Stiri & InfoAl treilea cel mai bătrân om din lume este chiar din București

Al treilea cel mai bătrân om din lume este chiar din București

Unul dintre cei mai bătrâni oameni din lume trăiește chiar în București. Nici nouă nu ne-a venit să credem când am citit știrea, dar se pare că există bucureșteni care au învățat să se bucure de bătrânețe și să ducă o viață lungă și liniștită.

Dumitru Comănescu are 111 ani împliniți și este printre cei mai longevivi oameni din lume, fiind cel de-al treilea din lume. A fost inginer agronom și și-a petrecut majoritatea anilor de viață în natură, oare acesta să fie secretul longevității sale?

dumitru comanescu

Știm cu toții că o alimentație sănătoasă, activitatea fizică și apropierea de natură, reprezintă o serie de decizii pe care ar trebui să le luăm pentru o viață mai bună, ori chiar mai longevivă. Însă conform Cărții Recordurilor, Dumitru Comănescu a găsit deja secretul tinereții veșnice, primind distincția de al treilea, cel mai vârstnic bărbat în viață din lume. Acesta a fost inclus în clasamentul oficial ,,Ten oldest living men”, dar este și cel de-al 75-lea cel mai vârstnic bărbat din istorie.

Dumitru Comănescu s-a născut în Provița de Jos, în comuna Drăgăneasca, județul Prahova, în anul 1908, pe data de 8 noiembrie. Omul acesta a prin două războaie mondiale, revoluția din 1989, dar și apariția jocului Pokemon Go și Samsung Flip Phone. Cu siguranță a dus o viață fascinantă și dacă nu a găsit elixirul tinereții, a găsit măcar motive destule pentru care să își păstreze calmul într-un oraș atât de agitat precum Bucureștiului.

Dumitru Comănescu, al treilea cel mai bărbat în viață din lume, a fost inginer agronom, însă spune că a ajuns la această vârstă datorită dragostei primite din partea familiei. A dus o viață prosperă, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, și elev al profesorului Gheorghe Țițeica. A absolvit facultatea în anul 1933 și a fost activ pe câmpul muncii timp de 70 de ani. La vârsta de 86 de ani s-a înscris la un concurs dedicat experților agricoli, unde s-a clasat pe locul cinci.

Bătrânul a fost premiat de Primăria Capitalei, prin intermediul Centrului pentru Seniori, și i-au fost oferiți 5.000 de lei, dar și o plachetă onorifică. Acea plachetă semnifică un omagiu adus vieții și contribuției sale la dezvoltarea societății și comunității Bucureștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente:

The King’s Man: Începutul (2021) – cronică de film

Studiourile 20th Century Fox lansează filmul The King's Man/The King's Man: Începutul, pelicula în care aflăm în sfârșit povestea...

Spider-Man: No Way Home (2021) – cronică de film

Am fost să vedem filmul Spider-Man: No Way Home/ Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă și ne-a plăcut! Am așteptat...

West Side Story/ Poveste din cartierul de vest (2021) – cronică de film

Filmul „West Side Story / Poveste din cartierul de vest” este o reinterpretare modernă a celebrului muzical cu același...

Intercontinental își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest

Începând cu luna ianuarie 2022, hotelul Intercontinental din capitală își schimbă numele în Grand Hotel Bucharest. Odată cu noua...

S-ar putea să îți placă
Alte articole de pe site

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!