Mary Queen of Scots (2018) | Cronică de film

0

Universal Pictures a lansat la finele anului trecut pelicula biografică Mary Queen of Scots.

De-a lungul timpului cinematografia a părut să o pună mereu pe locul al doilea pe Mary, dar de data această excelează printr-un duel al puterii și convingerii dintre două femei frumoase și încăpățânate care au marcat istoria regatului.

Anglia secolului 16, tronul Reginei Elisabeta I este amenințat de întoarcerea verișoarei ei, Mary Queen of Scots . Mary și-a petrecut copilăria în Franța, iar în 1558 s-a căsătorit cu Delfinul Franței Francis. Doi ani mai târziu acesta moare, iar în 1561 Mary se întoarce în Scoția pentru a se recăsători.

Scoția și Anglia erau sub controlul Elisabetei, iar Mary își exprimă dorința de a revendica tronul verișoarei ei. Mai tânără, mai frumoasă și mai curajoasă, reprezenta o reală amenințare pentru regina care refuza în mod constant căsătoria.

Astfel începe lupta pentru tron, nelipsită de jocurile de putere și actele de trădare. În acele vremuri, marele dezavantaj al lui Mary a fost faptul că era catolică, lucru care nu era văzut cu ochi bun de popor. Domnia ei (1542 -1567) a fost una tumultoasă, aceasta nereușind să adune aliații necesari pentru a-și atinge scopurile.

Mary Queen of Scots (2018) | Cronică de film

Filmul reușește să portretizeze foarte bine aceste două femei puternice. Elisabeta I este interpretată de Margot Robbie, iar Mary de Soirse Ronan. Veți observa un machiaj care vă va duce cu gândul la Regina Roșie din Alice in Wonderland. Odată cu vârsta, Elisabeta a devenit tot mai nesigură de aspectul ei fizic și exagera cu machiajul, perucile și vestimentația.

Sursa de inspirație a fost cartea Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart scrisă de John Guy.

Filmul nu este dedicate doar iubitorilor de istorie. Este un film biografic premiat la secțiunea Make-Up and Hairstyling of the Year și nominalizat la multe altele, printre care și două nominalizări la Oscar și trei la BAFTA.

Începând cu data de 25 ianuarie, puteți vedea filmul distribuit de RO Image și în cinematografele românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.