LocuriIstoria și prezentul cartierului Drumul Taberei

Istoria și prezentul cartierului Drumul Taberei

Cartierul Drumul Taberei își trage numele de la evenimentele istorice din anul 1821, când mișcarea antifanariotă condusă de Tudor Vladimirescu a avut loc. În martie 1821, oastea pandurilor lui Tudor Vladimirescu a intrat în București și a stabilit tabăra la Mănăstirea Cotroceni. Acolo au realizat lucrări de fortificații, au început exercițiile militare și au adus meșteri care să confecționeze arme, toate acestea punând bazele unui capitol important din istoria zonei.

Parcul Drumul Taberei și facilitățile de recreere

Istoria și prezentarea cartierului Drumul Taberei

Una dintre principalele atracții ale cartierului este Parcul Drumul Taberei (fost Moghioroș), recent reamenajat. Aici puteți găsi un lac cu o suprafață de 11.000 mp, un teatru de vară dedicat copiilor, terenuri de fotbal, tenis, baschet și mese de ping-pong. Prin urmare, parcul oferă locuitorilor și vizitatorilor multiple opțiuni pentru petrecerea timpului liber și recreere în aer liber.

Educație și învățământ

Cartierul dispune de o varietate de unități de învățământ de renume. Printre acestea se numără șase licee: Eugen Lovinescu, Elena Cuza, Grigore Moisil, Gheorghe Asachi, PTTR – Gheorghe Airinei și Petru Maior, precum și peste 10 școli generale. Această ofertă educațională variată asigură o pregătire temeinică pentru tinerii din cartier.

- Advertisement -

Centre comerciale și accesibilitate

Cartierul nu duce lipsă nici de facilități comerciale, având în apropiere mall-urile Plaza România și AFI Cotroceni. Aceste centre comerciale sunt accesibile datorită proximității față de multiple mijloace de transport în comun, inclusiv metroul.

Trafic și calitatea vieții

Un avantaj notabil al cartierului este traficul mai liniștit în comparație cu alte zone ale orașului. Conform unei hărți acustice a Bucureștiului, Drumul Taberei este cel mai liniștit cartier din Sectorul 6, cu un nivel de zgomot de doar 50-60 de decibeli pe timp de zi, mult sub media orașului.

Lăcașuri de cult

Drumul Taberei găzduiește și câteva lăcașuri de cult importante, printre care Biserica Ortodoxă Sfânta Vineri și Biserica Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului.

Așadar, Drumul Taberei este un cartier cu o istorie bogată, multiple facilități de recreere și educație, și un mediu de viață liniștit și plăcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Căsătoria (2024) | Cronică de film

Anul 202 a fost unul productiv pentru comediile românești. Am avut parte de lansări precum Băieții buni ajung în...

Emilia Pérez (2024) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să vedem Emilia Pérez, cel mai nou titlu distribuit de Independența Film, un musical...

Moromeții 3 (2024) | Cronică de film

Au trecut 67 de ani de la publicarea cărții Moromeții, 37 de ani de la prima ecranizare și 11...

Red Bull Dance Your Style 2024 are loc în weekend

Weekend-ul acesta, Piața George Enescu din Capitală va deveni cel mai spectaculos ring de dans. Nu rata finala națională...
No Events are found.

Parteneri

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!