LocuriLacrimi și Sfinți - Mâncare ca la mama acasă (with a twist)

Lacrimi și Sfinți – Mâncare ca la mama acasă (with a twist)

Lacrimi și Sfinți este restaurantul la care mergi când părinții sunt plecați în vacanță și ai poftă de bucate tradiționale, gătite cu dragoste și din ingrediente naturale.

Situat chiar în Centrul Vechi, pe Strada Șepcari, restaurantul te ademenește cu decorul său scos parcă din povești, mirosul preparatelor, iar uneori, muzica interpretată de lăutari e cea care te conduce la masă.

Locație

Restaurantul se află într-o casă cu istorie. La începutul secolului trecut, casa ținea loc de prăvălie de stofe a familiei Zambaccian. Conform informațiilor de pe site-ul oficial, pereții acestei case au adunat la un loc nume importante, precum Ștefan Luchian și Theodor Aman.

Renovată în 2012, casa respectă în continuare aspectul de altă dată, oferind astfel restaurantului un caracter aparte. Fiecare perete spune o poveste. Decorul este compus din capace de oale (roșii, ca ale bunicii), ferestre vechi și mobilier realizat din lemn masiv.

lacrimi-si-sfinti-interior

În prezent, restaurantul este deținut de Mircea Dinescu, însă actorul și-a pus amprenta în tot ceea ce înseamnă decor, atmosferă și, bineînțeles, bucătărie.

Întreaga amenajare a locației actuale a fost făcută cu respect și înțelegere pentru personalitatea și memoria acestei clădiri. În anul 2012, casa a fost consolidată și i-a fost refăcută întreaga infrastructură.

Prețuri și servire

Când deschizi meniul este imposibil să nu zâmbești. Preparate precum Porc de pe Frontieră, Salată de Drum Lung, sau Pârjoale cuvioase nu au doar denumiri haioase, ci și un gust delicios.

Noi am optat pentru Porc de pe Frontieră (33 lei), Pastramă de berbecuț (41 lei) și o porție de găluști cu prune (16 lei).

lacrimi si sfinti mancare

Ca băuturi poți opta pentru bere, sucuri, ceai, ori chiar un pahar de țuică sau de palincă, Prețurile încep de la 8 lei (apa plată) și ajung până la 90 lei (whisky).

Nu îți face griji, poți mânca aici și dacă ești vegetarian. Restaurantul oferă o varietate de preparate și pentru cei care nu consumă carne și sunt marcate în meniu cu o frunzuliță verde.

Servirea este ireproșabilă. Personalul este foarte amabil, săritor, iar dacă nu te vei putea decide ce să comanzi din meniu, cu siguranță te vor ajuta cu recomandări care îți vor gâdila papilele gustative.

Dacă vrei să faci o rezervare o poți face online pe site-ul restaurantului sau telefonic. De asemenea, preparatele le poți comanda și prin intermediul aplicațiilor de food delivery.

Restaurant Lacrimi și Sfinți

Adresa: Șepcari 16, Centrul Vechi, București

Program:

  • Luni: 18.30-01.00
  • Ma, Mi, Jo, Du: 12.30 – 01.00
  • Vi, Sa: 12.30 – 02.30
  • *Bucătăria se închide la ora 23.00 iar Vineri și Sâmbătă la 23.30

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

The King’s Man: Începutul (2021) – cronică de film

Studiourile 20th Century Fox lansează filmul The King's Man/The King's Man: Începutul, pelicula în care aflăm în sfârșit povestea...

Spider-Man: No Way Home (2021) – cronică de film

Am fost să vedem filmul Spider-Man: No Way Home/ Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă și ne-a plăcut! Am așteptat...

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același...

Intercontinental își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest

Începând cu luna ianuarie 2022, hotelul Intercontinental din capitală își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest. Odată cu noua...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!