Stiri & Info44 de fotografii ale obiectivelor de patrimoniu salvate de Instagram

44 de fotografii ale obiectivelor de patrimoniu salvate de Instagram

Palatul Universul adăpostește, în perioada 24 februarie – martie 2019, fotografii din România realizate în cadrul proiectului Cronicari Digitali.

Astfel, dacă ești pasionat de patrimoniul cultural al României sau pur și simplu vrei să găsești destinații faine pentru următoarea ta vacanță, în spațiul AWE – Adaptive Work Enviroment de pe Strada Ion Brezioanu nr. 23-25 te așteaptă o colecție de 44 de fotografii ale unora dintre cele mai frumoase și încărcate de istorie locuri din țară.

44 de fotografii ale obiectivelor de patrimoniu
foto: mariuscalin.ro

Salvat e mult spus pentru mai avem de muncă până acolo. Nici o campanie nu poate garanta salvarea unor obiective sau clădiri de patrimoniu, dar Cronicari Digitali reușește să aducă în atenția tinerilor multe locuri din România care au fost uitate de autorități și au nevoie de vizibilitate pentru a fi renovate sau incluse pe lista traseelor turistice. Prin acest lucru suntem tot mai aproape de a le salva și proteja de daunele provocate de timp.

- Advertisement -

Printre cele 44 de fotografii expuse se numără și una făcută de mine în timpul excurisiei din Maramureș de anul trecut. Despre toată experiența de atunci, dar și o colecție de fotografii de acolo găsți în articolul de pe blogul personal.

În opinia mea, patrimoniul cultural poate supraviețui doar atât timp cât există interes pentru el. Printr-o simplă postare pe Instagram poți ajunge la sute, mii sau chiar zeci de mii de oameni, asta chiar dacă nu ești influencer și nu ai milioane de urmăritori. Acest interes se construiește treptat și are nevoie de timp, dar mai ales de implicare din partea generației millenials.


Ar mai fi de spus și de lăudat faptul că proiectul dezvoltat de Zaga Brand, Cronicari Digitali, a fost premiat anul trecut cu Best Digital PR Campaign la IAB MIXX Awards și a primit trei distincții la PR Awards: Golden Award For Excellence la categoria Cultură și Artă, Silver Award for Excellence la categoria Social Media și tot Silver Award la Comunicare în domeniul public.

Acestea fiind spuse, sper să vă faceți timp pentru a ajunge la expoziție șă să folosiți hashtag-ul #cronicaridigitali de acum încolo când fotografiați un obiectiv sau clădire ce aparține patrimoniului.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Marius Călin
Marius Călin
Scriu despre București și despre evenimentele care au loc aici. Sunt pasionat de tehnologie, fotografie, muzică, filme și seriale. Mă găsești adesea pe la concerte sau pe străzile din oraș cu un aparat foto în mână.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

Ulciorul la copii (orjeletul): cauze, manifestări, prevenție și tratament

Ulciorul, cunoscut medical ca orjelet, este o afecțiune oculară comună întâlnită adesea la copii. Această problemă, caracterizată prin apariția...

Miami Bici 2 (2023) | Cronică de film

Am văzut Miami Bici 2 la Cinema City, filmul cu Matei Dima și Codin Maticiuc, regizat de Jesús del...

Napoleon (2023) | Cronică de film

Am fost la Cinema City să urmărim cel mai așteptat film al anului: Napoleon. O să confirm din start...

Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare (2023) | Cronică de film

Am fost la IMAX să vedem ecranizarea cărții Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, prequel al trilogiei Jocurile Foamei,...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!