Stiri & Info Al treilea cel mai bătrân om din lume este...

Al treilea cel mai bătrân om din lume este chiar din București

-

-

Unul dintre cei mai bătrâni oameni din lume trăiește chiar în București. Nici nouă nu ne-a venit să credem când am citit știrea, dar se pare că există bucureșteni care au învățat să se bucure de bătrânețe și să ducă o viață lungă și liniștită.

Dumitru Comănescu are 111 ani împliniți și este printre cei mai longevivi oameni din lume, fiind cel de-al treilea din lume. A fost inginer agronom și și-a petrecut majoritatea anilor de viață în natură, oare acesta să fie secretul longevității sale?

dumitru comanescu

Știm cu toții că o alimentație sănătoasă, activitatea fizică și apropierea de natură, reprezintă o serie de decizii pe care ar trebui să le luăm pentru o viață mai bună, ori chiar mai longevivă. Însă conform Cărții Recordurilor, Dumitru Comănescu a găsit deja secretul tinereții veșnice, primind distincția de al treilea, cel mai vârstnic bărbat în viață din lume. Acesta a fost inclus în clasamentul oficial ,,Ten oldest living men”, dar este și cel de-al 75-lea cel mai vârstnic bărbat din istorie.

Dumitru Comănescu s-a născut în Provița de Jos, în comuna Drăgăneasca, județul Prahova, în anul 1908, pe data de 8 noiembrie. Omul acesta a prin două războaie mondiale, revoluția din 1989, dar și apariția jocului Pokemon Go și Samsung Flip Phone. Cu siguranță a dus o viață fascinantă și dacă nu a găsit elixirul tinereții, a găsit măcar motive destule pentru care să își păstreze calmul într-un oraș atât de agitat precum Bucureștiului.

Dumitru Comănescu, al treilea cel mai bărbat în viață din lume, a fost inginer agronom, însă spune că a ajuns la această vârstă datorită dragostei primite din partea familiei. A dus o viață prosperă, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, și elev al profesorului Gheorghe Țițeica. A absolvit facultatea în anul 1933 și a fost activ pe câmpul muncii timp de 70 de ani. La vârsta de 86 de ani s-a înscris la un concurs dedicat experților agricoli, unde s-a clasat pe locul cinci.

Bătrânul a fost premiat de Primăria Capitalei, prin intermediul Centrului pentru Seniori, și i-au fost oferiți 5.000 de lei, dar și o plachetă onorifică. Acea plachetă semnifică un omagiu adus vieții și contribuției sale la dezvoltarea societății și comunității Bucureștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow us

1,215FaniÎmi place
14,830CititoriConectați-vă
1AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Ghid pentru alegerea facultății

Alegerea facultății este una dintre cele mai importante decizii pe care o poți face la vârsta aceasta. Dar și mai important este...

FF Theatre Academy | Guest Post

Am avut ocazia de a merge la cateva dintre spectacolele celor de la FF Theatre si astazi gazduim aici un articol din...

Foișorul de foc – istoric și curiozități despre muzeul pompierilor

Foișorul de foc este un monument cunoscut de majoritatea dintre noi doar ca punct de reper. Localizat în zona Bulevardului Pache Protopopescu...

d20 – Urban Bistro modern în zona Dorobanți

În zona Dorobanți se regăsește un bistro urban numit d20, numele fiind inspirat de adresa sa. d20 este un local care nu...

Top cofetării din București pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă dragostea trece într-adevăr prin stomac, atunci nu ai cum să nu te îndrăgostești de aceste cofetării din București pe care am...

Restaurante din București pe care trebuie să le încerci

Dacă te-ai hotărât să iei masa în oraș ai de ales din peste 3,500 de restaurante din București și această alegere nu...
- Advertisement -

S-ar putea să îți placăRELATED
Articole recomandate

Nu vrei să te înscrii la newsletter?

*vom trimite doar informații legate de orașul București cel mult o dată pe lună

No, thanks!