la o etapă la alta se văd diferențe în comportamentul său. Nu este o surpriză faptul că Snow devine un tiran al Panem-ului, fiindcă îl știm deja din filmele anterioare. Cu toate acestea, să vezi ce îl împinge să se transforme într-un om fără scrupule este de-a dreptul fascinant.

- Advertisement -

Trailer Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare

Filmul are premiera pe 17 noiembrie și este distribuit de Forum Film România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat (2024) | Cronică de film

Vânătorii de fantome s-au întors cu o nouă misiune! Am fost la Cinema City să vedem cu ce creaturi...

Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem biopic-ul momentului, Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse. Filmul spune povestea...

Godzilla x Kong: Noul Imperiu (2024) | Cronică de film

Am fost la IMAX ca să vedem Godzilla x Kong: Noul imperiu și trebuie să vă spun că filmul...

Băieții buni ajung în rai (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Băieții buni ajung în rai, un film în regia lui Radu Potcoavă...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!