Student 5 cărți pe care trebuie să le citești în...

5 cărți pe care trebuie să le citești în 2019

-

-

Unul dintre obiectivele mele pe 2019 este să citesc mai multe cărți. Tocmai din acest motiv am scris acest articol cu cinci cărți pe care trebuie să le citești în 2019.

Atunci când citesc, numărul lor nu contează totuși atât de mult, deoarece vreau să mă obișnuiesc să citesc cărți de calitate, pe placul meu. De cele mai multe ori îmi fac o listă de dorințe, în care adaug noile lansări, ori cărțiile despre care am auzit numai de bine și care aparțin genurilor mele favorite.

carti pe care sa le citesti in 2019

Astăzi vă arăt lista mea cu 5 cărți de citit în 2019:

Tatuatorul de la Auschwitz de Heather Morris

Am aflat pentru prima oară de Holocaust în clasa a-6-a, perioadă în care mi-a picat în mâini Fabrica Morții. O carte grea datorită informațiilor și pozelor detaliate. Cu toate astea, mi-a hrănit pofta de cunoaștere și de atunci orice titlu legat de ororile acelor timpuri mă atrage.

Apărută la editura Humanitas în 2018, romanul se bucură de un success răsunător peste hotare. Cartea are la bază dezumanizarea invdividului prin înlocuirea numelor cu numerele din tatuajele prezente pe brațele prizonierilor. Este un subiect sensibil și dureros despre care avem nevoie să citim pentru a aprecia mai mult ce avem acum.

Totul se termină cu noi de Colleen Hoover

Colleen Hoover a devenit rapid una dintre autoarele ale căror scrieri reprezintă interes pentru mine. Deși nu sunt o fană înrăită a poveștilor de dragostea, felul în care exagerează și duce la extreme situațiile cu care se confruntă protagoniștii pentru a-și împlini iubirea reșește să mă facă să dau pagina.

Totul se termină cu noi a apărut în 2018 la Editura Epica și prezintă povestea lui Lily Bloom, o tânără recent mutată în Boston pentru a-și pune pe picioare afacerea. Când în viața ei apare superbul Ryle Kincaid, atracția dintre cei doi este iminentă.

Autoarea este îndrăzneață și abordează poveștile într-un mod inedit. Publicul ei este într-adevăr format din adolescenți și adulți, ba chiar țin să subliniez că nu aș recomanda aceste cărți copiilor.

Tuturor băieților pe care i-am iubit de Jenny Han

Tuturor băieților pe care i-am iubit este o carte fenomen care a făcut înconjurul lumii. Parte a unei trilogii de success, autoarea a reușit să atragă inimile a milioane de adolescenți cu povestea Larei Jean.

Protagonista scrie câte o scrisoare fiecărui băiat de care se îndrăgostește, dar nu le trimite niciodată și le păstrează cu sfințenie. Până într-o zi în care aceste scrisori ajung la destinatarii de drept. Astfel începe o întreagă aventură, în încercarea disperată de a spăla rușinea resimțită de ceea ce a scirs în acele scrisori.

Odată cu ecranizarea celor de la Netflix, acest titlu a explodat și m-a făcut curioasă să aflu dacă este cumva mai bună cartea. Am înțeles că sunt mult mai bune cărțile și că în celelalte părți povestea evoluează frumos.

Primul volum a apărut la Editura Trei în 2015.

Eleganța ariciului de Muriel Barbery

Eleganța ariciului nu este tocmai un titlu nou, dar face parte din lista mare de cărți pe care îmi doresc să le citesc de mult timp. A apărut la Editura Nemira în 2009 și de atunci am tot văzut-o în recomandările literare are bloggerilor și vloggerilor de carte.

Scrisă din perspectiva celor două protagoniste: Renée Miche și Paloma Josse, cartea analizează viețile a două femei care provin din clase sociale diametral opuse. Înțeleg că amândouă sunt passionate de citit și de cultura japoneză și nu sunt firi sociabile.

Eleganța ariciului este despre prietenie și sunt tare dornică să aflu dacă protagonistele se vor interesecta. Am citit recenzii care laudă cartea, dar și recenzii care spun că nu este o operă excepțională, însă eu sunt curioasă să citeasc această carte profundă, ale cărei taine abia aștept să le deslușesc.

A de la Arsenic. Otrăvurile Agathei Christie de Kathryn Harkup

Fiindcă sunt o iubitoare a cărților scrise de Agatha Christie, bineînțeles că sunt interesata de lucrările care analizează cât la sută din poveștile ei sunt reale. În majoritatea cazurilot elucidate de detectivul belgian, Hercule Poirot, arma crimei este otrava.

Mereu m-am întrebat dacă a studiat chimie, arheologie, ori un alt subiect des abordat în cărțile ei. Dacă faptele imaginate de ea sunt posibil de executat, atunci munca ei este cu mult mai măreață decât credeam.

Această carte este scrisă de un chemist iubitor de romane, iar volumul este o analiză a felului în care șiința intervine în creațiile Agathei Christie. A fost lansat la Editura RAO în 2016.

Dacă te-am convins să citești una dintre aceste cărți, ori vrei să îți creezi propria listă, recomand beletristica online pentru a comanda cărți pe placul tău.

Cărți pe care trebuie să le citești în 2019 e doar una dintre listele noastre despre cărți, o altă recomandare ar fi această listă de cărți pe care un student la comunicare trebuie să le citească disponibilă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,220FaniÎmi place
14,831CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Stadio – Restaurant cu Atrium și burgeri delicioși

Stadio este un restaurant din zona Universitate, unde poți petrece timp de calitate alături de cei dragi, în timp ce servești burgeri...

Linea / Closer To The Moon – terasa la care te relaxezi după job

Linea / Closer To The Moon a devenit rapid una dintre cele mai populare locații din București. Și-a câștigat faima în mod...

Locuri de vizitat în București (cu bani puțini)

Există locuri de vizitat în București de care ne putem bucura cu un buget restrâns, sau chiar gratis. Nu este nevoie de...

Hanu’ lui Manuc – tradiție și istorie în București

Hanu' lui Manuc este restaurantul acela despre care și părinții tăi își aduc aminte cu drag. Asta nu înseamnă că este demodat,...

Caru’ cu Bere – celebra berărie din centrul capitalei

Când ajungi în Centrul Vechi este aproape imposibil să nu treci pe lângă Caru' cu Bere. Este unul dintre cele mai emblematice...

Seriale coreene pe care trebuie să le vezi

Nu trebuie să te consideri fan seriale coreene pentru a știi deja despre ce vorbesc. Sunt difuzate de ani de zile și...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!