Unul dintre cei mai bătrâni oameni din lume trăiește chiar în București. Nici nouă nu ne-a venit să credem când am citit știrea, dar se pare că există bucureșteni care au învățat să se bucure de bătrânețe și să ducă o viață lungă și liniștită.
Dumitru Comănescu are 111 ani împliniți și este printre cei mai longevivi oameni din lume, fiind cel de-al treilea din lume. A fost inginer agronom și și-a petrecut majoritatea anilor de viață în natură, oare acesta să fie secretul longevității sale?

Știm cu toții că o alimentație sănătoasă, activitatea fizică și apropierea de natură, reprezintă o serie de decizii pe care ar trebui să le luăm pentru o viață mai bună, ori chiar mai longevivă. Însă conform Cărții Recordurilor, Dumitru Comănescu a găsit deja secretul tinereții veșnice, primind distincția de al treilea, cel mai vârstnic bărbat în viață din lume. Acesta a fost inclus în clasamentul oficial ,,Ten oldest living men”, dar este și cel de-al 75-lea cel mai vârstnic bărbat din istorie.
Dumitru Comănescu s-a născut în Provița de Jos, în comuna Drăgăneasca, județul Prahova, în anul 1908, pe data de 8 noiembrie. Omul acesta a prin două războaie mondiale, revoluția din 1989, dar și apariția jocului Pokemon Go și Samsung Flip Phone. Cu siguranță a dus o viață fascinantă și dacă nu a găsit elixirul tinereții, a găsit măcar motive destule pentru care să își păstreze calmul într-un oraș atât de agitat precum Bucureștiului.
Dumitru Comănescu, al treilea cel mai bărbat în viață din lume, a fost inginer agronom, însă spune că a ajuns la această vârstă datorită dragostei primite din partea familiei. A dus o viață prosperă, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, și elev al profesorului Gheorghe Țițeica. A absolvit facultatea în anul 1933 și a fost activ pe câmpul muncii timp de 70 de ani. La vârsta de 86 de ani s-a înscris la un concurs dedicat experților agricoli, unde s-a clasat pe locul cinci.
Bătrânul a fost premiat de Primăria Capitalei, prin intermediul Centrului pentru Seniori, și i-au fost oferiți 5.000 de lei, dar și o plachetă onorifică. Acea plachetă semnifică un omagiu adus vieții și contribuției sale la dezvoltarea societății și comunității Bucureștiului.