Locuri Cea mai mare galerie de artă stradală în AR...

Cea mai mare galerie de artă stradală în AR prin dARe by Samsung

-

-

Podul Aurel Vlaicu a devenit cea mai mare galerie de artă stradală din București și prin aplicația dARe by Samsung arta s-a îmbinat cu tehnologia și a dat naștere unei experiențe, dezvoltată de One Night Gallery, pe care cu siguranță vreau să o repet.

Prin intermediul aplicației, participanții au putut observa cum ilustrațiile prindeau viață chiar în fața lor prin ecranele telefoanelor. Practic, putem spune că desenele se transformau în GIF-uri chiar în fața ochilor și arta se îmbina cu tehnologia într-o armonie perfectă.

Cele 12 ilustrații au fost realizate de către Saddo, Kitră, Ghica Popa, Pisica Pătrată, Sinboy, Pren, Ana Bănică, Bianca Dumitrașcu, Alina Marinescu, Sorin Trăistaru, Daniel Pădure și Tammy, iar în spatele fiecăreia, pe partea cealaltă a pilonilor, se află câte o literă pentru a le fotografia și realiza propriul cuvânt din imagini alăturate pe profilurile de social media.

Cu ocazia lansării George Street Gallery a avut loc și primul concert în realitate augmentată (AR) din România conceput si dezvoltat de One Night Gallery, al trupei Moonlight Breakfast. În timpul concertului, prin intermediul a două vizualuri amplasate lângă scenă, publicul a putut vedea, prin intermediul telefoanelor mobile, un spectacol de motion graphics și AR video mapping suprapus concertului live din fața lor.

Trebuie să recunosc, de mult îmi doream să-i ascult pe cei de la Moonlight Breakfast live și de fiecare dată când au avut concerte prin București au picat fix în serile în care n-am putut ajunge. Așa că pentru mine bucuria a fost dublată de faptul că din toate trupele fix aceasta a urcat pe scenă.

Experiența unui concert în realitatea augmentată este cu siguranță ceva unic și crează o legătură mai strânsă între trupă și audiență. Aseară foarte mulți oameni au scos telefoanele nu pentru a face fotografii scenei, ci pentru a scana panourile de lângă scenă și a avea parte de experiența creată de îmbinarea artei cu tehnologia.

Concertul a fost filmat și transmis live cu ajutorul a două telefoane Samsung Galaxy S10 pe pagina de Facebook BCR.

Cu această inițiativă, aplicația dARe by Samsung își întărește poziția de partener al evenimentelor urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate. De asemenea, ne arată încă o dată cum arta și tehnologia se pot îmbina pentru a crea experiențe în realitatea augmentată și a ne provoca partea creativă dând naștere unor imagini captivante.

De reținut este faptul că aplicația nu este limitată doar pentru telefoanele Samsung, aceasta este disponibilă atât în Google Play (link), cât și în App Store (link).

Cu siguranță putem spune că orice inițiativă de genul este bine venită deoarece aduce culoare în București. Ceea ce s-a întâmplat aseară cu siguranță va deschide poarta pentru mult mai multe inovații și mi-ar plăcea ca tehnologia să se îmbine mai des cu arta și să dea naștere unor povești ca cea pe care am trăit-o marți seara.

Următorul eveniment la care vei avea ocazia să folosești aplicația dARe by Samsung va avea loc chiar azi la Palatul Primăverii. În cadrul acestuia vei putea scana expoziția Alinei Marinescu prin intermediul acesteia și să te bucuri de experiența interactivă oferită de realitatea augmentată.

P.S: Intră pe pagina noastră de Instagram și vezi în secțiunea de highlights cum funcționează aplicația și cum s-a văzut evenimentul de sub Podul Aurel Vlaicu de aseară.

View this post on Instagram

A post shared by Bucharest Journal (@bucharestjournal) on

Marius
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,221FaniÎmi place
14,827CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Stadio – Restaurant cu Atrium și burgeri delicioși

Stadio este un restaurant din zona Universitate, unde poți petrece timp de calitate alături de cei dragi, în timp ce servești burgeri...

Linea / Closer To The Moon – terasa la care te relaxezi după job

Linea / Closer To The Moon a devenit rapid una dintre cele mai populare locații din București. Și-a câștigat faima în mod...

Locuri de vizitat în București (cu bani puțini)

Există locuri de vizitat în București de care ne putem bucura cu un buget restrâns, sau chiar gratis. Nu este nevoie de...

Hanu’ lui Manuc – tradiție și istorie în București

Hanu' lui Manuc este restaurantul acela despre care și părinții tăi își aduc aminte cu drag. Asta nu înseamnă că este demodat,...

Caru’ cu Bere – celebra berărie din centrul capitalei

Când ajungi în Centrul Vechi este aproape imposibil să nu treci pe lângă Caru' cu Bere. Este unul dintre cele mai emblematice...

Seriale coreene pe care trebuie să le vezi

Nu trebuie să te consideri fan seriale coreene pentru a știi deja despre ce vorbesc. Sunt difuzate de ani de zile și...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!