FilmeAsterix și Obelix: Regatul de mijloc | cronică de film

Asterix și Obelix: Regatul de mijloc | cronică de film

Am fost la Cinema City să văd Asterix și Obelix: Regatul de mijloc, un film în franceză cu mult umor și scene de acțiune în stilul clasic cu care ne-am obișnuit deja de la franciza Asterix și Obelix.

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Acțiunea filmului are loc în anul 50 î.Hr. când împărăteasa Chinei este închisă după o lovitură de stat pusă la cale de către Deng Tsin Quin. Fiica ei alături de Tat Han și de negustorul Graindemais reușesc să fugă în Galia pentru a cere ajutorul a doi războinici de temut, Asterix și Obelix.

După ce aceștia acceptă să îi salveze mama pornesc la drum spre China, loc unde vor avea de înfruntat armata lui Julius Caesar și a lui Deng Tsin Quin.

- Advertisement -
Asterix și Obelix: Regatul de mijloc 

Opinie personală

Deși nu sunt fanul filmelor în franceză deoarece nu cunosc limba, Asterix și Obelix este un film care m-a ținut atent timp de aproape 2 ore fără să simt trecerea timpului. Este o poveste de acțiune care se adresează fanilor francizei, dar și cinefililor dornici de a vedea continuarea celorlalte filme din serie.

Mi-a plăcut foarte mult că pe parcursul filmului sunt foarte multe referințe la preocupările din ziua de astăzi adaptate la anii 50 î.Hr. și putem vedea un Asterix atent la alegerile sale în materie de alimentație sau porumbei care aduc mesaje însoțiți de zgomotele cu care ne-am obișnuit de la telefoanele mobile.

Din cauza faptului că nu știu franceza a trebuit să fiu atent la subtitrare și mi-a plăcut să văd cum glumele au fost traduse astfel încât să fie relevante pentru vorbitorii de limba română.

Este un film lejer de văzut după o zi de muncă, într-un weekend alături de prieteni ori chiar cu familia deoarece se adresează unei audiențe generale și chiar te încurajez să-i duci pe cei mici ca să vadă și alt fel de super eroi pe ecranele cinematografelor.

Distribuție

Este primul film în care Obelix este interpretat de Gilles Lellouche și în opinia mea acesta se potrivește de minune cu caracterul, iar partenerul său, Asterix este interpretat chiar de regizorul Guillaume Canet.

În film îl vedem și pe Zlatan Ibrahimovic în rolul lui Antivirus, vedeta romanilor atunci când vine vorba de spectacol pe câmpul de luptă.

- Advertisement -

Printre ceilalți actori se numără: Vincent Cassel, Jonathan Cohen, Marion Cotillard, Leanna Chea, Julie Chen și José Garcia.

Trailer Asterix și Obelix: Regatul de mijloc

Filmul are premiera în România pe data de 24.02.2023 și este distribuit de Ro Image 2000. Celelalte nume ale sale sunt:

  • Asterix & Obelix: The Silk Road
  • Asterix & Obelix: The Middle Kingdom
  • Asterix und Obelix – Das Reich der Mitte
  • Astérix 5: L’Empire Céleste
Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Călugărița II (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City și am rezistat la filmul Călugărița II. Spun că am rezistat fiindcă îmi este...

Motive să vizitezi orașul București

Dacă încă nu ai apucat încă să explorezi capitala, ori pur și simplu te întrebi dacă există destule motive...

Equalizer 3: Capitolul final (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem Equalizer 3: Capitolul final, peliculă care închide povestea lui Robert McCall, inspirată de...

Filme inspirate din fapte reale pe care trebuie să le vezi

Oricât de mult ne-ar plăcea producțiile SF, filmele inspirate din fapte reale sunt cele mai urmărite și dezbătute de...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!