Palatul Universul adăpostește, în perioada 24 februarie – martie 2019, fotografii din România realizate în cadrul proiectului Cronicari Digitali.
Astfel, dacă ești pasionat de patrimoniul cultural al României sau pur și simplu vrei să găsești destinații faine pentru următoarea ta vacanță, în spațiul AWE – Adaptive Work Enviroment de pe Strada Ion Brezioanu nr. 23-25 te așteaptă o colecție de 44 de fotografii ale unora dintre cele mai frumoase și încărcate de istorie locuri din țară.

Salvat e mult spus pentru mai avem de muncă până acolo. Nici o campanie nu poate garanta salvarea unor obiective sau clădiri de patrimoniu, dar Cronicari Digitali reușește să aducă în atenția tinerilor multe locuri din România care au fost uitate de autorități și au nevoie de vizibilitate pentru a fi renovate sau incluse pe lista traseelor turistice. Prin acest lucru suntem tot mai aproape de a le salva și proteja de daunele provocate de timp.
Printre cele 44 de fotografii expuse se numără și una făcută de mine în timpul excurisiei din Maramureș de anul trecut. Despre toată experiența de atunci, dar și o colecție de fotografii de acolo găsți în articolul de pe blogul personal.
În opinia mea, patrimoniul cultural poate supraviețui doar atât timp cât există interes pentru el. Printr-o simplă postare pe Instagram poți ajunge la sute, mii sau chiar zeci de mii de oameni, asta chiar dacă nu ești influencer și nu ai milioane de urmăritori. Acest interes se construiește treptat și are nevoie de timp, dar mai ales de implicare din partea generației millenials.
Ar mai fi de spus și de lăudat faptul că proiectul dezvoltat de Zaga Brand, Cronicari Digitali, a fost premiat anul trecut cu Best Digital PR Campaign la IAB MIXX Awards și a primit trei distincții la PR Awards: Golden Award For Excellence la categoria Cultură și Artă, Silver Award for Excellence la categoria Social Media și tot Silver Award la Comunicare în domeniul public.
Acestea fiind spuse, sper să vă faceți timp pentru a ajunge la expoziție șă să folosiți hashtag-ul #cronicaridigitali de acum încolo când fotografiați un obiectiv sau clădire ce aparține patrimoniului.