FilmeHai că încă putem - Poms (2019) | Cronică de film

Hai că încă putem – Poms (2019) | Cronică de film

Filmul Hai că încă putem/ Poms este o comedie savuroasă, perfectă pentru o seară a fetelor. Pelicula durează o oră și jumătate, timp în care veți râde pe săturate, iar la final veți ieși din sala de cinema cu câteva idei demne de dezbătut.

Hai că încă putem debutază cu protagonista Martha, o femeie pregătită să se retragă pentru a petrece câteva luni liniștite într-un mod cât mai liniștit, departe de forfota orașului. Și pentru că nu întotdeauna planurile ies cum ne-am dori, Martha va avea să afle că retragerea ei nu va fi atât de lipsită de agitație, fiind o locație departe de oaza liniștită pe care și-o imagina.

Hai că încă putem

Plot Hai că încă putem – Poms

Actrița principală este Diane Keaton, care joacă rolul unei femei care află că are cancer și decide să nu urmeze tratamentul cu chimioterapie deoarece își dorește să moară în pace. Așa că își împachetează bunurile și pornește către Sun Springs, o comunitate a persoanelor ieșite la pensie, ori care își doresc pur și simplu un loc de retragere pentru bătrânețe unde să participe la diferite activități și să lege prietenii. Martha află cu stupoare că una dintre condițiile impuse oricărui membru al noii comunități din care face parte este participarea într-un club, iar dacă nu este atrasă de unul din cele 100, își poate face unul. Aceasta își amintește de anii adolescenței și de un vis neîmplinit, acela de a deveni majoretă și astfel ia decizia deschiderii unui club de majorete, unde toate membrele sunt trecute de primele tinereți.

Ideea unui astfel de club sună puerilă și imposibilă pentru ceilalți membrii ai comunității, iar grupul de nu atât de tinere talente trebuie să facă față gurilor rele, să convingă comunitatea că treaba e serioasă și că ele chiar își doresc să continue cu acest club, ba chiar decid să intre într-o competiție contra majoretelor tinere. Astfel, filmul se va concentra în mare parte pe îndeplinirea acestui vis, cu replici tăioase și amuzante și scene care vă vor face să vă întrebați ,,Eu ce voi face la bătrânețe?”

Poms aduce la un loc actrițe precum Diane Keaton, Jacki Weaver și Celia Weston, cărora li se alătură tânăra Alisha Boe pe care cu siguranță v-o amintiți din serialul 13 Reasons Why. Văzându-le împreună este destul de amuzant, chimia dintre actițe fiind imposibil de ratat.

Opinie personală 

Poms este o comedie bună spunem noi. Veți râde pe săturate, dar veți pleca și cu câteva idei spre casă.

În primul rând, fiecare om este liber să aleagă ce va face cu viața lui. Chiar dacă decizia Marthei de a nu face tratament pentru a combate cancerul pare nebunească, este o opțiune pe care mulți oameni o iau în calcul.

În al doilea rând, personajul principal este o bătrânică atipică, fap ce transformă filmul într-un fel de proiecție a viitorului pentru mulți dintre noi. Viața ei se dezice de ideile societății despre retragerea la pensie, însă Martha își face prieteni și amintiri superbe, dovada că indiferent de vârstă, poți oricând să o iei de la capăt și să te simți iubit.

În concluzie, Poms este un film care merită văzut deoarece portretizeză perfect ideea că indiferent de greutăți, nu este niciodată prea târziu să trăim viața pe care ne-o dorim.

Filmul Hai ca inca putem/Poms este distribuit de Vertical Entertainment și este disponibil în cinematografe începând cu data de 26 iulie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Black Widow / Văduva neagră (2021) – cronică de film

Filmul Black Widow / Văduva neagră este bazat pe benzile desenate Marvel publicate pentru prima dată în 1964 și...

Bucureștenii vor putea dona orice obiecte și alimente pentru copiii și persoanele defavorizate

Începând cu data de 1 iunie, la București, se deschide primul centru integrat de economie circulară din România. Obiectivul...

Cruella (2021) – cronică de film

A trecut mult timp de când n-am mai ajuns în sala unui cinematograf și mă bucur că primul film...

Cum găsești filme noi la care să te uiți

Fie că îți dorești să te relaxezi într-o după-amiază urmărind o comedie bună, ori îți dorești un film de...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!