Filme Cod Roșu în Serviciile Secrete (2019) | Cronică de...

Cod Roșu în Serviciile Secrete (2019) | Cronică de film

-

-

Zilele trecute am fost la Cinema City Mega Mall pentru a viziona filmul Cod Roșu în Serviciile Secrete, care îi are ca protagoniști pe Gerard Butler și Morgan Freeman. Este cea de-a treia peliculă din seria Fallen, primul film, Olympus Has Fallen fiind lansat în 2013, iar cel de-al doilea, London Has Fallen în 2016.

cod rosu gerard butler

Deoarece între filme este o distanță de trei ani, semnele de îmbătrânire se văd pe actori, dar ajută la construirea personajelor și a firului narativ.

Dacă în prima parte, Morgan Freeman, în rolul lui Allan Trumbull era speaker, apoi Vice Președinte, în cel de-al treilea film îl vedem în postura de Președinte al Statelor Unite ale Americii. Prietenia sa cu agentul Serviciilor Secrete Mike Banning a avut timp să se lege destul încât aceștia să aibă încredere unul în altul, chiar și atunci când FBI-ul îl pune pe Mike pe lista celor mai periculoși oameni.

Filmul începe relaxat, pare genul de peliculă despre un agent care își dorește o viața mai liniștită alături de familie și modul său de a spune adio vieții agitate. Între timp, Președintele caută modalități de stopare a conflictelor. Totul se zdruncină când un atentat asupra vieții președintelui se soldează cu victime, iar Banning devine suspectul principal.

Astfel, începe lupta dintre Mike și FBI, fiecare având un scop precis. Mike își dorește să își dovedească nevinovăția, în timp ce FBI-ul, Serviciile Secrete și multe nume importante de la Casa Albă îl doresc eliminat. Din păcate, fără ajutorul președintelui, Mike nu are nicio dovadă și este nevoit să fugă.

Singur, trădat și dat în urmărire, Mike ajunge într-o situație fără precedent. Cel mai de încredere om al președintelui devine într-o fracțiune de secundă omul urât de întreaga țară care se luptă pentru supraviețuire. Ar fi ușor să renunțe sau să se predea, dar nu îi stă în fire.

Personaje – Cod Roșu în Serviciile Secrete (2019)

Dacă pe Mike îl așteaptă acasă o soție și o fiică, despre Președinte nu aflăm informații noi pe durata acestui film. Cu toate acestea, apar personaje încântătoare, care vă vor face să râdeți și veți uita complet că ceea ce urmăriți este un film de acțiune, nu o comedie.

Membrii Serviciilor Secrete și ai FBI-ul par că se întorc într-o clipită împotriva lui Mike Banning, de parcă așteptau de mult timp o astfel de oportunitate. În paralel, Casa Albă face declarații uluitoare conform cărora atentatul ar fi fost plănuiți de Kremlin.

Opinie personală despre film

În opinia mea, filmul are două părți și trebuie tratate ca atare. În prima parte acțiunea este în mare parte lineară, chiar prea liniștită pentru un film de acțiune, dar acest aspect ajută la construirea momentelor care urmează. De asemenea, atitudinea membrilor FBI și ai Serviciilor Secrete pare exagerată, ba chiar pripită în convingeri și declarații deseori.

Din momentul în care apare un personaj surpriză, filmul capătă o altă alură. Acela este punctul în care și atitudinea lui Mike asupra situației se schimbă și vă va face din ce în ce mai curioși de deznodământul situației. Spre final, veți fi răsplătiți și cu o porție zdravănă de râs.

Ca aspecte neplăcute, doresc să punctez faptul că din păcate, filmul are parte de un trailer care îi spune întreaga poveste. Din trailer se subînțelege tot ce se petrece, apar cam toate scenele de acțiune și de umor, fapt care diminuează entuziasmul din sala de cinema.

Filmul Cod Roșu în Serviciile Secrete este disponibil în cinematografe începând cu data de 30.08.2019 și este distribuit de Vertical Entertainment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!