Filme Frozen 2 (Regatul de gheață 2) - Cronică de...

Frozen 2 (Regatul de gheață 2) – Cronică de film | 2019

-

-

Frozen 2 sau Regatul de gheață 2 este continuarea a unuia dintre cele mai cunoscute filme produse vreodată de Disney. Povestea prințesei de gheață care nu își face un scop în viață din găsirea unui prinț pe cal alb a cucerit inimile a milioane de fani, iar o parte a doua a filmului era necesară.

Din moment ce primul film a schimbat enorm concepția despre filmele Disney, așteptările pentru partea a doua din Frozen sunt mari. Este important de punctat faptul că planul inițial era ca primul film să fie singurul lansat. Așadar, putem spune că Frozen 2 este un film apărut la cererea publicului, însă se ridică la așteptări?

Frozen Regatul de gheață 2

Plot Frozen 2 – Regatul de gheață 2

Filmul ne dezvăluie o scenă din trecutul surorilor, în perioada în care ele erau copile și părinții le împărtășeau povești fascinante despre o pădure fermecată. Se pare că bunicul lor a intrat în conflict cu tribul Northuldra, iar lucrurile nu au decurs prea bine. Deși totul pornise cu gânduri de pace, s-a ajuns la o bătălie între regate în urma căreia bunicul fetelor a murit, iar tronul a fost preluat apoi de fiul său, devenind astfel regele ținutului Arendelle.

Dacă v-ați așteptat ca Frozen 2 să fie o poveste frumoasă despre Elsa și un prinț, ei bine vă înșelați deoarece producătorii continuă filmul pe aceeași linie, adăugând detalii noi despre originea protagonistei. Se pare că puterile ei au legătură cu niște legende străvechi inspirate de cultura nordicilor. În acest film aflăm că puterile Elsei sunt în strânsă legătură cu cele 4 elemente ale naturii (aer, apă, foc și pământ), iar când acestea se trezesc și decid să atace Arendelle, surorile se găsesc nevoite să plece într-o călătorie spre legendarul râu Ahtohallan pentru a căuta răspunsuri.

Pelicula se învârte în jurul descoperirii adevărului despre originea puterilor Elsei și a motivelor pentru care Arendelle și tribul Northuldra din pădurea fermecată au intrat în conflict în trecut. Plot-ul devine destul de încâlcit pe parcurs și este îmbibat de detalii din ce în ce mai complexe, însă nu lipsesc scenele amuzante și bineînțeles, cântecele! Din păcate, Let It Go lipsește…

Olaf pare să aibă un rol mult mai important în acest film. Omulețul de zăpadă vorbitor are parte de destul de mult screen time și îl folsește pentru a ține monologuri pe teme serioase precum politica, dar vorbește și despre dorința sa de a se maturiza și de a înțelege mai ușor ceea ce se întâmplă în jurul său. Este surprinzătoare această nouă latură a lui Olaf, dar cel mai probabil a fost astfel transformat pentru a le induce copiilor ideea că multe lucruri vor face sens abia când vor crește, dar până acolo ar trebui să se distreze.

Cine dă viață personajelor din Frozen?

Într-un film de animație, actorii aleși contează foarte mult deoarece atenția publicului nu este doar asupra imaginilor, ci și asupra vocilor care fac diferența dintre un film bun și unul meh. Pentru pelicula Frozen 2, cei care dau viață personajelor sunt actorii Kristen Bell (Anna), Idina Menzel (Elsa), Josh Gad (Olaf) și Jonathan Groff (Kristoff).

Easter Eggs în Frozen 2 – Regatul de gheață 2

Dacă v-ați obișnuit ca doar filmele Marvel să conțină Easter Egss, vă înșelați din nou. Frozen este plin de referințe interesante de dezbătut, iar multe dintre acestea pot fi reperate chiar din trailer. Preferatul meu este scena în care Kristoff și renii cântă, iar felul în care sunt așezați îmi aduce aminte de videoclipul piesei Bohemian Rhapsody de la Queen.

Opinie personală

Filmul este bun, însă total diferit de primul. Nu m-aș putea pronunța să spun pe care îl consider mai bun deoarece Frozen este o continuă luptă pentru construirea unui om de zăpadă, iar Frozen 2 ajunge într-o zonă de mitologie, legături misterioase și intrigi. Este interesant de urmărit modul în care Elsa își află originile și nu se simte când trec cele aproape două ore. Îmi place că nici de această dată nu au ales să o transforme într-o prințesă Disney tipică. Ea este independentă, încăpățânată (uneori prea încăpățânată) și puternică, în timp ce Anna este surioara iubitoare și energică.

Ca o concluzie, mi-a plăcut foarte mult filmul, în special coloana sonoră. Nu am să dau spoilere despre final, însă vă recomand să intrați în sala de cinema așteptându-vă la orice deoarece plot-ul evoluează într-un mod care s-ar putea să vă surprindă.

Regatul de Gheață 2 este distribuit de Forum Film România și intră în cinematografe începând cu data de 22 noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!