LocuriObiective turistice din București pe care trebuie să le vizitezi

Obiective turistice din București pe care trebuie să le vizitezi

Există o mulțime de obiective turistice în București pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi orașul. Cu toate astea, multe dintre ele sunt necunoscute chiar și pentru locuitorii orașului.

Tocmai din aceste motive, ne-am propus să facem o listă în care să includem, atât cele mai populare obiective din București, cât și obiective mai puțin cunoscute. Vom încerca să facem update acestei liste de fiecare dată când considerăm că am descoperit un alt loc frumos de vizitat.

Cele mai importante obiective turistice din București

Palatul Parlamentului

A doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon, Palatul Parlamentului este un monument al arhitecturii din perioada comunistă a României. În pofida perioadei în care a fost construită, clădirea este emblematică pentru țara noastră și este una dintre cele mai fotografiate din București. O poți și vizita, însă splendoarea și grandoare pot fi admirate și din exterior.

- Advertisement -

Ateneul Român

Ateneul Român este poziționat în Piața Revoluției, în una dintre cele mai frumoase zone ale capitalei. Construit în stil neoclasic, ateneul funcționează ca sediu al Filarmonicii George Enescu, unde poți participa la diverse evenimente și concerte de muzică clasică. De asemenea, parcul din fața clădirii este superb și deseori frecventat de către turiști.

Palatul Șuțu

Palatul Șuțu este o reședință aristocrată veche din București, interiorul fiind aproape intact cu ceea ce era în trecut. Scopul clădirii a fost acela de reședință, dar începând cu anii 50 a devenit muzeu, ceea ce înseamnă că îl poți vizita nestingherit. Important de menționat este că în curtea palatului se organizează deseori târguri, în special de mărțișoare.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este un monument din partea de nord a capitalei, chiar pe Șoseaua Kiseleff. Construit în anii 20 și renovat în repetate rânduri, monumentul comemorează victoria țării noastre în Primul Război Mondial. Are 27 de metri înălțime și în anumite perioade ale anului se poate vizita, iar priveliștea este inedită.

Mormântul Ostașului Necunoscut

Acest monument a fost construit în perioada comunistă în Parcul Carol. Mausoleul se poate vedea din depărtare, fiind poziționat chiar la capătul scărilor din parc. Deși au fost perioade când s-a solicitat dărâmarea acestuia, mausoleul a rămas intact, iar în fața sa se află o flacără păzită de soldați, în memoria eroilor români.

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român este un muzeu diversificat, reprezentativ pentru cultura românească și ideal de vizitat pentru a cunoaște măcar o parte din istoria noastră. Este un muzeu de arte și tradiții populare, localizat în proximitatea Pieței Victoriei. Pe lângă exponatele extraordinare și arhitectura clădirii este splendidă.

Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este cel mai cunoscut muzeu din București. Acesta găzduiește un patrimoniu de peste 2 milioane de piese, fiind organizat pe expoziții permanente, dar și diverse expoziții limitate extraordinare care atrag curioșii de toate vârstele. Este localizat tot în zona Piața Victoriei.

- Advertisement -

Parcul Regele Mihai I

Parcul Regele Mihai I este un parc de mare întindere din partea de nord a Bucureștiului. Este ideal pentru iubitorii de sporturi în aer liber, pentru cei care doresc o plimbare cu barca, ori un picnic în mijlocul naturii. În interior cât și în jurul parcului este plin de terase, așa că îți vei putea potoli și pofta de foame rapid. Tot aici găsești și două dintre restaurantele emblematice ale capitalei, Berăria H și Hard Rock Cafe.

*Parcul Regele Mihai I se numea înainte Herăstrău, însă i-a fost schimbat numele după trecerea în neființă a ultimului Rege al României în anul 2017.

Parcul Cișmigiu

Construit precum o grădină urbană ascunsă printre blocurile vechi, Parcul Cișmigiu este locul ideal pentru relaxare, fotografii și admirarea naturii. Este un parc popular, realizat în stil englezesc, fiind împânzit de fântâni, monumente și chiar un lac unde te poți plimba cu barca vara, iar iarna poți patina.

Centrul Vechi

Nu poți spune că ai vizitat Bucureștiul dacă nu ai trecut prin Centrul Vechi. Aici găsești mereu oameni dornici de distracție, fiind zona orașului care nu doarme niciodată. Chiar dacă nu ești amator de petreci, orice turist trebuie să ajungă în centrul capitalei pentru a înțelege pe deplin frumusețea orașului.

Aici găsești restaurante, muzee, teatre, magazine, anticariate, orice ți-ai putea dori. Printre cele mai importante obiective din Centrul Vechi amintim: Muzeul de Istorie, Biserica Stavropoleos, Palatul Voievodal Curtea Veche, Caru cu Bere și Muzeul Băncii Naționale.

În concluzie, sperăm ca acest articol să te fi ajutat să găsești obiective turistice în București pe care să le vizitezi, iar dacă știi altele care ar trebui incluse în acest articol, așteptăm propunerile tale pe mail sau în comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Istoria și prezentul cartierului Drumul Taberei

Cartierul Drumul Taberei își trage numele de la evenimentele istorice din anul 1821, când mișcarea antifanariotă condusă de Tudor...

SAGA festival începe vineri, iată ce trebuie să știi

Mai sunt doar două zile până când SAGA festival transformă Bucureștiul în capitala muzicii. De vineri până duminică, între...

Fără zgomot: Ziua 1 (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Fără zgomot: Ziua 1, prequel al seriei americane Fără zgomot, regizată de...

„De la RObinet”, o campanie care luptă împotriva schimbărilor climatice

Fotograful de wildlife Rareș Beșliu invită românii să se alăture mișcării „de la RObinet”, prima inițiativă a asociației „La...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!