Filme Cod Roșu în Serviciile Secrete (2019) | Cronică de...

Cod Roșu în Serviciile Secrete (2019) | Cronică de film

-

-

Zilele trecute am fost la Cinema City Mega Mall pentru a viziona filmul Cod Roșu în Serviciile Secrete, care îi are ca protagoniști pe Gerard Butler și Morgan Freeman. Este cea de-a treia peliculă din seria Fallen, primul film, Olympus Has Fallen fiind lansat în 2013, iar cel de-al doilea, London Has Fallen în 2016.

cod rosu gerard butler

Deoarece între filme este o distanță de trei ani, semnele de îmbătrânire se văd pe actori, dar ajută la construirea personajelor și a firului narativ.

Dacă în prima parte, Morgan Freeman, în rolul lui Allan Trumbull era speaker, apoi Vice Președinte, în cel de-al treilea film îl vedem în postura de Președinte al Statelor Unite ale Americii. Prietenia sa cu agentul Serviciilor Secrete Mike Banning a avut timp să se lege destul încât aceștia să aibă încredere unul în altul, chiar și atunci când FBI-ul îl pune pe Mike pe lista celor mai periculoși oameni.

Filmul începe relaxat, pare genul de peliculă despre un agent care își dorește o viața mai liniștită alături de familie și modul său de a spune adio vieții agitate. Între timp, Președintele caută modalități de stopare a conflictelor. Totul se zdruncină când un atentat asupra vieții președintelui se soldează cu victime, iar Banning devine suspectul principal.

Astfel, începe lupta dintre Mike și FBI, fiecare având un scop precis. Mike își dorește să își dovedească nevinovăția, în timp ce FBI-ul, Serviciile Secrete și multe nume importante de la Casa Albă îl doresc eliminat. Din păcate, fără ajutorul președintelui, Mike nu are nicio dovadă și este nevoit să fugă.

Singur, trădat și dat în urmărire, Mike ajunge într-o situație fără precedent. Cel mai de încredere om al președintelui devine într-o fracțiune de secundă omul urât de întreaga țară care se luptă pentru supraviețuire. Ar fi ușor să renunțe sau să se predea, dar nu îi stă în fire.

Personaje – Cod Roșu în Serviciile Secrete (2019)

Dacă pe Mike îl așteaptă acasă o soție și o fiică, despre Președinte nu aflăm informații noi pe durata acestui film. Cu toate acestea, apar personaje încântătoare, care vă vor face să râdeți și veți uita complet că ceea ce urmăriți este un film de acțiune, nu o comedie.

Membrii Serviciilor Secrete și ai FBI-ul par că se întorc într-o clipită împotriva lui Mike Banning, de parcă așteptau de mult timp o astfel de oportunitate. În paralel, Casa Albă face declarații uluitoare conform cărora atentatul ar fi fost plănuiți de Kremlin.

Opinie personală despre film

În opinia mea, filmul are două părți și trebuie tratate ca atare. În prima parte acțiunea este în mare parte lineară, chiar prea liniștită pentru un film de acțiune, dar acest aspect ajută la construirea momentelor care urmează. De asemenea, atitudinea membrilor FBI și ai Serviciilor Secrete pare exagerată, ba chiar pripită în convingeri și declarații deseori.

Din momentul în care apare un personaj surpriză, filmul capătă o altă alură. Acela este punctul în care și atitudinea lui Mike asupra situației se schimbă și vă va face din ce în ce mai curioși de deznodământul situației. Spre final, veți fi răsplătiți și cu o porție zdravănă de râs.

Ca aspecte neplăcute, doresc să punctez faptul că din păcate, filmul are parte de un trailer care îi spune întreaga poveste. Din trailer se subînțelege tot ce se petrece, apar cam toate scenele de acțiune și de umor, fapt care diminuează entuziasmul din sala de cinema.

Filmul Cod Roșu în Serviciile Secrete este disponibil în cinematografe începând cu data de 30.08.2019 și este distribuit de Vertical Entertainment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,207FaniÎmi place
15,150CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

SAGA Festival în București – iunie 2020

Anul 2020 vine cu surprize în materie de muzică pentru bucureșteni, iar cea mai mare dintre acestea este anunțarea celui mai nou...

Red Bull SoundClash 2019 aduce Subcarpați vs. Vița de Vie pe 9 octombrie

După ce în 2017 am avut parte de un duel muzical între CTC și CSD, iar în 2018 între Grasu XXL și Loredana, Red...

Cea mai mare galerie de artă stradală în AR prin dARe by Samsung

Podul Aurel Vlaicu a devenit cea mai mare galerie de artă stradală din București și prin aplicația dARe by Samsung arta s-a îmbinat cu...

LP revine la Arenele Romane pe 24 iunie 2019

LP revine la Arenele Romane pe 24 iunie 2019. Artista revine în România pentru a doua oară în ultimii doi ani după succesul pe...

Ce modificări aduce Noul cod rutier 2019

Începând cu anul 2019 a avut loc o modificare privind Noul cod rutier 2019, iar șoferii trebuie să fie la curent cu toate schimbările...

44 de fotografii ale obiectivelor de patrimoniu salvate de Instagram

Palatul Universul adăpostește, în perioada 24 februarie - martie 2019, fotografii din România realizate în cadrul proiectului Cronicari Digitali.Astfel, dacă ești pasionat de patrimoniul...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate