Filme Joker (2019) - Cum a început totul | Cronică...

Joker (2019) – Cum a început totul | Cronică de film

-

Cel mai așteptat film al anului, Joker, apare în sfârșit în cinematografe! Anul acesta îl vedem pe actorul Joaquin Phoenix în rolul de Joker și încă din trailer putem observa că acest rol i se potrivește mânușă.

Joker alearga 2019

Plot

Arthur Fleck aka. Joker este un rezident al orașului Gotham care își dorește să devină într-o bună zi comediant. Din păcate, situația economică a orașului este extrem de tensionată. Au loc diferite greve și proteste, iar siguranța cetățenilor, dar și sănătatea lor, este pusă în pericol deoarece șobolanii mișună nestingheriți prin oraș din cauza gunoaielor nestrânse.

Ni se arată o latură a Jokerului pe care mulți dintre noi nu o știau. Ne sunt dezvăluite motivele care au dus la comportamentul său excentric, dar și părți ale trecutului său tumultos. Pe fondul unor tensiuni dintre clasele sociale ale orașului fictiv creat de DC Comics, cunoscut și ca orașul natal al personajului Batman, facem cunoștință cu un bărbat sensibil și măcinat de gânduri negative.

Joker este un film bun. Dramatic fiindcă portretizează o realitate crudă și extraordinar datorită interpretării lui Joaquin. Deși este vorba de Joker, un personaj de benzi desenate, motiv pentru care ne-am putea aștepta ca în orice moment să apară Batman cu al său batmobile, filmul Joker se bazează mai mult pe latura psihologică a antagonistului. Din acest film înțelegem că Arthur Fleck este un bărbat cu grave probleme de comportament, aflat într-o situație materială precară, într-un oraș în care pare că toată lume o ia razna.

Distribuție Joker

După interpretările mai mult sau mi puțin reușite ale actorilor Jared Leto, Heath Ledger, Jack Nicholson, Cesar Romero și Cameron Monaghan în rolul de Joker, anul acesta îl primim cu brațele deschise pe Joaquin Phoenix. Cu trei nominalizări la Oscar, un Glob de Aur și un Grammy, se vehiculează deja despre un Oscar pentru rolul din toamna aceasta.

Distribuția este completată de Robert De Niro, în rolul unui prezentator de Late Ngiht Show și Zazie Beetz, care joacă rolul vecinei de palier a lui Joker, pe care cel mai probabil v-o amintiți din cea de-a doua parte a filmul Deadpool.

Opinie personală

Pentru mine, Joker este un film profund, greu de înțeles, dar cu care sper că marea majoritate vor rezona. Este ceva mai mult decât povestea lui Joker și de ce devine el nebun. Este o poveste sfâșietoare, greu de digerat, iar anumite scene sunt pur și simplu triste.

Nu m-aș putea pronunța încât să spun că ideea filmului este aceea de a arăta o latură bună a Jokerului și de a demonstra că avea motive bine întemeiate să o ia razna (el și tot orșaul de altfel). Este vorba de un cumul de factori care au condus la răzmerițe și la conflictul dintre el și Batman cu care noi suntem obișnuiți. Pe scurt, Joker este definiția haosului, doar că deseori, haosul ia mai întâi naștere în capul nostru și abia apoi se extinde spre exteiror.

Mențiuni:

  • Muzica este foarte bine aleasă;
  • Jokerul de anul acesta nu aparține de DC Universe, dar apar câteva easter eggs care cred eu, vor mulțumi fanii seriei;
  • Acțiunea filmului are loc undeva între anii 70 și 80, perioadă în care bolile mintale nu erau luate în serios, ceea ce explică foarte multe despre comportamentul personajelor.

Filmul are premierea în România pe 4 octombrie. Cu toate acestea, pe IMDb are deja scorul de 9.4, ceea ce demonstrează că așteptările fanilor sunt foarte mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Latest news

Frozen 2 (Regatul de gheață 2) – Cronică de film | 2019

Frozen 2 sau Regatul de gheață 2 este continuarea a unuia dintre cele mai cunoscute filme produse...

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care readuce în atenția publicului îndrăgita familie de groază formată din...

Maleficent: Suverana Răului (2019) | Cronică de film

La cinci ani de la premiera primului film, personajul Maleficent revine pe marile ecrane cu cea de-a doua parte,...

Subcarpați și Vița de Vie – primul egal din istoria Red Bull SoundClash

Am asistat la ceea ce pentru mine a fost unul dintre cele mai bune concerte ale anului. Subcarpați și Vița...
- Advertisement -

Joker (2019) – Cum a început totul | Cronică de film

Cel mai așteptat film al anului, Joker, apare în sfârșit în cinematografe! Anul acesta îl vedem pe actorul Joaquin...

Cronică de film: MO – film românesc (2019)

MO este un lungmetraj românesc și abordează un subiect sensibil, cel al abuzului. Este un subiect de actualitate și...

Must read

The Addams Family (2019) – Cronică de film

The Addams Family este un film de animație care...

S-ar putea sa iti placaRELATED
Articole recomandate