FilmeShazam! (2019)  | Cronică de film

Shazam! (2019)  | Cronică de film

Shazam este filmul (nu aplicația) care aduce în atenția noastră un erou din DC Extended Universe pe care îl veți îndrăgi cu siguranță. Deși nu sunt familiarizată cu benzile desenate, vă recomand să citiți articolele despre The Original Captain Marvel și lupta dintre Marvel și DC pentru acest nume. Anyway, revenind la film, este unul foarte reușit. Bineînțeles, nu are scene de luptă precum The Avengers și acțiunea nu este la fel de robustă, dar replicile sunt amuzante, iar Shazam este un personaj plin de surprize.

Shazam

Ceea ce îl face special este faptul că Shazam este de fapt alter ego-ul lui Billy Batson, un băiețel orfan care este supus testului unui vrăjitor în căutarea unui campion care să salveze lumea de cele mai mari păcate. Billy se dovedește a fi worhty și primește puterile lui Solomon, Hercule, Atlas, Zeus, Ahile și Mercur. SHAZAM! Fie vorba între noi, vrăjitorul era secătuit de puteri și Billy era cam ultima variantă disponibilă. Tocmai de aceea se transformă într-un erou diferit față de ce ați mai văzut până acum. Dacă Iron Man este plin de el, Captain America un patriot, iar Deadpool un antierou miștocar, Shazam este un supererou care nu știe ce ar trebui să facă, ori ce puteri are și cum le poate folosi.

În ajutorul său sare Freddy, unul dintre băieții din căminul în care Billy este adăpostit. Nu sare la propriu căci băiețelul este în cârje, dar ați prins voi ideea. Cei doi pornesc un canal de youtube unde postează filmulețe în care testează limitele lui Shazam în diferite situații critice. Astfel, își descoperă forța și rezistența, dar în afară de asta nu are parte de acțiunea unui supererou. Lucrurile se schimbă când apare Thad, un tip ofuscat că nu a primit el puterile de la vrăjitor, dar care a avut grijă să obțină o putere imensă prin alte mijloace. Nu aș vrea să vă dau spoilere dar vă dau un hint: are legătură cu Infernul lui Dante.

Față în față cu pericolul, Shazam se vede nevoit să lase viața de băiețel singuratic deoparte și să își protejeze noua familie, dar și locuitorii din Philadelphia care îl adoră și îl consideră eroul lor. Chimia dintre Levi și Jack Dylan Graze (aka. Freddy) este adorabilă. Supereroul din acest film este de fapt un puști care doar își dorește să își regăsească familia biologică, nu să se lupte cu băieții răi sau monștri, dar care reușește să cucereasăc prin carisma și stângăcia lui.

Rolul protagonistului este interpretat de actorul Zachary Levi, pe care vă recomand să îl vedeți în serialul The Marvelous Mrs. Maisel, iar ca bonus, vă aduc la cunoștință faptul că apare în film (destul de puțin ce-i drept) și Ross Butler din 13 Reasons Why / Riverdale.

Concluzii: Este un film bun dacă doriți să râdeți pe săturate și nu vă deranjează foarte tare când protagoniștii sunt copii. În opinia mea, filmele cu supereroi nu mai pot conține doar lupte grandioase și situații emoționante, căci publicul se încadrează în vârste diferite și fiecare își dorește altceva de la un film. Diversitatea din filmele precum Shazam, Black Panther sau Deadpool vor atrage cred eu mai mulți susținători.

Pe IMDb are deja nota 8.2 și vă anunț de pe acum să nu beți tot sucul în timpul reclamelor dinaintea filmului căci durează 2 ore. Premiera în România are loc pe 5 aprilie.

Vizio….SHAZAM!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Black Widow / Văduva neagră (2021) – cronică de film

Filmul Black Widow / Văduva neagră este bazat pe benzile desenate Marvel publicate pentru prima dată în 1964 și...

Bucureștenii vor putea dona orice obiecte și alimente pentru copiii și persoanele defavorizate

Începând cu data de 1 iunie, la București, se deschide primul centru integrat de economie circulară din România. Obiectivul...

Cruella (2021) – cronică de film

A trecut mult timp de când n-am mai ajuns în sala unui cinematograf și mă bucur că primul film...

Cum găsești filme noi la care să te uiți

Fie că îți dorești să te relaxezi într-o după-amiază urmărind o comedie bună, ori îți dorești un film de...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!