Stiri & Info Ce modificări aduce Noul cod rutier 2019

Ce modificări aduce Noul cod rutier 2019

-

-

Începând cu anul 2019 a avut loc o modificare privind Noul cod rutier 2019, iar șoferii trebuie să fie la curent cu toate schimbările aduse de acesta, căci altfel pot riscă amenzi și sancțiuni usturătoare. Amenzile au ajuns să fie și de zece ori mai mari decât în anii trecuți, de aceea este essential că aceștia să-și cumpere noul cod rutier 2019 carte pentru a se putea informa despre aceste modificări.

Unele dintre cele mai mari modificări în ceea ce privește Noul cod rutier 2019 sunt legate de consumul de alcool, astfel că, atunci când este depășită limita, șoferii pot ajunge chiar la închisoare.

Codul rutier 2019 aduce modificări importante și în ceea ce privește șoferii inconștienți, iresponsabili, care blochează traficul, cei care depășesc limitele de viteză și cei care folosesc telefoanele mobile în timp ce se află la volan.

Șoferii care folosesc telefoanele mobile în timp ce se află la volan riscă să primească de la polițiști amenzi extrem de mari, de asemenea, aceștia riscă să rămână fără permisul de conducere, iar amendă va avea o valoare între 1305 și 2900 lei. Despre această schimbare se crede că îi va face pe șoferi să conștientizeze cât este de periculos să folosească telefoanele mobile la volan, iar prin această măsură adoptată se vor evita numeroase accidente produse din acest motiv.

Pentru a putea știi Noul cod rutier pe înțelesul tuturor, este nevoie să citești foaie cu foaie Noul cod rutier cartea, iar în aces fel, că șofer, vei avea garanția că nu ești luat prin surprindere de modificările aduse.

Unul dintre aspectele care nu s-au modificat este înghețarea punctului de amendă, astfel că, valoarea acestuia nu s-a schimbat, rămânând tot la 145 de lei.

Până în 2019, conform codului rutier, termenul în care trebuia achitată jumătate din amendă primită era de 48 de ore, însă, începând cu acest an, această perioada a fost majorată până la 15 zile.

O nouă modificare care apare în Noul cod rutier 2019 este legată de controlul medical care trebuie să aibă loc pentru eliberarea sau schimbarea permisului de conducere, și anume, în cazul în care există anumite afecțiuni, permisul nu mai poate fi obținut decât în cazul în care fac dovadă vindecării sit rec printr-o evaluare medicală care atestă capacitatea acestora de a conduce.

Șoferii care aleg să blocheze intersecțiile intenționat, riscă să primească amenzi usturătoare, de cel puțîn 1000 de lei.

De asemenea, șoferii trebuie să aibă grijă și de limitele de viteză, căci dacă se depășește viteză legală cu o valoare între 51 și 60 km/ h, aceștia vor încasa o amendă între 720 și 1600 lei și 9-20 puncte de amendă, iar în cazul în care viteză este depășită cu peste 60 km/h, șoferii vor trebui să plătească o amendă între 1680 și 4000 de lei și 21-50 puncte de amendă. În acest caz, șoferului i se va suspendă și permisul de conducere cu până la 3 luni.

Comandă cartea de pe librariadelfin.ro

Așadar, chiar dacă măsurile par drastice, acestea se consideră benefice pentru miscorarea numărului de accidente de pe șosele și creșterea gradului de atenție a șoferilor atunci când se află la volan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,213FaniÎmi place
15,006CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

(CP) Street Delivery — Orașe pentru climă

București, Timișoara, Iași, Cluj, Baia Mare, Oradea, Craiova, Bacău, Sibiu și Chișinău ies în stradă la Street Delivery și formează cel mai...

(CP) LP vine la cea mai cool petrecere a verii, pe 10 iulie, la Arenele Romane

LP, vedeta rock arhetipală care s-a făcut cunoscută pretutindeni cu hitul Lost On You, va reveni în București pe 10 iulie, la...

(CP) Artiști din peste 7 tari – printre primii confirmați la MMB Showcase Festival

Mastering The Music Business (MMB) Showcase Festival, festivalul ce prezintă artiști în ascensiune din România și din lume, va avea loc între 17-19 martie...

Al treilea cel mai bătrân om din lume este chiar din București

Unul dintre cei mai bătrâni oameni din lume trăiește chiar în București. Nici nouă nu ne-a venit să credem când am citit știrea, dar se...

SAGA Festival în București – iunie 2020

Anul 2020 vine cu surprize în materie de muzică pentru bucureșteni, iar cea mai mare dintre acestea este anunțarea celui mai nou...

Red Bull SoundClash 2019 aduce Subcarpați vs. Vița de Vie pe 9 octombrie

După ce în 2017 am avut parte de un duel muzical între CTC și CSD, iar în 2018 între Grasu XXL și Loredana, Red...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!