FilmeUn bărbat pe nume Otto

Un bărbat pe nume Otto

Am fost la Cinema City să vedem Un bărbat pe nume Otto, ecranizarea romanului Un bărbat pe nume Ove, semnat de Fredrik Backman, care a cucerit o lume întreagă prin modul plin de umor în care explorează teme grave.

În rolul principal îl avem pe Tom Hanks, actor consacrat pentru roluri în filme precum Forrest Gump, Naufragiatul, sau mai recentele Pinocchio și Elvis.

Din distribuție fac parte și Mariana Treviño (Marisol), Rachel Keller (Sonya), Manuel Garcia-Rulfo (Tommy), Cameron Britton (Jimmy), Juanita Jennings (Anita) și Truman Hanks, fiul lui Tom Hanks, care îl interpretează pe Otto tânăr.

Un bărbat pe nume Otto

„Fredrik Backman a scris un roman care a distrat, mişcat şi inspirat nenumăraţi cititori prin personajul sĂu din Ove. Umanitatea poveştii a rezonat cu oamenii din întreaga lume, inclusiv cu mine. Întotdeauna am căutat filme care să aducă bucurie oamenilor şi, să sperăm, să creeze o experienţă comună de a ne recunoaşte pe noi înşine în ceilalţi. Este o onoare să produc acest film şi să-l aduc publicului de pretutindeni.”

– Rita Wilson, regizor

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Filmul Un bărbat pe nume Otto spune povestea unui bătrân morocănos din Pittsburgh, Pennsylvania. Lui Otto îi plac regulile stricte, lucrurile cu rost și nu are răbdare să țină conversații de complezență cu vecinii. Nu îi place să fie deranjat din rutina sa zilnică bine pusă la punct și judecă oamenii după ce mașină conduc. Pe scurt, Otto e genul de om pe care nu vrei să îl superi.

În urma unui eveniment tragic, Otto pune la cale un plan aproape perfect, doar că noua sa vecină, Marisol, îi tot stă în cale. Rutina sa ajunge să fie întreruptă constant de vecini, dar cu ajutorul acestora reușește să vadă viața într-un mod diferit. Povestea evoluează astfel într-o lecție emoționantă despre dragoste, pierdere și prietenii neașteptate.

Un bărbat pe nume Otto – opinie personală

Din păcate, nu am citit cartea, deci nu aș știi să spun ce diferențe notabile apar în film, în afară de evidenta transformare a numelui Ove în Otto. Sunt sigură că cititorii lui Backman au avut ocazia să îl descopere în detaliu pe Otto/Ove și să îl îndrăgească pe parcursul sutelor de pagini, într-un mod mult mai bun decât va reuși vreodată un film de două ore.

Cu toate acestea, filmul reușește să portretizeze mizantropia lui Otto într-un mod atât de plăcut și amuzant, încât nici nu vei simți când trece timpul. Tom Hanks face o treabă excelentă în acest rol și abia aștept să citesc cartea pentru a afla mai multe.

Trebuie să mai menționez că vei avea cel mai probabil de un pachet de șervețele (sau două) pentru acest film. Deși este o comedie la care vei râde pe săturate, s-ar putea ca anumite scene să te emoționeze destul de mult.

Trailer Un bărbat pe nume Otto

Filmul Un bărbat pe nume Otto este distribuit în România de InterComFilm Distribution și este disponibil în cinematografe din 13.01.2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Furios și iute X (2023) | Cronică de film

Am văzut Furios și iute X la Cinema City și dacă ești fan al seriei, află că începând cu...

Șatra B.E.N.Z. reunită pe scena de la Red Bull SoundClash 2023

Red Bull SoundClash 2023 i-a adus pe Killa Fonic și VAMA pe scena de la Romexpo, loc unde cei...

Din nou îndrăgostită (2023) | Cronică de film

Am urmărit comedia romantică Din nou îndrăgostită la Cinema City și mi-a plăcut mai mult decât mă așteptam. Nu...

Gardienii galaxiei: Volumul 3 (2023)| Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Gardienii galaxiei: Volumul 3 la IMAX. A fost o experiență inedită, plină...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!