Locuri Cea mai mare galerie de artă stradală în AR...

Cea mai mare galerie de artă stradală în AR prin dARe by Samsung

-

-

Podul Aurel Vlaicu a devenit cea mai mare galerie de artă stradală din București și prin aplicația dARe by Samsung arta s-a îmbinat cu tehnologia și a dat naștere unei experiențe, dezvoltată de One Night Gallery, pe care cu siguranță vreau să o repet.

Prin intermediul aplicației, participanții au putut observa cum ilustrațiile prindeau viață chiar în fața lor prin ecranele telefoanelor. Practic, putem spune că desenele se transformau în GIF-uri chiar în fața ochilor și arta se îmbina cu tehnologia într-o armonie perfectă.

Cele 12 ilustrații au fost realizate de către Saddo, Kitră, Ghica Popa, Pisica Pătrată, Sinboy, Pren, Ana Bănică, Bianca Dumitrașcu, Alina Marinescu, Sorin Trăistaru, Daniel Pădure și Tammy, iar în spatele fiecăreia, pe partea cealaltă a pilonilor, se află câte o literă pentru a le fotografia și realiza propriul cuvânt din imagini alăturate pe profilurile de social media.

Cu ocazia lansării George Street Gallery a avut loc și primul concert în realitate augmentată (AR) din România conceput si dezvoltat de One Night Gallery, al trupei Moonlight Breakfast. În timpul concertului, prin intermediul a două vizualuri amplasate lângă scenă, publicul a putut vedea, prin intermediul telefoanelor mobile, un spectacol de motion graphics și AR video mapping suprapus concertului live din fața lor.

Trebuie să recunosc, de mult îmi doream să-i ascult pe cei de la Moonlight Breakfast live și de fiecare dată când au avut concerte prin București au picat fix în serile în care n-am putut ajunge. Așa că pentru mine bucuria a fost dublată de faptul că din toate trupele fix aceasta a urcat pe scenă.

Experiența unui concert în realitatea augmentată este cu siguranță ceva unic și crează o legătură mai strânsă între trupă și audiență. Aseară foarte mulți oameni au scos telefoanele nu pentru a face fotografii scenei, ci pentru a scana panourile de lângă scenă și a avea parte de experiența creată de îmbinarea artei cu tehnologia.

Concertul a fost filmat și transmis live cu ajutorul a două telefoane Samsung Galaxy S10 pe pagina de Facebook BCR.

Cu această inițiativă, aplicația dARe by Samsung își întărește poziția de partener al evenimentelor urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate. De asemenea, ne arată încă o dată cum arta și tehnologia se pot îmbina pentru a crea experiențe în realitatea augmentată și a ne provoca partea creativă dând naștere unor imagini captivante.

De reținut este faptul că aplicația nu este limitată doar pentru telefoanele Samsung, aceasta este disponibilă atât în Google Play (link), cât și în App Store (link).

Cu siguranță putem spune că orice inițiativă de genul este bine venită deoarece aduce culoare în București. Ceea ce s-a întâmplat aseară cu siguranță va deschide poarta pentru mult mai multe inovații și mi-ar plăcea ca tehnologia să se îmbine mai des cu arta și să dea naștere unor povești ca cea pe care am trăit-o marți seara.

Următorul eveniment la care vei avea ocazia să folosești aplicația dARe by Samsung va avea loc chiar azi la Palatul Primăverii. În cadrul acestuia vei putea scana expoziția Alinei Marinescu prin intermediul acesteia și să te bucuri de experiența interactivă oferită de realitatea augmentată.

P.S: Intră pe pagina noastră de Instagram și vezi în secțiunea de highlights cum funcționează aplicația și cum s-a văzut evenimentul de sub Podul Aurel Vlaicu de aseară.

View this post on Instagram

A post shared by Bucharest Journal (@bucharestjournal) on

Marius
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,214FaniÎmi place
15,031CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

O nouă măsură pentru bucureșteni: parcurile se închid începând din data de 28.03.2020

Începând de astăzi (28.03.2020), toate parcurile din București se închid, ca măsură împotriva răspândirii virusului COVID-19. Măsura vine după ce deplasarea cetățenilor...

Cărți despre București

Când vine vorba de cărți despre București, autorii români au fost generoși cu noi, oferindu-ne spre lectură o serie de romane...

(CP) Street Delivery — Orașe pentru climă

București, Timișoara, Iași, Cluj, Baia Mare, Oradea, Craiova, Bacău, Sibiu și Chișinău ies în stradă la Street Delivery și formează cel mai...

(CP) LP vine la cea mai cool petrecere a verii, pe 10 iulie, la Arenele Romane

LP, vedeta rock arhetipală care s-a făcut cunoscută pretutindeni cu hitul Lost On You, va reveni în București pe 10 iulie, la...

(CP) Artiști din peste 7 tari – printre primii confirmați la MMB Showcase Festival

Conferința Mastering the Music Business programată pentru 17-19 martie 2020 se suspendăAvând în vedere evoluția epidemiei COVID-19...

Al treilea cel mai bătrân om din lume este chiar din București

Unul dintre cei mai bătrâni oameni din lume trăiește chiar în București. Nici nouă nu ne-a venit să credem când am citit știrea, dar se...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!