Filme Hai că încă putem - Poms (2019) | Cronică...

Hai că încă putem – Poms (2019) | Cronică de film

-

Filmul Hai că încă putem/ Poms este o comedie savuroasă, perfectă pentru o seară a fetelor. Pelicula durează o oră și jumătate, timp în care veți râde pe săturate, iar la final veți ieși din sala de cinema cu câteva idei demne de dezbătut.

Hai că încă putem debutază cu protagonista Martha, o femeie pregătită să se retragă pentru a petrece câteva luni liniștite într-un mod cât mai liniștit, departe de forfota orașului. Și pentru că nu întotdeauna planurile ies cum ne-am dori, Martha va avea să afle că retragerea ei nu va fi atât de lipsită de agitație, fiind o locație departe de oaza liniștită pe care și-o imagina.

Hai că încă putem

Plot Hai că încă putem – Poms

Actrița principală este Diane Keaton, care joacă rolul unei femei care află că are cancer și decide să nu urmeze tratamentul cu chimioterapie deoarece își dorește să moară în pace. Așa că își împachetează bunurile și pornește către Sun Springs, o comunitate a persoanelor ieșite la pensie, ori care își doresc pur și simplu un loc de retragere pentru bătrânețe unde să participe la diferite activități și să lege prietenii. Martha află cu stupoare că una dintre condițiile impuse oricărui membru al noii comunități din care face parte este participarea într-un club, iar dacă nu este atrasă de unul din cele 100, își poate face unul. Aceasta își amintește de anii adolescenței și de un vis neîmplinit, acela de a deveni majoretă și astfel ia decizia deschiderii unui club de majorete, unde toate membrele sunt trecute de primele tinereți.

Ideea unui astfel de club sună puerilă și imposibilă pentru ceilalți membrii ai comunității, iar grupul de nu atât de tinere talente trebuie să facă față gurilor rele, să convingă comunitatea că treaba e serioasă și că ele chiar își doresc să continue cu acest club, ba chiar decid să intre într-o competiție contra majoretelor tinere. Astfel, filmul se va concentra în mare parte pe îndeplinirea acestui vis, cu replici tăioase și amuzante și scene care vă vor face să vă întrebați ,,Eu ce voi face la bătrânețe?”

Poms aduce la un loc actrițe precum Diane Keaton, Jacki Weaver și Celia Weston, cărora li se alătură tânăra Alisha Boe pe care cu siguranță v-o amintiți din serialul 13 Reasons Why. Văzându-le împreună este destul de amuzant, chimia dintre actițe fiind imposibil de ratat.

Opinie personală 

Poms este o comedie bună spunem noi. Veți râde pe săturate, dar veți pleca și cu câteva idei spre casă.

În primul rând, fiecare om este liber să aleagă ce va face cu viața lui. Chiar dacă decizia Marthei de a nu face tratament pentru a combate cancerul pare nebunească, este o opțiune pe care mulți oameni o iau în calcul.

În al doilea rând, personajul principal este o bătrânică atipică, fap ce transformă filmul într-un fel de proiecție a viitorului pentru mulți dintre noi. Viața ei se dezice de ideile societății despre retragerea la pensie, însă Martha își face prieteni și amintiri superbe, dovada că indiferent de vârstă, poți oricând să o iei de la capăt și să te simți iubit.

În concluzie, Poms este un film care merită văzut deoarece portretizeză perfect ideea că indiferent de greutăți, nu este niciodată prea târziu să trăim viața pe care ne-o dorim.

Filmul Hai ca inca putem/Poms este distribuit de Vertical Entertainment și este disponibil în cinematografe începând cu data de 26 iulie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest news

Frozen 2 (Regatul de gheață 2) – Cronică de film | 2019

Frozen 2 sau Regatul de gheață 2 este continuarea a unuia dintre cele mai cunoscute filme produse...

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care readuce în atenția publicului îndrăgita familie de groază formată din...

Maleficent: Suverana Răului (2019) | Cronică de film

La cinci ani de la premiera primului film, personajul Maleficent revine pe marile ecrane cu cea de-a doua parte,...

Subcarpați și Vița de Vie – primul egal din istoria Red Bull SoundClash

Am asistat la ceea ce pentru mine a fost unul dintre cele mai bune concerte ale anului. Subcarpați și Vița...
- Advertisement -

Joker (2019) – Cum a început totul | Cronică de film

Cel mai așteptat film al anului, Joker, apare în sfârșit în cinematografe! Anul acesta îl vedem pe actorul Joaquin...

Cronică de film: MO – film românesc (2019)

MO este un lungmetraj românesc și abordează un subiect sensibil, cel al abuzului. Este un subiect de actualitate și...

Must read

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care...

S-ar putea sa iti placaRELATED
Articole recomandate