FilmeDoctor Strange în Multiversul Nebuniei 2022 | cronică de film

Doctor Strange în Multiversul Nebuniei 2022 | cronică de film

Am fost la IMAX Cinema City să vedem filmul Doctor Strange în Multiversul Nebuniei și ne-a plăcut! Trebuia să apară de anul trecut, însă plecarea lui Scott Derrickson din echipa de producție și pandemia au dus la întârzierea lansării. Cu toate acestea, a meritat așteptarea, iar din 6 mai filmul va fi disponibil pentru toți fanii Marvel în cinematografele din București și din țară.

Doctor Strange în Multiversul Nebuniei

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Cel de-al 28 – lea film din Universul cinematografic Marvel debutează cu apariția Americăi Chavez, un nou personaj cu puteri excepționale. America Chavez are capacitatea de a călători în multivers, însă nu își poate controla această putere extraordinară. În fuga ei pentru supraviețuire, ajunge în universul în care noi îl știm pe Dr. Strange și ajung astfel să facă echipă pentru a salva omenirea de o nouă amenințare.

Multiversul este descris drept un infinit de universuri paralele. Pe scurt, tot ceea ce știm că există, se regăsește și în alte universuri, însă în variante diferite. Sau mai bine spus, Dr. Strange pe care noi îl știm, arată și se comportă complet diferit în alte realități paralele.

„Când Kevin Feige a anunțat că vrea să introducă elemente de groază în «Doctor Strange», mi s-a părut super interesant”, explică regizorul Sam Raimi. „Groaza și suspansul au fost întotdeauna aspecte distractive pentru mine. Unul dintre motivele pentru care sunt interesat de Doctor Strange ca personaj este faptul că e un magician. În tinerețe și eu am fost magician la petrecerile de copii și la nunți. Mi-a plăcut dintotdeauna să creez iluzii, astfel că, pentru mine, un supererou care este iluzionist și magician prezintă un interes deosebit”, explică Raimi.

Este un film care le bifează pe toate. De la efecte speciale, la umor, easter eggs și apariții spectaculoase ale unor personaje Marvel deja îndrăgite, sau care vor apărea cel mai probabil în filmele viitoare.

Păreri personale

Așteptam de mult timp acest film și pot spune că a meritat așteptarea. Abia așteptam să îl revăd pe Dr. Strange într-un film doar al lui și Doctor Strange în Multiversul Nebuniei livrează foarte bine la acest capitol. Are acțiune, momente amuzante, momente pline de tensiune și, bineînțeles, noi detalii despre multivers, care să ne ajute să înțelegem mai bine ce se întâmplă.

Au fost 2 ore în care l-am văzut pe Dr. Strange vulnerabil, ușor scary, dar pregătit din nou, as a true hero, să se pună pe locul doi pentru a-i salva pe ceilalți. La final, nu am putut să nu îl comparăm cu Morbius, fiindcă ambele au conținut elemente de groază. Deși în cazul lui Dr. Strange nu e vorba de vampiri, efectele speciale au făcut diferența și clasează astfel filmul în topul (meu personal) al filmelor cu supereroi.

Distribuție film

În Doctor Strange în Multiversul Nebuniei îi întâlnim pe actorii Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Patrick Stewart, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong și, vedeta acestui film, tânăra Xochitl Gomez.

Alte informații despre film

Filmul este distribuit în țara noastră de Forum Film România și va avea avanpremiera pe data de 5 mai și premiera pe 6 mai 2022 în formatele 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos.

Doctor Strange în Multiversul Nebuniei | trailer

P.S. Ca la majoritatea filmelor Marvel și la acesta va trebui să rămâi după credits. Sunt 2 scene pe care nu vei dori să le ratezi. 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Shazam! Furia zeilor | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Shazam! Furia zeilor, cel de-al doilea film cu Shazam. Pelicula apare la...

Creed III (2023) | cronică de film

Am fost la Cinema City să văd Creed III, filmul în care Michael B. Jordan își face debutul regizoral....

Asterix și Obelix: Regatul de mijloc | cronică de film

Am fost la Cinema City să văd Asterix și Obelix: Regatul de mijloc, un film în franceză cu mult...

The Perfect Escape | cronică de film

Am fost la cinema să vedem The Perfect Escape, filmul perfect pentru luna iubirii. Încă din trailer ne-am dat...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!