12 Strong – Cei 12 Invincibili | Cronică de film

1

Introducere | 12 Strong – Cei 12 Invincibili

Foarte multe nu prea aș avea de spus despre film pentru că nu e genul de film despre care să vorbim despre scenariu. Asta pentru că lucrurile de pe ecran sunt adevărate, s-au întâmplat și încă afectează un număr foarte mare de oameni.

O să preiau câteva lucruri din comunicatul de presă de după vizionare și la final voi scris și opinia mea.

Americanii au de trecut marele obstacol al neîncrederii reciproce și a unei diviziuni culturale vaste, și, obișnuiți cu arme și metode de luptă moderne, trebuie să adopte și tacticile militare ale soldaților călare afgani. Reușesc, totuși, să se apropie unii de alții și să se respecte reciproc, dar acum noii aliați trebuie să facă față unor pericole copleșitoare: un inamic care îi depășește și numeric, și ca forțe armate, și care nu ia niciodată prizonieri.

12 Strong

Rezumat | 12 Strong – Cei 12 Invincibili

Acțiunea din CEI 12 INVINCIBILI este plasată în cumplitele zile de după 11 septembrie 2001, când o unitate de elită a Forțelor Speciale, condusă de căpitanul Mitch Nelson (Chris Hemsworth), a fost aleasă să fie prima unitate de soldați americani trimiși în Afganistan pentru o misiune extrem de periculoasă, ca răspuns la atacurile teroriste. Membrii echipei de elită și-au lăsat în urmă familiile pentru a fi duși într-o zonă muntoasă izolată din nordul Afganistanului, unde trebuie să-l convingă pe generalul Rashid Dostum (Navid Negahban) să li se alăture pentru a lupta împreună împotriva unui adversar comun: talibanii și aliații lor din Al Qaeda.

Opinii | 12 Strong – Cei 12 Invincibili

Singurul lucru nu mi-a plăcut pentru că regăsim și aici clișeul ăla de Hollywood unde gloanțele de la arme nu se termină niciodată și nu vei vedea pe nimeni care scoate un încarcător ca să-l schimbe.

În rest mi se pare un film bun care te pune pe gânduri și te face să realizezi că lucrurile nu sunt prea roz în lume și că sunt atât de multe interese la mijloc încât aliații devin dușmani și invers peste noapte.

Lista cu opinii ar putea continua mult, dar mai bine las filmul să vorbească de la sine și vă invit să-l vedeți in cinema începând cu data de 2 februarie 2018. 

12 Strong – Cei 12 Invincibili este distribuit de Ro Image 2000.

Fotograf de profesie, blogger din pasiune și devorator de seriale și filme în timpul liber.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.