Stiri & Info Ce modificări aduce Noul cod rutier 2019

Ce modificări aduce Noul cod rutier 2019

-

-

Începând cu anul 2019 a avut loc o modificare privind Noul cod rutier 2019, iar șoferii trebuie să fie la curent cu toate schimbările aduse de acesta, căci altfel pot riscă amenzi și sancțiuni usturătoare. Amenzile au ajuns să fie și de zece ori mai mari decât în anii trecuți, de aceea este essential că aceștia să-și cumpere noul cod rutier 2019 carte pentru a se putea informa despre aceste modificări.

Unele dintre cele mai mari modificări în ceea ce privește Noul cod rutier 2019 sunt legate de consumul de alcool, astfel că, atunci când este depășită limita, șoferii pot ajunge chiar la închisoare.

Codul rutier 2019 aduce modificări importante și în ceea ce privește șoferii inconștienți, iresponsabili, care blochează traficul, cei care depășesc limitele de viteză și cei care folosesc telefoanele mobile în timp ce se află la volan.

Șoferii care folosesc telefoanele mobile în timp ce se află la volan riscă să primească de la polițiști amenzi extrem de mari, de asemenea, aceștia riscă să rămână fără permisul de conducere, iar amendă va avea o valoare între 1305 și 2900 lei. Despre această schimbare se crede că îi va face pe șoferi să conștientizeze cât este de periculos să folosească telefoanele mobile la volan, iar prin această măsură adoptată se vor evita numeroase accidente produse din acest motiv.

Pentru a putea știi Noul cod rutier pe înțelesul tuturor, este nevoie să citești foaie cu foaie Noul cod rutier cartea, iar în aces fel, că șofer, vei avea garanția că nu ești luat prin surprindere de modificările aduse.

Unul dintre aspectele care nu s-au modificat este înghețarea punctului de amendă, astfel că, valoarea acestuia nu s-a schimbat, rămânând tot la 145 de lei.

Până în 2019, conform codului rutier, termenul în care trebuia achitată jumătate din amendă primită era de 48 de ore, însă, începând cu acest an, această perioada a fost majorată până la 15 zile.

O nouă modificare care apare în Noul cod rutier 2019 este legată de controlul medical care trebuie să aibă loc pentru eliberarea sau schimbarea permisului de conducere, și anume, în cazul în care există anumite afecțiuni, permisul nu mai poate fi obținut decât în cazul în care fac dovadă vindecării sit rec printr-o evaluare medicală care atestă capacitatea acestora de a conduce.

Șoferii care aleg să blocheze intersecțiile intenționat, riscă să primească amenzi usturătoare, de cel puțîn 1000 de lei.

De asemenea, șoferii trebuie să aibă grijă și de limitele de viteză, căci dacă se depășește viteză legală cu o valoare între 51 și 60 km/ h, aceștia vor încasa o amendă între 720 și 1600 lei și 9-20 puncte de amendă, iar în cazul în care viteză este depășită cu peste 60 km/h, șoferii vor trebui să plătească o amendă între 1680 și 4000 de lei și 21-50 puncte de amendă. În acest caz, șoferului i se va suspendă și permisul de conducere cu până la 3 luni.

Comandă cartea de pe librariadelfin.ro

Așadar, chiar dacă măsurile par drastice, acestea se consideră benefice pentru miscorarea numărului de accidente de pe șosele și creșterea gradului de atenție a șoferilor atunci când se află la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!