Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă | Cronică de film

0

Introducere | Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă

Filmul Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă este inspirat din seria animată a anilor 90 difuzată de Fox Kids. Povestea pe care noi am văzut-o în 52 de episoade este acum valabilă într-un film transpus destul de bine încât să nu ratezi detaliile importante și să nu se piardă din farmecul poveștii.

Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă

Rezumat | Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă

Alături de bunul său prieten Lukas și locomativa Emma, Jim Năsturel decide să părăsească Insula Dimineții din simplul motiv că este prea mică pentru a locui toți acolo și, puși în situația de a alege cine pleacă, decid să plece toți 3.

În călătoria lor dau de un mesaj într-o sticlă prin care o fetiță cere ajutor. Astfel începe aventura de recuperare a prințesei Li Si, fiica împăratului din Mandala. Drumul este plin de obstacole, dar cei trei reușesc să le traverseze cu brio și să își facă prieteni.

Ce este interesant este faptul că Jim Năsturel este mânat de o dorință mai mare ca el. Aceea de a-și cunoaște originile. Speră ca odată ajuns în tărâmul dragonilor să afle de unde vine și cine sunt părinții lui.

Opinii | Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă

Este genul acela de animație la care mergi cu copilul, dar probabil tu vei ajunge să fii mult mai prins de poveste.

Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă nu este doar un film despre bine vs. rău. Cei mici au ocazia să învețe o lecție importantă despre prejudecăți. Jim reușește alături de cei mai buni prieteni să își îndeplinească visurile. Cât despre final, personajul principal dă dovadă de o oareșce maturitate căpătată în urma călătoriei și putem spune că acesta este unul dintre lucrurile câștigate de pe urma călătoriei.

Per total, putem spune că filmul este despre puterea prieteniei, dragostea față de cei dragi și speranța că orice obstacol poate fi învins.

Cand apare? Filmul intra in cinema pe data de 1 iunie 2018 si este distribuit de Ro Image.

*Articol scris de Andreea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.