Locuri Cea mai mare galerie de artă stradală în AR...

Cea mai mare galerie de artă stradală în AR prin dARe by Samsung

-

-

Podul Aurel Vlaicu a devenit cea mai mare galerie de artă stradală din București și prin aplicația dARe by Samsung arta s-a îmbinat cu tehnologia și a dat naștere unei experiențe, dezvoltată de One Night Gallery, pe care cu siguranță vreau să o repet.

Prin intermediul aplicației, participanții au putut observa cum ilustrațiile prindeau viață chiar în fața lor prin ecranele telefoanelor. Practic, putem spune că desenele se transformau în GIF-uri chiar în fața ochilor și arta se îmbina cu tehnologia într-o armonie perfectă.

Cele 12 ilustrații au fost realizate de către Saddo, Kitră, Ghica Popa, Pisica Pătrată, Sinboy, Pren, Ana Bănică, Bianca Dumitrașcu, Alina Marinescu, Sorin Trăistaru, Daniel Pădure și Tammy, iar în spatele fiecăreia, pe partea cealaltă a pilonilor, se află câte o literă pentru a le fotografia și realiza propriul cuvânt din imagini alăturate pe profilurile de social media.

Cu ocazia lansării George Street Gallery a avut loc și primul concert în realitate augmentată (AR) din România conceput si dezvoltat de One Night Gallery, al trupei Moonlight Breakfast. În timpul concertului, prin intermediul a două vizualuri amplasate lângă scenă, publicul a putut vedea, prin intermediul telefoanelor mobile, un spectacol de motion graphics și AR video mapping suprapus concertului live din fața lor.

Trebuie să recunosc, de mult îmi doream să-i ascult pe cei de la Moonlight Breakfast live și de fiecare dată când au avut concerte prin București au picat fix în serile în care n-am putut ajunge. Așa că pentru mine bucuria a fost dublată de faptul că din toate trupele fix aceasta a urcat pe scenă.

Experiența unui concert în realitatea augmentată este cu siguranță ceva unic și crează o legătură mai strânsă între trupă și audiență. Aseară foarte mulți oameni au scos telefoanele nu pentru a face fotografii scenei, ci pentru a scana panourile de lângă scenă și a avea parte de experiența creată de îmbinarea artei cu tehnologia.

Concertul a fost filmat și transmis live cu ajutorul a două telefoane Samsung Galaxy S10 pe pagina de Facebook BCR.

Cu această inițiativă, aplicația dARe by Samsung își întărește poziția de partener al evenimentelor urbane, culturale și facilitator al experiențelor augmentate. De asemenea, ne arată încă o dată cum arta și tehnologia se pot îmbina pentru a crea experiențe în realitatea augmentată și a ne provoca partea creativă dând naștere unor imagini captivante.

De reținut este faptul că aplicația nu este limitată doar pentru telefoanele Samsung, aceasta este disponibilă atât în Google Play (link), cât și în App Store (link).

Cu siguranță putem spune că orice inițiativă de genul este bine venită deoarece aduce culoare în București. Ceea ce s-a întâmplat aseară cu siguranță va deschide poarta pentru mult mai multe inovații și mi-ar plăcea ca tehnologia să se îmbine mai des cu arta și să dea naștere unor povești ca cea pe care am trăit-o marți seara.

Următorul eveniment la care vei avea ocazia să folosești aplicația dARe by Samsung va avea loc chiar azi la Palatul Primăverii. În cadrul acestuia vei putea scana expoziția Alinei Marinescu prin intermediul acesteia și să te bucuri de experiența interactivă oferită de realitatea augmentată.

P.S: Intră pe pagina noastră de Instagram și vezi în secțiunea de highlights cum funcționează aplicația și cum s-a văzut evenimentul de sub Podul Aurel Vlaicu de aseară.

View this post on Instagram

A post shared by Bucharest Journal (@bucharestjournal) on

Marius
Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!