FilmeAvengers: Endgame | Cronică de film #NoSpoiler

Avengers: Endgame | Cronică de film #NoSpoiler

A venit timpul să vorbim despre cel mai nou și probabil cel mai așteptat film de la Marvel de anul acesta, Avengers: Endgame.

Așa cum v-am obișnuit, acesta va fi un articol fără spoilere unde vom vorbi despre cum mi s-a părut filmul și cam care au fost reacțiile prin sala de cinema.

Avengers: Endgame - Marius calin

Opinii | Avengers: Endgame

Îmi place foarte mult cum continuă acțiunea din Infinity War, film în care jumătate din populația universului dispăruse din cauza lui Thanos.

De această dată avem în prim plan echipa formată din Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow și Hawkeye cărora li se alătură Captain Marvel, Ant-Man, Nebula, Rocket și War Machine. Dar lucrurile astea le știai oricum deja din trailer și probabil că ceea ce te interesează cu adevărat este dacă filmul se menține la standardele pe care le-a stabilit celelalte din seria Avengers.

Răspunsul pe scurt este da, merită. Deși durează 3 ore și un minut, scenariul este foarte dinamic și nici nu realizezi când trece timpul, sau cel puțin așa a fost în cazul meu.

Pot spune că am savurat fiecare moment din film și a fost exact așa cum m-am așteptat, iar o mare parte dintre teoriile pe care le văzusem înainte în diferite clipuri pe YT au fost demontate încă de la început, iar cele care s-au adeverit au avut un mic twist în ele pentru a le face funcționabile.

În ceea ce privește efectele speciale, Endgame s-a ridicat la nivelul așteptărilor setate de celelalte filme din serial Avengers și avem parte de numeroase scene de luptă care se bazează foarte mult pe efecte speciale spectaculoase, dar și pe momente emoționante datorită persoanelor care ajung să se confrunte.


Andreea are și ea câteva lucruri de spus despre film și sună cam așa:

Avengers Endgame este fix ceea ce te aștepți să fie și puțin mai mult. A bittersweet ending pe care deși îl așteptam cu toții, parcă tot e greu de acceptat că s-a terminat.

Acțiunea începe brusc, însă este de înțeles de ce au ales să facă asta. Thanos a măturat jumătate dintre ființele vii și nu era timp de stat la povești. Scenele de luptă sunt impresionante și te fac să te întrebi oare cum vor reuși cei din GOT să se ridice așteptărilor.

Mi-a plăcut filmul fiindcă are toate elementele câștigătoare. Râsete, plâns, acțiune, personajele feminine au momentul lor de glorie în timpul luptei și nu lipsește nici cameo-ul lui Stan Lee. În ultimul timp MCU a reușit să facă pulbicul să aplaude și nu doar la finalul filmelor. Aici se încadrează și Endgame, filmul care încheie povestea unei generații care a crescut cu acești eroi.

P.S. Luați cu voi și niște șervețele.


În loc de încheiere o să vă spun că atmosfera din sală a fost interesantă și destul de diferită față de majoritatea filmlor în sensul că au fost aplauze, râsete, lacrimi și era feeling-ul acela de apartenență în sensul că era destul de clar că ceilalți din jurul tău îți împărtășesc o mare parte din trăiri și sentimente.

Avengers: Endgame intră în cinema pe data de 25 aprilie 2019. Datorită efectelor speciale din acest film, recomandarea mea este să alegeti să-l vedeți în format IMAX la AFI Controceni.

*Bilete găsiți pe cinemacity.ro

P.S. nu există nici o scenă post-credits, dar dacă vei sta în sala de cinema pentru credits, ceea ce vei primi la final va fi un sunet în memoria unuia dintre răzbunători.

Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

The King’s Man: Începutul (2021) – cronică de film

Studiourile 20th Century Fox lansează filmul The King's Man/The King's Man: Începutul, pelicula în care aflăm în sfârșit povestea...

Spider-Man: No Way Home (2021) – cronică de film

Am fost să vedem filmul Spider-Man: No Way Home/ Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă și ne-a plăcut! Am așteptat...

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același...

Intercontinental își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest

Începând cu luna ianuarie 2022, hotelul Intercontinental din capitală își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest. Odată cu noua...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!