FilmeShang-Chi și legenda celor zece inele (2021) – cronică de film

Shang-Chi și legenda celor zece inele (2021) – cronică de film

Am fost la premiera filmului Shang-Chi și legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings și vă spun de pe acum că trebuie să mergeți la cinema să îl vedeți, fiindcă a început un nou capitol Marvel Cinematic Universe!

Lansarea filmului înseamnă și prima apariție a unui super erou Marvel asiatic, alături de o distribuție formată preponderent din asiatici. Fun fact: Simu Liu, actorul care îl interpretează pe Shang-Chi, a postat pe Twitter cu ani în urmă că a sosit momentul pentru un super erou asiatic în universul Marvel. Bineînțeles, este doar o coincidență, dar cu siguranță va rămâne ca dovadă că dacă îți dorești cu adevărat ceva, vei reuși.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Tot pe ideea de crede în tine și vei reuși merge și filmul.

Shang-Chi ne este prezentat ca un erou modern, care inițial își ascunde trecutul, din dorința de a duce o viață simplă, poate chiar banală și lipsită de griji. Dacă ai văzut destule filme cu supe reroi, știi deja că fuga de trecut nu funcționează niciodată.

În drumul lor spre muncă, Shang-Chi și colega sa, Katy, sunt atacați de un grup de asasini, iar aceștia reușesc să fure de la gâtul protagonistului un pandantiv primit de la mama sa în copilărie.

De aici povestea capătă o nouă turnură.

De la viața liniștită de valeți din San Francisco, Shang-Chi și Katy ajung în Macao, unde dau nas în nas cu organizația clandestină a celor Zece Inele. Care-i faza cu cele zece inele, te întrebi? Pentru asta, va trebui să vezi filmul.

“Shang-Chi din benzile desenate nu părea să fie potrivit pentru marele ecran, ni s-a părut că publicul nu va putea empatiza cu el. Personajul clasic vorbea mai ales în citate Zen, ceea ce nu pare ceva tocmai actual. Așa că am vrut să îl transformăm într-un personaj asiatic modern, cineva care ar putea fi contemporan cu noi” – producătorul Jonathan Schwartz.

Shang-Chi și legenda celor zece inele cronică de film

Distribuție

Personajele principale sunt interpretate de actorii Simu Liu, Awkwafina (pe care poate ți-o amintești din Crazy Rich Asians sau Ocean’s 8), Tony Chiu-Wai Leung, Meng’er Zhang, Fala Chen și Michelle Yeoh. De asemenea, din distribuție face parte și un actor român, Florin Munteanu care interpretează rolul lui Razor Fist și îl vei vedea în multe scene de luptă care te vor ține cu sufletul la gură.

Păreri personale

Știam de când am văzut trailer-ul că o să îmi placă filmul, dar nu mă așteptam să îmi placă atât de mult încât să nici nu simt când au trecut 2 ore.

Mi-a plăcut fiindcă a fost mixul perfect dintre poveste, acțiune și umor. Cam același mix l-a avut din punctul meu de vedere și Black Panther, un alt film construit în jurul unei culturi fascinante. Așa cum în Black Panther făceam cunoștință cu Wakanda, în Shang-Chi și legenda celor zece inele ni se prezintă orașul fictiv Ta-lo, un loc magic, plin de creaturi adorabile.

Alte informații despre film

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / Shang-Chi și legenda celor zece inele are premiera în țara noastră în data de 3 septembrie 2021 și va disponibil în formatele 3D și IMAX. Filmul este distribuit de Forum Film.

P.S. Dacă vezi filmul, rămâi și după credits.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

SAGA Festival își schimbă locația în 2022

Fie că ai fost anul trecut la prima ediție a festivalului Saga, sau doar ai urmărit postările despre festival,...

House of Gucci/ Casa Gucci (2021) | cronică de film

“Father, Son, and House of Gucci.” - Aceasta e replica pe care o rostește Lady Gaga în trailer-ul pentru...

Arctic Monkeys pe main-stage la Summer Well 2022

Vești bune pentru fanii Arctic Monkeys! Trupa britanică va urca pe main-stage la ediția din 2022 a festivalului Summer...

Am fost la Secret Cinema

Imaginează-ți că intri într-o sală de cinema și nu știi la ce film urmează să te uiți. Asta am...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!