FilmeWest Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) - cronică de film

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același nume din 1961. Noua producție 20th Century Studios este regizată de Steven Spielberg și cu scenariul este semnat de Tony Kushner.

Poveste din cartierul de vest

Despre ce e vorba în film (fără spoilere)

Acțiunea filmului are loc în New York-ul anilor ’50. Cartierele de la marginea orașului arată precum scenele din filmele horror, deoarece comisarul pentru Lucrări Publice din New York a dărâmat întreaga porțiune de teren pentru construcția Lincoln Center for the Performing Arts și a Universității Fordham, precum și alte proiecte.

Zona era populată la acea vreme descendenți ai imigranților, iar filmul prezintă rivalitatea dintre The Jets și The Sharks, două bande de tineri de etnie diferită (americani și portoricani). Acești tineri au deseori conflicte care se finalizează cu implicarea poliției, însă situația devine și mai tensionată în momentul în care Tony și Maria se îndrăgostesc.

Tony este liderul The Jets, în timp ce Maria este sora mai mică a lui Bernardo, liderul The Sharks. Poveste din cartierul de vest devine astfel și o adaptare sub formă de muzical a bine cunoscutei tragedii Romeo și Julieta, semnată de William Shakespeare.

„Acest film este probabil cel mai greu din cariera mea, fiind, fără îndoială, cea mai mare partitură scrisă vreodată în teatru.” – Steven Spielberg.

Distribuție

Din distribuția filmului fac parte actorii Ansel Elgort (pe care l-ai văzut în Divergent și The Fault in Our Stars) Rachel Zegler, Ariana DeBose (Hamilton), David Alvarez, Mike Faist, Rita Moreno (care apare și în originalul West Side Story) și Brian d’Arcy James (13 Reasons Why).

Rachel Zegler a debutat ca actriță în acest film, ea fiind descoperită datorită cover-urilor sale urcate pe rețelele sociale. Pe viitor o vom revedea în producții precum Snow White and the Seven Dwarfs și Shazam! Fury of the Gods.

Păreri personale

Din punctul meu de vedere, varianta din 2021 a filmului West Side Story este varianta corectă. Nu pot spune că e mai bună, dar noul film a inclus în cast actori din comunitatea latino-americană. Într-un interviu acordat BBC, Steven Spielberg declara: „We just wanted for this movie to get it right in the way that we wanted every single person who plays a Puerto Rican to be from the Latinx community, and that was a mandate from the get-go.”

Iar ca o curiozitate personală, mă întreb de ce au ales ca în trailer să nu îl arate pe Ansel Elgort rostind vreo replică. Într-un trailer de 2 minute și 25 secunde, protagonistul nu scoate o vorbă. :))

Alte informații despre film

Filmul este distribuit de Forum Film România și va avea premiera în cinematografe în data de 10 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

The King’s Man: Începutul (2021) – cronică de film

Studiourile 20th Century Fox lansează filmul The King's Man/The King's Man: Începutul, pelicula în care aflăm în sfârșit povestea...

Spider-Man: No Way Home (2021) – cronică de film

Am fost să vedem filmul Spider-Man: No Way Home/ Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă și ne-a plăcut! Am așteptat...

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același...

Intercontinental își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest

Începând cu luna ianuarie 2022, hotelul Intercontinental din capitală își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest. Odată cu noua...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!