FilmeAvatar: Calea apei | cronică de film

Avatar: Calea apei | cronică de film

Avatar: Calea apei continuă povestea primului Avatar din 2009 și reprezintă o experiență cinematografică desăvârșită atunci când vine vorba de imagini și efecte speciale. Filmul acesta este făcut pentru aceste efecte spectaculoase și peisaje uimitoare, iar minunățiile de pe Pandora se văd cel mai bine în formatul IMAX.

Primul Avatar din 2009 a schimbat regulile jocului și de atunci industria cinematografică a văzut o evoluție accelerată în ceea ce privește calitatea a imaginii și efectele speciale. Pe parcursul a celor aproximativ 3 ore putem vedea astăzi, în 2022, cum a evoluat tehnologia și de ce este capabilă în zilele noastre.

Cu siguranță este loc și pentru o continuare a filmului și sunt sigur că Pandora are multe de oferit în ceea ce privește peisajele spectaculoase și imaginile deosebite pe care cu siguranță vei vrea să le admiri cât mai mult și un film de 3 ore nu ți se va părea deloc lung.

- Advertisement -
Avatar: Calea apei | cronică de film

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Jake Sully trăiește fericit pe Pandora alături de familia sa după ce au învins în urmă cu câțiva ani oamenii din cer. Cu toate acestea, societatea Na’vi se află din nou în pericol și Jake trebuie să găsească o soluție de a o proteja.

Avatar: The Way of Water – opinie personală

Avatar: The Way of Water este un film spectaculos din punct de vedere vizual, mai ales atunci când beneficiezi de modul în care un ecran de cinema precum IMAX poate reda peisajele de care societatea Na’vi se bucură în fiecare zi.

Filmul poate fi împărțit în două părți atunci când vorbim de peisaje și imagini deoarece prima parte reia jungla pe care deja o știam din primul Avatar, dar cu o calitate a imaginii mult mai bună, iar cea de-a doua parte ne introduce în lumea apelor și a minunățiilor subacvatice.

Ajungem într-un punct în care scenariul chiar nu mai contează și poți să te uiți la ecran doar pentru aceste peisaje și creaturile marine create special pentru film.

Cu toate acestea, nu am nimic de reproșat nici scenariului. Poate doar faptul că este clișeic pe alocuri, dar povestea urmărește un fir logic care permite introducerea personajelor și a creaturilor noi într-un mod natural și destul de lent încât te poți bucura de fiecare în parte.

În concluzie, este un film care trebuie văzut la cinema fiindcă dacă îl aștepți pe vreo platformă de streaming nu va avea un efect asemenea celuia pe care l-am trăit eu alături de ceilalți spectatori la cinema.

- Advertisement -

Trailer Avatar: The Way of Water

Avatar: Calea apei este distribuit de Forum Film România și are premiera pe 16.12.2022 în formatele 3D, IMAX, 4DX, Dolby Atmos și HFR.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Călugărița II (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City și am rezistat la filmul Călugărița II. Spun că am rezistat fiindcă îmi este...

Motive să vizitezi orașul București

Dacă încă nu ai apucat încă să explorezi capitala, ori pur și simplu te întrebi dacă există destule motive...

Equalizer 3: Capitolul final (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem Equalizer 3: Capitolul final, peliculă care închide povestea lui Robert McCall, inspirată de...

Filme inspirate din fapte reale pe care trebuie să le vezi

Oricât de mult ne-ar plăcea producțiile SF, filmele inspirate din fapte reale sunt cele mai urmărite și dezbătute de...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!