FilmeStar Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker...

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker | Cronică de film

-

-

Filmul Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker este cel de-al 11-lea film Star Wars, lansat la scurt timp după serialul The Mandalorian, producție care deja face furori datorită prezenței lui baby Yoda.

Acțiunea filmului continuă de unde se încheiase episodul VIII: Ultimul Jedi din 2017, cu supraviețuitorii rezistenței care se decid să înfrunte pentru ultima oară forțele militare din Primul Ordin, punând astfel capăt acestui capitol din populara saga Skywalker.

După ce Palpatine amenință cu o armată imensă, intitulată sugestiv Ultimul Ordin, Kylo Ren acceptă să își unească forțele pentru a o ucide pe Rey, astfel încât să pună capăt liniei de cavaleri Jedi. Deoarece timpul este scurt (până Palpatine se va apuca să distrugă fiecare planetă din galaxie) Rey, Finn și Poe călătoresc de pe o planetă pe alta în căutarea unor indicii care să îi ajute în luptă.

Nu ai când să te plictisești urmărind The Rise of Skywalker deoarece fiecare scenă aduce câte un nou easter egg, ori o bătălie care te va ține în suspans. Apar foarte multe personaje, iar Rey ne duce într-o călătorie a timpului cu ajutorul viziunilor sale.

Trio-ul de băieți buni se confruntă cu foarte mulți dușmani pe parcursul salturilor prin galaxie, însă se întâlnesc și cu vechi prieteni, dornici să le sară în ajutor. Filmul se axează foarte mult pe ideea de prietenie și familie, formând conexiuni puternice între personaje și oferind privitorilor câteva plot twist-uri demne de un film dramatic.

Pelicula este plină de referințe pe care le poți înțelege doar dacă ai văzut și celelalte filme, însă nu este un film greoi. Producătorii au încercat să îmbine foarte multe elemente, episodul 9 din seria Star Wars devenind astfel un amestec de efecte CGI, lupte grandioase și replici amuzante date de Poe și C-3PO.

Actorii din Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker

Personajele s-au dezvoltat frumos față de celelalte filme, iar Kylo Ren (interpretat de Adam Driver) reușește ca de această dată să se facă plăcut. Băieții buni Finn (John boyega) și Poe (Oscar Isaac) sunt în continuare puși pe șotii, în timp ce Rey, interpretată de actrița Daisy Ridley, se comportă precum Elsa din Frozen deoarece pare să își dorească să facă totul singură, cât mai departe de persoanele care și-ar da viața pentru ea în orice clipă.

Cea mai plăcută surpriză o reprezintă apariția lui Carrie Fisher. Din ce am citit, scenele cu ea sunt unele pe care nu le-au folosit în Star Wars: Trezirea Forței. De asemenea, fiica sa, Billie Lourd, este o prezență constantă în ultimele filme și consider acest gest drept un frumos mod de a onora memoria actriței care a interpretat-o pe Princess Leia.

Opinie personală

Star Wars știe să se vândă foarte bine, iar răsturnările de situație, legăturile de familie complicate și animalele drăguțe nu mă mai surprind. Deși recenziile din online nu sunt tocmai pozitive pentru acest film, conține cele mai multe scene de tip fan service, oferind publicului un mix din tot ceea ce și-ai putea dori vreodată: bătălii, efecte special și creaturi adorabile.

De asemenea, răspunde la întrebări precum: ce înseamnă familia în universul Star Wars și ce se va întâmpla cu personajul lui Carrie Fisher din moment ce actrița s-a stins din viață în 2016?

Cu siguranță este un film care merită văzut la cinema, însă vă recomand să revizuiți puțin informația din celelalte filme pentru a înțelege mai bine ceea ce se petrece și pentru a vă bucura de fiecare easter egg.

Filmul are premiera în cinematografele din București și din țară în data de 20 decembrie 2019 și este distribuit de Cine Forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă

Articole recente

- Advertisement -spot_imgspot_img

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!